Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam Wszystkich

Mam taki dziwny problem, mianowicie od jakiegoś czasu przy przyspieszaniu ale dodam że nie zawsze nie ma konkretnych okresów w których to się dzieje - przy przyspieszaniu jest tak że nie płynnie przyspiesza, wygląda to tak że przy wciśnięciu gazu chwile przyspiesza później chwile się zastanowi i znowu przyspiesza itd. Dzieje się tak zarówno na gazie jak i benzynie, a żeby było ciekawiej u braciaka w E34 525 z 89r i ma gaz I generacji jest to samo i nie możemy też znaleść przyczyny odpowiedzialnej za to :-(. Miał może ktoś podobny problem i jest w stanie pomóc lub chociaż naprowadzić czego to może być przyczyna. Mój to 325i E36 z 92r instalacji wtrysku gazu DREAM XXI N.

Pozdrawiam i czekam z spostrzeżenia!!!

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
może świece do wymiany? albo przewody zapłonowe

Coś w ten deseń, też bym to obstawiał, ale u mnie zmieniłem najpierw świece, po czym była duuuża róznica, a później cewki (dodam, że nie na nowe, a na używki za nie kłamiąc 45 zł za 6 sztuk :) ) i wtedy było już rewelacyjnie. No chyba, że sam wynieniałeś te elementy niedawno i wiesz, że na 100% to nie to. Wtedy przyczyny szukać gdzie indziej. Pozdro :cool2:

Opublikowano

Świece nie tak dawno wymieniałem mają może kilka tysięcy albo i nie co do cewek to jedną mam napewno trafioną bo jak się zagrzeje to potrafi przerwać, ale wcześniej miałem gorsze problemy z cewkami i nie było takich objawów, kolego saku82pl, jakie były u Ciebie przyczyny?? Co rozumiesz pod pojęciem że teraz jest wszystko ok??

Dzięki za zainteresowanie i odpowiedzi!!!

Pozdrawiam

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Świece nie tak dawno wymieniałem mają może kilka tysięcy albo i nie co do cewek to jedną mam napewno trafioną bo jak się zagrzeje to potrafi przerwać, ale wcześniej miałem gorsze problemy z cewkami i nie było takich objawów, kolego saku82pl, jakie były u Ciebie przyczyny?? Co rozumiesz pod pojęciem że teraz jest wszystko ok??

Dzięki za zainteresowanie i odpowiedzi!!!

Pozdrawiam

przyczyny czego? tego, że mi tak przerywał?? to tak jak pisałem, po prostu zmieniłem świece i cewki i ustało, więc to chyba właśnie była owa przyczyna

Opublikowano (edytowane)

Ja tylko dodam, że miałem cos podobnego (kiedy mocniej wdepnąłem silnik tak jakby chciał się zastanowić i dopiero po chwili wskakiwał na obroty). Jakiez jest moje zdziwienie gdy po RESECIE ECU nagle mój samochód zaczął pięknie płynnie jeździć! No czegoś takiego to dawno nie widziałem!

Mam nadzieję, że taki stan się utrzyma a jak nie to znaczy że cieszyłem się zbyt wcześnie ;)

Auta nie mam zagazowanego i nie będę miał ;)

Edytowane przez Vielebny
Opublikowano

jutro podłącze pod komputer może rzeczywiście pokaże jakiś błąd. Ostatnio już jakiś czas nie podłączałem więc może coś się tam zagnieździło;-)

Pozdrawiam i spokojnej nocki życzę!!!

Opublikowano

Witam

Tak jak wczoraj ustaliliśmy podłączam dzisiaj samochodzik pod komputer i... pokazuje mi błąd o sondzie lambda!!! Dziwne bo nie dawno ją wymieniałem a co ciekawe normalnie się kasuje i jest oki, ale po przejazdce raz wraca a innym razem nie więc co to może być??? Miał może ktoś coś podobnego?

Wydaje mi się, że ten błąd powraca w momencie przerzucania na gaz!

Pozdrawiam

• 1 miesiąc temu...