Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, szukałem ale mało co znalazłem.

Mam sprężyny, amorki i przednie simerblocki od M3.

Koła to 225/45/17

Przód jest sztywny nie ma do czego sie przyczepić.

Tył też prawie w porządku, ale...

Zastanawiam się czy

http://bmwfans.info/original/E36/Lim/320i-M52/ECE/L/M/1997/08/mg-33/ill-33_1004/#11 Tuleja nr 4 nie ma zbyt dużego luzu poprzecznego.

Czy to będzie to do wymiany czy co innego, pomocy.

Tuning is not a crime it's a way of life!!
Opublikowano

witam.To nie bedzie wina tulei.tylko masz za szerokie opony,tzn powierzchnia

opony nie dolega do koleiny i samochód sie wozi.miałem tak samo, a przy

wyprzedzaniu w koleinach to już nic nie mówie ,tragediajavascript:emoticon(':duh:')

Surprised

Opublikowano
Gogo82 może mieć rację. Ja też przez to przechodziłem. Jeśli wykluczyłeś wszystkie inne elementy podwozia, to załóż inne opony. Tak na próbę nawet.
Opublikowano
ja mam z przodu 215 na 45 i teraz dopiero widze ile mamy kolein bp wczeniej mialem 195 na 65 na15".W koleinach moge zapomniec o wyprzedzaniu i jezdie powyzej 100km/h!
Opublikowano
ja mam z przodu 215 na 45 i teraz dopiero widze ile mamy kolein bp wczeniej mialem 195 na 65 na15".W koleinach moge zapomniec o wyprzedzaniu i jezdie powyzej 100km/h!

Niestety, to prawda. Często prawy pas, to dwie rynny. Ja miałem 205x15 i czułem, że na tych rynnach mogę puścić kierownicę a beti pojedzie jak po torach. :wink:

Opublikowano
W ub. roku kupiłem nówki 195 i jest naprawdę lepiej. Wręcz rewelacyjnie. Czasami czuć, że coś tam jest z szosą nie tak, ale to musi już być naprawdę koleina.
Opublikowano

Podłącze sie do tematu i powiem że koledzy maja 100% racji. Różnice odczuwam jak założe zimowe 195 bo na letnich 205 też jade jakbym krowe doił. Aż strach przyspieszyć...

Druga sprawa to opony. Na Michelinach nie ma aż takiej tragednii ale na Good Year'ach katastrofa. Mam z tyłu Miacheliny a z przodu Good Year'a. Przedtem były przód+tył Michelin i było lepiej, wiec teraz przełoże Good Year'y na tył i spróbuję. A jak nie to kosz.

Opublikowano
koledzy mają rację - za szerokie opony.... , ja w e39 mam 225/55/16 i wozi jak jasna cholera, na zimówkach 195/65/15 jeździło się super, w ogóle się zapominało, że koleiny istnieją