Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

ale ja ani razu nie napisalem ze mam problem z Policja

ja kocham Policje ;-)

Moderator- dlaczego nie prostestujesz gdy 2 poprzednie posty

"pana policjanta" sa tez nie na temat ?

Ok- ja juz sprobuje nie dac sie sprowokowac.

• Odpowiedzi 115
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
ale ja ani razu nie napisalem ze mam problem z Policja

ja kocham Policje Wink

Wywnioskowałem to z Twoich wypowiedzi a jeśli masz problem z Policją to nie pisz tego w nieodpowiednim temacie

Moderator- dlaczego nie prostestujesz gdy 2 poprzednie posty

"pana policjanta" sa tez nie na temat ?

Zwróciłem uwagę wszystkim w ostatnim zdaniu mojego postu !!

Jeszcze zwracam uwagę na to że moderatorzy i admini mają prawo do zwracania uwagi

Pozdrawiam,

Tomek

Opublikowano

Panowie troszke Nas Wszystkich poniosło, a myśle że nie powinno tak byc wkońcu jezdzimy ta sama marką jaką jest BMW.

No ale tak to jest przy takich dyskusjach.

Co do przyciemniania szyb to i tak kazdy zrobi tak jak sam uważa, nikogo nie zmusimy i nkogo nie powstrzymamy od tego.

Pozdrawiam.

"Nie trzeba grać głośno, żeby być słyszanym" Janusz Kofta
Opublikowano
Co do przyciemniania szyb to i tak kazdy zrobi tak jak sam uważa, nikogo nie zmusimy i nkogo nie powstrzymamy od tego.

no dokladnie :wink: jak kogos psiarnia zlapie i pusci to ok, jak kaze sciagać albo zabierze dowód to trudno sie mowi :8)

czasem w zyciu tak bywa :twisted2:

Prowadziłeś kiedyś BMW? To jest adrenalina, to jak narkotyk - wciąga. Jesteś królem świata i nikt ci nie podskoczy :diabel_faja:

Nowe forum BMW tylko dla serii 3

http://www.3er.pl

warto tam być!!!

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

To ja może na chwilkę przerwę tą dyskusje o policji i spytam się was o taką rzecz-dostałem folię od znajomego co pracuje w motoryzacyjnym-pewnie dość tandetna bo 15zł za folie o wymiarach 300X75mm. Planowałem przyciemnić dwie tylne boczne i tylną ale na folii pisze żeby nie używać do przyciemniania szyb podgrzewanych i oto właśnie chciałem spytać:

czy im chodzi oto że ona sie stopi czy o co?? bo chciałbym ją przyciemnić ale jak po włączeniu grzania mają mi frendzle jakieś się porobić to podziękuje :)

oto zdjęcie tej folii

http://img374.imageshack.us/img374/4066/foliadm9.th.jpg

Dzięki z góry

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Pewnie folia zawiera jakieś związki metali, a jak wiadomo w paskach grzewczych na szybie płynie prąd więc zapewnie chodzi o że jedno z drugim sie nie polubi.

Opublikowano
A więc kolego , jeżeli chodzi o przyciemnianie szyb to względem przepisów a te takowe się zmieniły w maju roku 2007, i tzn przepustowość musi być nie 70% tylko 80% i w żadnym momencie nie folia a dlaczego poniważ w razie bicia szyby nie masz możliwości jej skruszyć i nie dasz tego normalnie zrobić, przyciemnić dobrze i bezpiecznie względem prawa to styl tkz. dynięnia szyby i wtedy renomowany zakład wyda ci homologację powtarzam homologację na papierze i wtedy jest ok , ale ten koszt i rodzaj zaciemnienia jest droższy od folii , a więc wybór dla ciebie . POZDRAWIAM TOMASZ DROGÓWKA PASŁĘK TAM PRACUJĘ ,.
Opublikowano
Rozmawiałem w sobotę z takim gościem, który przyciemnił sobie troszkę szyby, nie za bardzo, żeby mieć dobrą widoczność, ale jednak przepisową przepuszczalność światła naruszył. Miał w ciągu roku... 12 kontroli. Prawie za każdym razem straszyli go odebraniem dowodu rejestracyjnego, ale nie zrobili tego ani razu bo za każdym razem okazywał (w sumie niewiele znaczący) papierek z jakąś tam homologacją wystawiony przez zakład w którym przyciemniał a policjantowi nie chciało się wobec tego robić zamieszania bo... żaden komisariat w mieście nie ma urządzenia do pomiaru przepuszczalności światła :lol:
Opublikowano

Nie do końca jest to prawdą, jeżeli policjant sie uprze (co zdarzyło sie znajomemu) to ma prawo zabrać dowód rejestracyjny do czasu ponownego badania technicznego; a oni tam posiadają takie urządzenia.

U innego kolegi jak się już nie mieli czego czepić (strasznie chcieli jakiś mandat wystawić) to przyszła pora na przyciemniane szyby, i zagrozili zatrzymaniem dowodu rejestracyjnego i skrobaczką do szyb drapał przy nich szyby przednie. Najczęściej (i na szczęście) policjanci to normalni goście, którym nie chce się w coś takiego "bawić" i marnować czas na pisanie sprawozdań z taki "akcji"

---

Pozdrawiam

Opublikowano
Takie juz mamy dziwne prawo. Ja mam 70% przyciemnienia i w niczym mi to nie przeszkadza widze bardzo dobrze wszystko.
http://img299.imageshack.us/img299/402/zegaryod9.jpg
Opublikowano

polskie i unijne prawo mowi wyraznie ze przednie boczne maja miec 70%, przednia 75%, a tylnie (nie majace wplywu na pole widzenia kierowcy) tych warunkow nie musza spelniac. jesli ktos pisze ze jest inaczej to prosze podac podstawe prawna a nie pisac bzdury wyssane z palca albo auto swiata.

wiekszosc zielonych szyb miesci sie w tych widelkach. zeby problemow nie bylo na stacji diagnostycznej mozna poproscic diagnoste o zmierzenie przepuszczalnosci i bedzie wszystko jasne. ta sama folia moze dawac inne przyciemnienie w roznych modelach, bo szyby w autach sa rozne.