Skocz do zawartości

"Potrzeba obsługi"-service

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Co oznacza ta ikonka?To takie auto na podnośniku-z jakimi naprawami lub przegladem wiąże się ta ikonka?

Dodam,że u mnie zostało do niej 17 tys km.

p.s.w instrukcji obsługi określono ją jako "potrzeba obsługi" i nic poza tym.

Pozdro-MIKE

MIKE

"Pokazał taki międzynarodowy gest pokoju i przyjaźni, środkowym palcem" M.Sokół o geście Nicka Heidfelda :-)

Opublikowano
To jest taki ogólny przegląd smochodu zawieszenie ukl. kierowniczy, hamulcowy, światła, pltyny, klocki, silnik, bodaj test kompterowy itp. Jednak nie wchodzą w to żadne wymiany, czy uzupełnienia płynów, jeśli już to, tylko za dodatkową dopłatą
Opublikowano
  • Autor

Tak właśnie myslałem,ale dzięki za odpowiedź.A cos na temat problemu klocków (w innym wątku)możesz powiedzieć?

MIKE

MIKE

"Pokazał taki międzynarodowy gest pokoju i przyjaźni, środkowym palcem" M.Sokół o geście Nicka Heidfelda :-)

• 4 miesiące temu...
Opublikowano
  • Autor

Czy ktoś juz przechodził "potzrebę obsługi"? (auto na podnosniku)-ile ta przyjemność kosztuje?

POZDRO-MIKE

MIKE

Opublikowano
Czy ktoś juz przechodził "potzrebę obsługi"? (auto na podnosniku)-ile ta przyjemność kosztuje?

ja sie wybieram w tym tygodniu do serwisu bo zostalo mi juz 1400km a w poniedzialek jade do wloch. jak wroce z serwisu to wrzuce info na forum.

aha, na liczniku mam 117000 km

Opublikowano
  • Autor

Dzieki z góry,czekam niecierpliwie.

Ja tez mam niedługo i tez czeka mnie wyjazd na Węgry-stąd moje pytanie.

MIKE

Opublikowano

...też mi się zbliża toto

pytałem jakiś czas temu to w za ten przegląd jeśli nic nei bedzie potrzeba wymieniać czy dolewac to ok 300-350zł z tego co pamietam

Opublikowano
  • Autor
a sam przegląd to zapewne "kontrola wzrokowa" :duh:

MIKE

Opublikowano

to moze lepiej tylko zresetować przegląd licznikiem i mieć spokój,

ja tak to robię ,a wymiany przeprowadzam poza ASO. :D

Opublikowano

tez tak pewnie bede robic ale samochod mam dopiero miesiac i za pierwszym razem wole pojechac do ASO zeby sprawdzili mi historie pojazdu.

Opublikowano
Tak właśnie myslałem,ale dzięki za odpowiedź.A cos na temat problemu klocków (w innym wątku)możesz powiedzieć?

MIKE

masz Mikołaj w komputerze inforację odnośnie klocków - trzeba wcisnąć odpowiedni knefelek BC :duh: Pozdrawiam :) PS. Przecztaj instrucję obsługi. Masz ????

Opublikowano

tez tak pewnie bede robic ale samochod mam dopiero miesiac i za pierwszym razem wole pojechac do ASO zeby sprawdzili mi historie pojazdu.

Brawo! :D

Opublikowano

Spokój???? Gratuluję spokoju :cool2:

PS, po prostu kup auto na jakie Cię stać :8)

Opublikowano

PS, po prostu kup auto na jakie Cię stać :8)

Znowu zaczynasz? :nienie: :mrgreen:

Pozdroofka

TT

Opublikowano
  • Autor

Kubicar,jesteś spoko gość ale jakis taki nerwowy.

Moje pytanie o klocki dotyczyło zupełnie innej sprawy niz tak,która wynikałaby z instrukcji obsługi-wiedziałbyś gdybys odpowiedni wątek na forum przestudiował.

