Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
kupiłem olej do silnika VALVOLINE 10w40 ALE NIE Max LIFE czy dałem sie oszukać ?

Kolego domyslam się że chciałeś kupić Vavoline Max Life, ale zamiast tego kupiłeś inny Vavoline :clap: Nikt Cię nie oszukał. Zanim klikniesz-kupisz to poczytaj :!: :!: :!: Czyż byś był spokrewniony z Ziemniakiem :?:

Olej jest renomowanej firmy, więc spokojnie można go lać do Buni :cool2:

Opublikowano

Jeśli dostałeś ten olej, który jest opisany na aukcji, to jest wszystko w porządku. Niestety olej z linku to nie max life.

Marka oleju jest OK. Co teraz zrobisz, zależy od Ciebie. :norty: :wink:

Opublikowano
Nie wiem, co to za olej, ale raczej nie jest to oryginalny VALVOLINE takiego oleju VALVOLINE nie znalazłem ani na amerykańskiej stronie, ani na europejskiej stronie, ani na polskiej stronie VALVOLINE, VALVOLINE jeśli półsyntetyk to DURABLEND się nazywa. VALVOLINE już dłuższy czas sprzedajemy i wymieniamy w samochodach i pierwszy raz z takim olejem mam do czynienia. Butelki się zgadzają, ale nazwa oleju już nie.
Opublikowano
Jak masz M40 to powodzenia... 10w40 to mineralny i głowica da ci za to popalić... Jeśli silnik to m40 powinieneś wlać full syntetyk

Po pierwsze 10W-40 to nie jest mineral - po drugie ja leje minerala od zawsze - 4 rok do M40 i nie mam najmniejszych kłopotów ani z głowicą, ani z porannym "KLEKOTANIEM BOCIANA".

Olej mineralny 15W-40 został dopuszczony do stosowania w modelu E36 przez producenta.

Pozdr.

Opublikowano
15W40 można stosować ale w okresie letnim, zimą jest to zabronione. Prosze sobie obejzeć jak małe są kanaliki w popychaczach hydraulicznych http://www.zss.pl/~moto/www_popychacze/popychacze00.htm[/color] , następnie prosze nalać oleju mineralnego do miseczki i wstawić do zamrażalnika, można sobie łatwo wyobrazić ze mineralny olej nie jest wstanie sie przecisnąć przez małe kanaliki, a co za tym idzie skraca sie mocno zywotność silnika.
Opublikowano
15W40 można stosować ale w okresie letnim, zimą jest to zabronione.

Proszę przejżeć instrukcję do modelu BMW E36 w częsci dotyczącej stosowania olejów :norty:

Producent dopuszcza stosowanie 15W40 przez cały okres eksploatacji samochodu - więc nie popadajmy w skrajności.