Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Wydawało mi sie że jest to normalne wspomaganie ale po przejechaniu sie innymi autkami z Nim okazuje sieże przy nich w mojej babci chodzi bardzo ciężko....czy to pompa juz do wymiany????Słyszałem że moze by trzeba wymienic płyn bo moze jest brudny ale czy jest sens????A dziś np. wyskakuje mi po raz pierwszy komunikat o niskim poziomie płynu ale po odkręceniu jopułki płyn jest na równo z sitkiem wiec nie wiem co robic....Wymieniac tą pompe czy są inne propozycje???

Siniek ;)

Wynajem aut do ślubu.

http://www.jaguaremdoslubu.strefa.pl/

Opublikowano
Wydawało mi sie że jest to normalne wspomaganie ale po przejechaniu sie innymi autkami z Nim okazuje sieże przy nich w mojej babci chodzi bardzo ciężko....czy to pompa juz do wymiany????Słyszałem że moze by trzeba wymienic płyn bo moze jest brudny ale czy jest sens????A dziś np. wyskakuje mi po raz pierwszy komunikat o niskim poziomie płynu ale po odkręceniu jopułki płyn jest na równo z sitkiem wiec nie wiem co robic....Wymieniac tą pompe czy są inne propozycje???

a pasek się nie ślizga?

Pozdrawiam

Opublikowano

a mi wczoraj się wspomaganie zablokowało podczas skrętu :/ ale sie wystraszyłem :D ciekawi mnie co wysiadło: czy pompa, może przekładnia, czy coś innego? :mad2:

w tygodniu będę lokalizował usterkę :D

BMW 750i V12 E32 - Będziesz Mógł Więcej :)))
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
a mi wczoraj się wspomaganie zablokowało podczas skrętu

Mi się kiedyś zablokowało, jak poszła chłodnica płyn poleciał na pasek / pompę.

W międzyczasie zregenerowałem pompę wspomagania - jest cicho i pracuje jak należy. :P

Trwa ładowanie podpisu...
Opublikowano

Regenerowałem u mnie na wsi. Koszt - 200 zł, czas pracy ok. 4 godzin. W cenie ściągnięcie i zamontowanie pompy, płyn miałem własny.

Problem polegał na głośnej pracy pompy i wyciekach. Teraz jest cisza i nie cieknie. Chłopaki robią tylko pompy wodne, wspomagania i od niedawna przekładnie kierownicze.

Nie wiem czy 200 blach to dużo czy mało, ale dla mnie najważniejsza była wygoda - zostawiam auto o 7-mej, odbieram przed południem.

Trwa ładowanie podpisu...