Skocz do zawartości

Czy w waszych e36 da sie zrobic prędko/obrotomierz cyfrowy?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dziś znalazłem opis jak zmienić wyświetlanie przebiegu na obrotomierz i predkościomierz.

http://pl.youtube.com/watch?v=M93qGFUL0lk

filmik pokazuje akurat z3 ale w e36 tez sie da, problem w tym ze nie we wszystkich rocznikach, u mnie niestety nie działa -'94 :cry:

A tu daje opis zapozyczony z innego forum:

Najpierw wciskasz "popek" kilka razy i trzymasz.

Przekręcasz kluczyk w pozycje 1

przyciskasz 15 razy (z czym przy 15 trzeba wcisnąć i przytrzymać)

Czekasz aż zapali sie (L off)

puszczasz

i znów wciskasz "popek" (7 razy żeby pokazywało obroty, 8 prędkość)

i później odpalasz auto.

Napiszcie czy wam to hula. Pozdr.

• Odpowiedzi 142
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
jest coś takiego chyba bo widziałem podobne rzeczy już kilkakrotnie
Opublikowano

ja mam obc z 11 przyciskami w tym check i mi niestety nie działa,

Benetton może miałes wymieniane zegary na jakies starsze a nawet niewiesz.

Opublikowano

no moze i to od rocznika zalezy! sam nie wiem! ja mam kompa tego małego: temp. i godzina! i u mnie działa! heheh ale zaszokuje kolegów ze w mojej beci takie bajerki sa :D

a jak nie zrozumielkiscie tego co napisane było to ja napisze jak ja to robie:

1. kluczyk w pozycje 0

2. naciskam ten cycek i sie kasuje mi przebieg dzienny czy jak to sie tam nazywa

3. naciskam jeszcze raz i trzymam i przekrecam kluczyk w pozycje bodajze1(nie na zapłon tylko wczesniej)

4. wtedy wyskakuja mi te cyferki i naciskajac wybieram 15 przy czym jak juz do tego dojde to trzymam ta 15 dopóki nie zaświeci mie sie L off( najpierw bedzie L on ale jeszcze chwile sie przytrzyma to jest L of)

5. puszczam to i od nowa jade na 7(obroty) lub 8(predkosc) gdy wybiore np. 7 to właczam silnik i obroty mi hulaja na tym wyswietlaczu! tak samo sie robi z 8!!!!

spróbujcie to naprawde łatwe a satysfakcja <-OSTRZEŻENIE

Ci u których tego nie ma moga tylko żałowac!

POZDRO!

Opublikowano

1. kluczyk w pozycje 0

2. naciskam ten cycek i sie kasuje mi przebieg dzienny czy jak to sie tam nazywa

...ale w pozycji kluczyka 0 nie da się skasować licznika dziennego, przyciskając cycek po prostu się uaktywnia cały przebieg i dzienny

...rozumiem, że pozycja kluczyka 0 to po prostu włożony kluczyk w stacyjkę i jak się przekręci kluczyk o jeden czyli będzie pozycja 1 ...to wtedy można wyzerować licznik cyckiem

..nie wiem u mnie tak jest, ale za 20min zastosuję się dokładnie do instrukcji krzyśka88333 ..choć straciłem już wiarę w ten bajerek u mnie :cry:

Opublikowano
jeżeli nacisne kilka razy przycisk i go przytrzymam, przekrece kluczyk na pozycje jeden (bez zapłonu) to robi mi sie test zegarów... cyba robie cos zle albo poprostu nie mam tego... ;/ poratujcie
Opublikowano

koledzy! bo test zegarów sie wam zrobi jak bedziecie trzymac cycek i przekrecicie w poz 1 kluczyk i dalej bedziecie długo trzymac a tu chodzi o to ze jak przekrecicie kluczyk w poz 1 to puszczacie juz ten cycek i ponownie go naciskacie zeby wybrac opcje 15! a trzymanie przez chwile po przekreceniu w poz 1 to samo wam wszytsko sie przełacza i sie robi test zegarów!

a co do tej pozycji 0 to moze i kolega ma racje bo ja najpierw chyba wziałem na 1 i skasowałem licznik i pozniej na 0 i jechałem tak jak napisałem i działa!

POZDRO!

Opublikowano

z tego co czytałem wnioskuje ze:

- roczniki ponizej '96 nie posiadają tej opcji

- wypowiedzi uzytkownika z beemką'96 nie znalazłem

- '97 i wyzej mogą się cieszyć

- w e46 też to działa tylko odblokowanie jest na 19 a nie jak w e36 na 15. Na tescie 7,1 - obroty, a 7,2 - prędkość. Ponoć na 9 mozna sprawdzic ładowanie i pare innych pierdół.