Póki co jeszcze Ciebie lubie ;-)

Pozdrawiam

p.s.Trotom ma rację-wyluzuj :nienie:

MIKE

Opublikowano

hey Kubicar ,

z tym resetowaniem(czynnośc bardzo prosta) chodi o to ,iż mam pojęcie troszke o motoryzacji a napewno wiem jak zmienić klocki lub olej, więc można zaoszczędzić troszkę kaski ja np. mam gościa z ASO BMW który przyjmuje mnie po godzinach u siebie w garażu i robi przegląd jak i wymianę min. 60% taniej,

oczywiście moja jedyneczka jest już akurat po gwarancji, więc nie muszę zostawiać 1200 pln za przegląd w ASO tylko max.400 pln.

A to jest jednak różnica ,bo niestety nie każdy ma bogatych rodziców:)))

Opublikowano
hey Kubicar ,

z tym resetowaniem(czynnośc bardzo prosta) chodi o to ,iż mam pojęcie troszke o motoryzacji a napewno wiem jak zmienić klocki lub olej, więc można zaoszczędzić troszkę kaski ja np. mam gościa z ASO BMW który przyjmuje mnie po godzinach u siebie w garażu i robi przegląd jak i wymianę min. 60% taniej,

oczywiście moja jedyneczka jest już akurat po gwarancji, więc nie muszę zostawiać 1200 pln za przegląd w ASO tylko max.400 pln.

A to jest jednak różnica ,bo niestety nie każdy ma bogatych rodziców:)))

"wawe" - łezka mi się zakręciła w oku... W internecie nigdy nie wiesz ile kto ma lat.... To ja utrzymuje moich rodziców :P Pozdrawiam i życzę więcej ... opanowania :twisted:

PS.Moje auto jest na gwarancji , 5 lat!!! Niech mnie ręka broni przed 'garażową gwarancją" !!! Juz to przerabiałem :duh: . Pozdrawiam :D Auto mam nowe-bo mnie stać. Pozdro :D :D :D

Opublikowano

przecie ja ze zlosci nie piszę tylko ogolne wyjaśnienie :))))

chciałem pomóc chlopakowi z tym serwisem ,

tzn. jak skasować ewentualną inspekcję :)))

Pozdrawiam Kubicar:)))

Opublikowano

..do tematu

wczoraj odbyłem przegląd "auto na podnośniku"

podniesienie auta , sprawdzenie organoleptyczne luzów na wachaczach drążkach, sprawdzenie stanu klocków hamulcowych , ogólne sprawdzenie całego podwozia itp, sprawdzenie płynu chłodniczego, sprawdzenie płynu wspomagania , sprawdzenie i uzupełnienei oleju , test złączy i ECU na kompie

cena : 298 zł :roll:

• 4 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor
Mnie poinformowano,że z ta usługa wiąże się zmiana oleju w tylnim moscie i przekładni (?)-koszt j.w.-około 300-400 zł.

MIKE

Opublikowano
Mnie poinformowano,że z ta usługa wiąże się zmiana oleju w tylnim moscie i przekładni (?)-koszt j.w.-około 300-400 zł.

..że co proszę :shock: , ktoś może to potwierdzić bo ja jestem po tym serwisie i żadnych wymian oleju w moście czy skrzyni nie miałem.. :shock:

Opublikowano
  • Autor

Widzisz Lolek-co serwis..to obyczaj? :jawdrop:

Dokładnie będę wiedział za parę dni-zapytam jeszcze raz i dokładnie wszytsko zapamietam.

MIKE

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

Dzis na moje zapytanie odnosnie ceny za tą obsługe...padła kwota około 1000 :shock:

Więc nic już nie kumam :duh:

MIKE

Opublikowano
  • Autor

Z ostatniej chwili-w jednym z warszawskich serwisów powiedzieli,że takiej samoistnej POTZREBY OBSŁUGI w ogóle nie ma (w sensie-nie ma takiej opcji i MUSI ona wynikać z wymiany oleju,klocków i innych takich),za nic w świecie nie dała sobie Pani powiedzieć, że może byc samoistna taka opcja gdy auto ma 60 tys.przebiegu:-)

Najbardziej rzeczowa odpowiedź padła we Wrocławiu-koszt ok.500 zł-sprawdzenie zawieszenia,luzów-po prostu ogólny przegląd przy przebiegu 60tys.km

MIKE