Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
siema ludziska mam maly problem. posiadam bmw e34 z felgami motor sport 17 cali... nie wie ktos jakie sa wymiary pierscienia centrujacego konkretnie prawej przedniej felgi :( prosze o pomoc bede bardzo wdzieczny
Opublikowano
u mnie w e39 przod i tyl taki sam. srednica na piascie to 74 milimetry, a na felgach mialem 76 mm, ale w czym problem ... drzy kierownica tak przy 90-120km/h ? proste i wywazone felgi i dobre gumy i nadal drzy czy cos innego ?
PRANIE TAPICEREK SAMOCHODOWYCH 0 504 256 487
Opublikowano
no ale ja zdjalem oba kola na w lewej feldze jest ten pierscien a w prawej nie ma i chodzi mi o dokladny rozmiar tego pierscienia

takie same sa pierscienie na wszystkie kola :P mozna wyciagnac i zmierzyc :shock:

Opublikowano (edytowane)
weź suwmiarkę, zmierz średnicę tego co wchodzi w felgę i to jest śr. wewnętrzna(ta mniejsza).. następnie zmierz średnicę otworu w feldze, i to będzie wymiar zenętrzny.. że tak łopatologicznie wytłumaczyłem.. oczywiście wszystkie pomiary wykonuj na tym kole gdzie nie ma pierścienia.... i juz prościej nie da się.. Edytowane przez suhyy
Opublikowano
no to sie okaze jak przyjdzie pierscien... z tego co wiem to i tak pewnie przyjdzie 72.5

pisze tak dlatego ze np. jak bys wcisnal na sile felge o wymiarze 72.0mm na piaste o srednicy 72.5mm to po pol roku bys nie sciagnal jej :roll:

Opublikowano
koles u ktorego to kupowalem wypytywal o wszystko... dokladnie pytal o auto... jakiej firmy felgi wiec mam nadzieje ze dobierze pierscien wlasciwie

no to kapowal o co chodzi :roll: ale sa tacy ze nie maja zielonego pojecia co sprzedawaja :norty:

Opublikowano
hmmm ja otworzylem ten temat po to aby ktos mi podal te wymiary no ale widze ze jednak znowu musze ku..wisko podnosic.. no nic dzieki
-Za to określenie powinieneś się cieszyć że ktoś podejmuje temat. :naughty:
Ja tez mam drugi pojazd z klasycznym napedem R1100R