Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, Ostatnio zauwazylem,ze cos mi wspomaganie "buczy" ale tylko przy szybszej jezdzie na skreconych kolach(nawet na w miare duzym rondzie).Mam pytanko ,czy to juz koniec pompy ?? :( ,Czy moze jakims magicznym sposobem (np.zmiana plynu) da sie cos zaradzic ??
Opublikowano
Witam, Ostatnio zauwazylem,ze cos mi wspomaganie "buczy" ale tylko przy szybszej jezdzie na skreconych kolach(nawet na w miare duzym rondzie).Mam pytanko ,czy to juz koniec pompy ?? :( ,Czy moze jakims magicznym sposobem (np.zmiana plynu) da sie cos zaradzic ??

sprawdziłeś poziom płynu ? U mnie był na minimum i troche wyło dolałem do max i już duuużo mniej wyje, a kierownica kręci się wyraźniej lżej. :wink:

Opublikowano

Tak jest, gdy spada poziom plynu masz takie wlasnie objawy. A nie masz wycieków z maglownika, innch miejsc? To stały temat w e39 z maglownikiem. Było troche o tym na forum juz.

A tak przy okazji to aktualnie jestem po wymianie pompy i regeneracji maglownicy. Plynu juz nie ubywa, ale w sumie jeszcze czasem pompa zabuczy jak odpalam auto i skrecam. Do tego nie podoba mi sie, ze po wymianie pompy i regenaracji maglownicy kierownica chodzi ciezko, luzów brak, wyciekow tez, tylko, ze na zimowkach to normalnie jedna reka nie zaparkuje. Na szpulkach letnich obawianm sie klopotu. Fakt, ze z dnie na dzien jest lub raczej bywa lzej. Ponoc tak moze byc przez jakis czas, zanim sie to wszytko dotrze bo maglownik ciasno spasowali. Tylko czy mechanior mowi prawde (kaze na razie pojezdzic i obserwowac czy sie dotzre), czy jakas za slaba pompe zalozyl? Co wy na to?

(OO=[][]=OO)
Opublikowano
Jak jedna reka nie zaparkujesz to chyba cos nie tak :norty: :jawdrop: bmki maja slabe wspomaganie ale zeby szarpac dwoma rekami to sie jeszcze nie spotkalem. Moze mechanik cos zjebal ?? :nienie: :shock:
NO BMW - NO FUN !!!
Opublikowano
Zalalem doctora,jakiejs belgijskiej firmy.Koles chcial sie pochlastac ze jest niesamowity.I...mial racje,nic sie nie dzieje ,pompa smiga jak nowa. Kurde wyrzucilem puszke(jak po borwarze:) i niewiem jak sie ten srodek nazywa.jak stestuje to dam znac.Pozdrowionka.Dzieki za rady.
  • Członkowie klubu
Opublikowano
Mam pytanko ,czy to juz koniec pompy ?? (

Za niski poziom ATF w zbiorniczku wspomagania.

Auto Classic Service - 603975574

BMW Partner

Diagnostyka, mechanika i elektryka BMW

Swapy i indywidualne modyfikacje

AUTOPOMOC

BMW M7 - 1:44.821 Tor Poznań

Opublikowano
... A tak przy okazji to aktualnie jestem po wymianie pompy i regeneracji maglownicy. ...

Tez jestem przed tym samym zabiegiem tzn. wymiana/regeneracja maglownicy i wymiana pompy ... mam pytanie ile zapłaciłeś za regeneracje i robociznę (jeśli to nie tajemnica) ... no i czy ma sens kupno używanej maglownicy i sprawdzanie czy wszystko ok ...

wiem ze są firmy które na zregenerowana maglownice dają rok gwarancji wiec może lepiej regenerować ???