Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Co oznacza ta ikonka?To takie auto na podnośniku-z jakimi naprawami lub przegladem wiąże się ta ikonka?

Dodam,że u mnie zostało do niej 17 tys km.

p.s.w instrukcji obsługi określono ją jako "potrzeba obsługi" i nic poza tym.

Pozdro-MIKE

MIKE

"Pokazał taki międzynarodowy gest pokoju i przyjaźni, środkowym palcem" M.Sokół o geście Nicka Heidfelda :-)

Opublikowano
To jest taki ogólny przegląd smochodu zawieszenie ukl. kierowniczy, hamulcowy, światła, pltyny, klocki, silnik, bodaj test kompterowy itp. Jednak nie wchodzą w to żadne wymiany, czy uzupełnienia płynów, jeśli już to, tylko za dodatkową dopłatą
Opublikowano

Tak właśnie myslałem,ale dzięki za odpowiedź.A cos na temat problemu klocków (w innym wątku)możesz powiedzieć?

MIKE

MIKE

"Pokazał taki międzynarodowy gest pokoju i przyjaźni, środkowym palcem" M.Sokół o geście Nicka Heidfelda :-)

• 4 miesiące temu...
Opublikowano

Czy ktoś juz przechodził "potzrebę obsługi"? (auto na podnosniku)-ile ta przyjemność kosztuje?

POZDRO-MIKE

MIKE

Opublikowano
Czy ktoś juz przechodził "potzrebę obsługi"? (auto na podnosniku)-ile ta przyjemność kosztuje?

ja sie wybieram w tym tygodniu do serwisu bo zostalo mi juz 1400km a w poniedzialek jade do wloch. jak wroce z serwisu to wrzuce info na forum.

aha, na liczniku mam 117000 km

Opublikowano

Dzieki z góry,czekam niecierpliwie.

Ja tez mam niedługo i tez czeka mnie wyjazd na Węgry-stąd moje pytanie.

MIKE

Opublikowano

...też mi się zbliża toto

pytałem jakiś czas temu to w za ten przegląd jeśli nic nei bedzie potrzeba wymieniać czy dolewac to ok 300-350zł z tego co pamietam

Opublikowano
a sam przegląd to zapewne "kontrola wzrokowa" :duh:

MIKE

Opublikowano

to moze lepiej tylko zresetować przegląd licznikiem i mieć spokój,

ja tak to robię ,a wymiany przeprowadzam poza ASO. :D

Opublikowano

tez tak pewnie bede robic ale samochod mam dopiero miesiac i za pierwszym razem wole pojechac do ASO zeby sprawdzili mi historie pojazdu.

Opublikowano
Tak właśnie myslałem,ale dzięki za odpowiedź.A cos na temat problemu klocków (w innym wątku)możesz powiedzieć?

MIKE

masz Mikołaj w komputerze inforację odnośnie klocków - trzeba wcisnąć odpowiedni knefelek BC :duh: Pozdrawiam :) PS. Przecztaj instrucję obsługi. Masz ????

Opublikowano

tez tak pewnie bede robic ale samochod mam dopiero miesiac i za pierwszym razem wole pojechac do ASO zeby sprawdzili mi historie pojazdu.

Brawo! :D

Opublikowano

Spokój???? Gratuluję spokoju :cool2:

PS, po prostu kup auto na jakie Cię stać :8)

Opublikowano

Kubicar,jesteś spoko gość ale jakis taki nerwowy.

Moje pytanie o klocki dotyczyło zupełnie innej sprawy niz tak,która wynikałaby z instrukcji obsługi-wiedziałbyś gdybys odpowiedni wątek na forum przestudiował.

