Skocz do zawartości

Komunikaty OBC po Włosku-zmiana języka,testy...

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Szukałem w szukajce ale nie znalazlem konkretnych odpowiedzi.W e-36 miałem pełny OBC i wszystko miałem obczajone.Teraz w e-39 też mam pełny OBC ale nie moge sobie poradzić z włączaniem ukrytych funkcji i zmiana języka,bo mam wszystko po Włosku.Wiem że wciska się prawy przycisk na desce i trzyma i testy sie włączają ,ale jak tam cos zmienić lub ustawić???Czy numery testów i ich funkcje pokazuja dokładnie to samo co w E-36 ????

Z góry dziękuję za odpowiedzi.

Opublikowano
Z tego co wiem w E39 język można zmienic tylko przez podpięcie pod kompa.Też miałem włoski ale nie zaprzyjazniłem się z nim na długo :mrgreen:
Opublikowano
Masz rację... ale tylko w przypadku najuboższej wersji OBC, gdzie na zegarach jest sylwetka samochodu i nie ma komunikatów tekstowych. W OBC z komunikatami powinno dać się zmienić...

Jedyne

http://images.spritmonitor.de/229694.png

Opublikowano
Witaj Kolego...

Poczytaj sobie temat z linku jak niżej, w drugim, moim poście jest link aby ściągnąć sobie artykuł z BMW Trends o OBC, a tam masz wszystko wyjasnine jak krowie na miedzy :mrgreen:

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?t=73568&highlight=

Zastosowałem sie do instukcji i lipa nie działa.Chodza mi tylko 2 pierwsze testy a na reszcie pisze LOCK ON .Próbowałem wpisać 5 ostatnich cyfr VIN ale można wpisać tylko 2 cyfry.Wpisałem kombinacje 29 bo dziś 27.02 i nie wiem czym zatwierdzić bo set nie działa ,a przyciskami na desce wszystko spowrotem mi sie przełącza.

Opublikowano
chyba chodzi o sumę ostatnich 5 cyfr z Vin

Właśnie odblokowałem,ale tylko pokazuje jaki język a za żadne skarby nie mogę go zmienić.

Powtarzam ,że mam najbardziej rozbudowany komputer OBC i z tego co wyczytałem w artykule wyżej to nie pisze nic tam o zmianie języka tylko o sprawdzeniu jaki jest.

We wcześniejszych wersjach są opisane sposoby,które tu nie działają.Jak zmienic ten język Włoski na Niemiecki :mad2:

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Właśnie odblokowałem,ale tylko pokazuje jaki język a za żadne skarby nie mogę go zmienić.

Powtarzam ,że mam najbardziej rozbudowany komputer OBC i z tego co wyczytałem w artykule wyżej to nie pisze nic tam o zmianie języka tylko o sprawdzeniu jaki jest.

We wcześniejszych wersjach są opisane sposoby,które tu nie działają.Jak zmienic ten język Włoski na Niemiecki :mad2:

Niestety w niektórych wersjach może i idzie ale np.w mojej twojej nie idzie,ale luz możesz to zrobić najprostszym carsoftem 6.1 na jaki chcesz jest do wyboru chyba 10 języków opócz polskiego :lol:

Opublikowano

Niestety w niektórych wersjach może i idzie ale np.w mojej twojej nie idzie,ale luz możesz to zrobić najprostszym carsoftem 6.1 na jaki chcesz jest do wyboru chyba 10 języków opócz polskiego :lol:

Własnie mam carsoft ale nie moge podłączyc do komputera bo nie mam wyjścia com RS 232 :cry:

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Własnie mam carsoft ale nie moge podłączyc do komputera bo nie mam wyjścia com RS 232 :cry:

Ja tez nie miałem ale jak masz laptopa to możesz kupić sobioe taka kartę

http://www.allegro.pl/item315341657_karta_pcmcia_rs_232_com_gwar_fvat_.html

i ona załatwi sprawę-ja tak mam.Niektórzy mają tez to

http://www.allegro.pl/item312927391_adapter_usb_rs232_com_chipset_prolific_2303_hx.html

ale mi an tym nie chodziła.