Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Panowie, jaka wersja inpy jest aktualna? Macie może namiary skąd ją pobrać? Potrzebuje do kasowania błędów, bmw f11 2016r / win 10 64bit.
  • Odpowiedzi 3,2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
Panowie, mam problem z inpą. Nowy kabel k+dcan + przejściówka 20 pin, auto to e39. Kropka przy battery w inpie jest czarna, natomiast przy ignition miga on/off jak by było jakieś zwarcie. Inpa nie łaczy się z żadnym modułem. Ktoś podpowie gdzie szukać przyczyny?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

pewnie już sprawdziłeś ale upewnij się że adapter jest solidnie wpięty - często tam pojawia się "luz"

no i to samo we wtyczce w komorze silnika.

to złącze jest dość... wiekowe. może kontaktorem jakimś pryśnij. oczyść gniazdo.

na początek.

Jedyne wiarygodne media....:Woda, prąd, gaz...
Opublikowano
Dzięki za odpowiedź. Na razie czekam na drugi kabel, ktory działał z tym autem. Jeżeli problem się powtórzy zacznę szukać zwarć w gnieździe OBD i dam znać.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
a ten kabel którego teraz używasz jest z przełącznikiem ?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Kurde nie wiem jaki masz kabel i jaką wersję inpa.

ale z tego co mi się kojarzy to bez przełącznika może nie ogarniać wszystkich modułów w aucie.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
Panowie, mam problem z inpą. Nowy kabel k+dcan + przejściówka 20 pin, auto to e39. Kropka przy battery w inpie jest czarna, natomiast przy ignition miga on/off jak by było jakieś zwarcie. Inpa nie łaczy się z żadnym modułem. Ktoś podpowie gdzie szukać przyczyny?

Problem rozwiązany, może komuś się przyda. Przyczyną był uszkodzony licznik, po odłaczeniu wtyczek licznika można połączyć się ze wszystkimi modułami.

• 4 tygodnie później...
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Witam, mam problem z ncs dummy wyskakuje mi błąd za każdym razem jak chce wczytać plik fsw_psw.trc

http://foto-hosting.pl/img/5f/b1/9e/5fb19e3c20829c370df2c6d3103493e8b443af74.png

przerabiał ktoś ten problem?

jeśli tak to proszę o pomoc

• 2 tygodnie później...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Wie ktoś co to za tryby mam Inpe po niemiecku i do czego się odnoszą? Mam tryb BandModus. Co to za tryb.?

http://foto-hosting.pl/img/80/fa/62/80fa62955db7ef2d8a15cedc904fb8d31debe8d6.jpeg

Nie dotykaj, bo się zdziwisz :D :D :D

tryby energooszczędny, są to tryby wyłączenia , uśpienia, transportu , ogonie wyłączają pojazd w różnym zakresie , nic nowego nie uruchomisz :D

Opublikowano

Hehehehe no to jestem wyjątkiem od tygodnia na tym trybie jeżdżę BandModus. Nie można wyłączyć tego trybu można go przezucic na inny jeden z 4 musi być zaznaczony jako aktywny.

Ewentualnie F4 wyłącza wszystkie tryby.

Dobra tryby wyłączone. Regulacja tylko przez Tune, widać inpa jest 100 razy lepsza do tego typu działań niż ista+.

• 7 miesięcy temu...
  • 8 miesięcy temu...
  • 2 miesiące temu...
Opublikowano

Cześć,

pytanko o kropki battery/ignition. Do niedawna korzystałem z gotowej maszyny VM do inpy. Teraz przesiadłem się na nowego laptopa, czysty system i zainstalowałem Standard Tools 2.12.0 (inpa 5.0.2). Po zainstalowaniu sterowników do kabla, uruchomieniu inpy (załatwienie wszystkich trybów zgodności itd) okazało się, że na kablu mam cały czas załączony akumulator + zapłon. Na starej maszynie wszystko działało prawidłowo i wykrywało prawidłowo włączenie zapłonu. Kabel kupiony dość dawno w Viaken + wcześniejsze testy wykluczają "spięcie" na sztywno zapłonu w kablu.

Czy ktoś miał z was taką przypadłość?

ps. Nie mam możliwości sprawdzenia działania starej VM.

ps2. Dodatkowo zrobiłem test i podłączyłem sam kabel do laptopa i odpaliłem inpę. W tym momencie również wykrywa battery + ignition.

• 11 miesięcy temu...
  • 4 miesiące temu...
Opublikowano

Pomocy 

inpa pobrana i zainstalowana wg bimmerpark. Akumulator i zapłon pokazuje na czarno, niestety nie mogę zrobić żadnego testu, albo coś próbuje działać i wywala takie okienko 

https://files.fm/u/uv3txk4daa

albo nic się nie dzieje, w lewym dolnym rogu napis busy, a następnie jakiś komunikaty o błędach inpy

Skąd pobrać żeby to działało na win 10, auto e83 z m47