Póki co jeszcze Ciebie lubie ;-)

Pozdrawiam

p.s.Trotom ma rację-wyluzuj :nienie:

MIKE

Opublikowano

hey Kubicar ,

z tym resetowaniem(czynnośc bardzo prosta) chodi o to ,iż mam pojęcie troszke o motoryzacji a napewno wiem jak zmienić klocki lub olej, więc można zaoszczędzić troszkę kaski ja np. mam gościa z ASO BMW który przyjmuje mnie po godzinach u siebie w garażu i robi przegląd jak i wymianę min. 60% taniej,

oczywiście moja jedyneczka jest już akurat po gwarancji, więc nie muszę zostawiać 1200 pln za przegląd w ASO tylko max.400 pln.

A to jest jednak różnica ,bo niestety nie każdy ma bogatych rodziców:)))

Opublikowano
hey Kubicar ,

z tym resetowaniem(czynnośc bardzo prosta) chodi o to ,iż mam pojęcie troszke o motoryzacji a napewno wiem jak zmienić klocki lub olej, więc można zaoszczędzić troszkę kaski ja np. mam gościa z ASO BMW który przyjmuje mnie po godzinach u siebie w garażu i robi przegląd jak i wymianę min. 60% taniej,

oczywiście moja jedyneczka jest już akurat po gwarancji, więc nie muszę zostawiać 1200 pln za przegląd w ASO tylko max.400 pln.

A to jest jednak różnica ,bo niestety nie każdy ma bogatych rodziców:)))

"wawe" - łezka mi się zakręciła w oku... W internecie nigdy nie wiesz ile kto ma lat.... To ja utrzymuje moich rodziców :P Pozdrawiam i życzę więcej ... opanowania :twisted:

PS.Moje auto jest na gwarancji , 5 lat!!! Niech mnie ręka broni przed 'garażową gwarancją" !!! Juz to przerabiałem :duh: . Pozdrawiam :D Auto mam nowe-bo mnie stać. Pozdro :D :D :D

Opublikowano

przecie ja ze zlosci nie piszę tylko ogolne wyjaśnienie :))))

chciałem pomóc chlopakowi z tym serwisem ,

tzn. jak skasować ewentualną inspekcję :)))

Pozdrawiam Kubicar:)))

Opublikowano

..do tematu

wczoraj odbyłem przegląd "auto na podnośniku"

podniesienie auta , sprawdzenie organoleptyczne luzów na wachaczach drążkach, sprawdzenie stanu klocków hamulcowych , ogólne sprawdzenie całego podwozia itp, sprawdzenie płynu chłodniczego, sprawdzenie płynu wspomagania , sprawdzenie i uzupełnienei oleju , test złączy i ECU na kompie

cena : 298 zł :roll:

• 4 tygodnie później...
Opublikowano
Mnie poinformowano,że z ta usługa wiąże się zmiana oleju w tylnim moscie i przekładni (?)-koszt j.w.-około 300-400 zł.

MIKE

Opublikowano
Mnie poinformowano,że z ta usługa wiąże się zmiana oleju w tylnim moscie i przekładni (?)-koszt j.w.-około 300-400 zł.

..że co proszę :shock: , ktoś może to potwierdzić bo ja jestem po tym serwisie i żadnych wymian oleju w moście czy skrzyni nie miałem.. :shock:

Opublikowano

Widzisz Lolek-co serwis..to obyczaj? :jawdrop:

Dokładnie będę wiedział za parę dni-zapytam jeszcze raz i dokładnie wszytsko zapamietam.

MIKE

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Dzis na moje zapytanie odnosnie ceny za tą obsługe...padła kwota około 1000 :shock:

Więc nic już nie kumam :duh:

MIKE

Opublikowano

Z ostatniej chwili-w jednym z warszawskich serwisów powiedzieli,że takiej samoistnej POTZREBY OBSŁUGI w ogóle nie ma (w sensie-nie ma takiej opcji i MUSI ona wynikać z wymiany oleju,klocków i innych takich),za nic w świecie nie dała sobie Pani powiedzieć, że może byc samoistna taka opcja gdy auto ma 60 tys.przebiegu:-)

Najbardziej rzeczowa odpowiedź padła we Wrocławiu-koszt ok.500 zł-sprawdzenie zawieszenia,luzów-po prostu ogólny przegląd przy przebiegu 60tys.km

MIKE