Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
co do popychaczy, to wymiana szklanek to około 1500 zł, jeżeli chcesz jakiejś dobrej firmy. wiec nie wiem czy się to opłaca :? troche drogo wychodzi, nie wiem czy nelepszym rozwiązaniem było by poszukanie silnika z niskim przebiegiem.
  • Odpowiedzi 55
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
Wydaje mi się, że cięzko będzie znaleźć silnik z małym przebiegiem jak na 1991 rocznik. I tak uważam, że jak na 16 lat ma tylko przejechane 230.000km. Podobno silniki BMW z tego modelu wytrzym,ują około 400.000km bez remontu. Ja jestem dopiero w połowie.....pojadę do mechanika, zapytam co jest 5, co on radzi i wtedy będę myślał :P Bo jezeli mi powie, że silnik jest dobry tylko te hałasujące zawory to chyba jednak się zdecyduje na ich wymiane, ale musze mieć pewnośc co do silnika ;)
Opublikowano
Zanim gdziekolwiek się udasz wymień w końcu ten olej-snucie planów zostaw na potem.
Ja tez mam drugi pojazd z klasycznym napedem R1100R
Opublikowano
właśnie - wymieniaj ten olej i zrób płukankę jak najszybciej! jeśli Twój silnik jest faktycznie dobry (poza popychaczami) to ja na twoim miejscu wymieniałbym szklanki, dobry motor ciężko zaleźć :D
Opublikowano
Jeżeli to nie pomoże to zostaje mi wymiana 24 zaworów po jakies 30-50PLN pewnie za sztukę czyli cos koło 1000PLN za same zawory + robocizna ;/

Jak kogoś interesuje, to oryginalne w ASO ok 80zeta za szt...