Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam problem z tylnim zawieszeniem, a więc gdy jade i wpadne w dzure to czuje jak tyl samochodu przesuwa mi się w bok, takie szarpnięcie w bok ( w tą strone w którą wpada kolo w dziurę).

Prosze o jakieś uwagi i pomoc.

Opublikowano
Mogą być tuleje, ale może siadł trochę tył i zrobił się za bardzo zbieżny. Tak czy inaczej musisz przejechać się na geometrię.
Opublikowano
Dzieki Panowie, jutro moze wyrwe się z roboty i zalece do mechanika, a swoją droga to miałem 2 tygodnie temu przegląd, i mowiłe im ze tyl mi zalatuje ale oni nic tam nie widzieli.
Opublikowano
Koledzy mam podobny problem u siebie tez jak jade np.w zakręcie i jest jakaś nierówność to czuje jak by mi sie kola odrywały od ziemi i jak by tył uciekał na boki. :| Proszę o pomoc które tulejki mam do wymiany prosze o jakieś zdjęcie np.z aukcji allegro lub zaznaczyć na reolem!Bede wdzięczny wam za pmoc. :modlitwa: Pozdrawiam

Jest taka rzecz dla której warto żyć!

Moja trójeczka.

Nowe,markowe części samochodowe:

Jesteśmy na allegro nick: "Wochu01"

TEL:502-959-955

Opublikowano

Witam,

Miałem podobną sytuację i to wcale nie musi być tuleja wachacza górnego - jak jest zepsuta to stuka o karoserie. U mnie tak było - wymieniłem. OK przez chwile i rzucało dalej. Mechanik dopatrzył sie, że ktoś odkręcił stabilizator (podobno handlarze tak robią) - zamontowali i nic się nie zmieniło.

Od samego początku podejrzewałem amortyzatory: tester pokazywał że jest ok, mechanicy sprawdzali "na ręke" i tez twierdzili, że ok, ale ja jak bujałem samochodem (bagaznik) to było mięko - wymieniłem amorki i wszystko wróciło do normy.

Opublikowano

Wracając do tematu, mechanik twierdzi ze wszystko w porządku, na stacji tez. Zrobiłem test amorów i wyszło po 53% 54%, Pan na stacji twierdzi ze amorki są dobre, a ja juz sam nie wiem i się w..... Będe Jadnak chyba musiał zainwestować w amorki.

Moze ktos wie gdzie jeszcze mozna kupic amorki BILSTEIN B8 SPRINT, w miare tanio, jeden sklep znalazłem.

http://www.mts24sklep.pl/product_info.php/cPath/520_1081_1085/products_id/2430

• 2 tygodnie później...