Skocz do zawartości

INPA

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
połącz pin 7 z pn 8 w tym China-viaken-kablu

:lol:

>wspierajmy chiński przemysł a obudzimy się pod rządami Wen Jiabao za wielkim murem < :cool2:

>Tak dla ACTA a USA da na wizy stamtąd bisko do Fidela

>Wybierzmy jeszcze raz Donalda a któregoś ranka obudzi cię Angela Merkel

Ale musze 7 do 8 podłączyć czy 8 do 7 czy je zmostkować?Wiem kabel nijaki ale że za free to może coś z niego będzie.Inne auta sprawdzam bez problemu(e46 z gniazdem okrągłym pod maską)

...Ciśnij jeśli masz pasję nie stawaj,wsiądź odpal fure w gaz napier...szyby w dół,ryk silnika niech cię niesie:)
  • Odpowiedzi 3,2 tys.
  • Wyświetleń 1,2 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
Ale musze 7 do 8 podłączyć czy 8 do 7 :cool2: :shock: 7x8=56 a 8x7= :duh:
Opublikowano
Witam w :?: jaki sposób sprawdzić orginalny przebieg w e83 czy da się inpa
Opublikowano

Tylko serwis: bo jak był robiony to obecnie robi się wszędzie i nie do odczytu

Znam przypadek :cool2:

auto kupione w komisie, przebieg zrobiony jak talala , ale ale :

Auto było serwisowane i okazało się, że ostatni przegląd był robiony ze stanie 100tyś większym.

Skutki komis się migał konsultował z prawnikami ,a skończyło się tym że oddali 8tyś zł gościowi aby tylko nie zakładał sprawy cywilnej która by przegrał . :nienie:

Morał

Mam na ok auto ma jakiś przebieg po testach jest wszystko Ok

Sprawdzamy w serwisie czy jest jakieś info jak jest z większym przebiegiem a auto nam się podoba kupujemy i dogadujemy się w sprawie zwrotu ? kasy :cool2:

Trzeba ukrócić bydlęce zapędy Komisów :nienie:

Opublikowano

Kilka dni temu próbowałem sie podłączyć do X3 2005 rok z silnikiem 2.0D 150KM na sterowniku DDE 5.0, niestety inpa nie chciała sie połączyc z silnikiem oraz poduszkami. Wszystkie inne moduły dawały się diagnozować w pełnym zakresie bez problemu. Wszystkie testy także udawało się włączyć. Łączyłem się już z takim autem ale z silnikiem benzynowym, wersja z USA, i nie było żadnego problemu. Kabel jest sprawny, inne bmw działają zawsze.

Może ktoś spotkał się z takim przypadkiem? Próbowałem dodać skrypty z DDE 5.0, jednak dalej bez rezultatu.

Opublikowano

:D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D

ISSS , ISID - hula na 3 tranzystorach powieszony na Porcie :cool2:

A miało być tak pięknie zabezpieczony

:duh: :duh: :duh: :duh: :duh:

ale żeby ISSS programował starsze trzeba najwspanialszego interfejsu świata czyli ADS

można mu drobić CAN .Projekt leży od 3 lat trzeba go odgrzebać

:mrgreen:

Opublikowano
Kilka dni temu próbowałem sie podłączyć do X3 2005 rok z silnikiem 2.0D 150KM na sterowniku DDE 5.0, niestety inpa nie chciała sie połączyc z silnikiem oraz poduszkami. Wszystkie inne moduły dawały się diagnozować w pełnym zakresie bez problemu. Wszystkie testy także udawało się włączyć. Łączyłem się już z takim autem ale z silnikiem benzynowym, wersja z USA, i nie było żadnego problemu. Kabel jest sprawny, inne bmw działają zawsze.

Może ktoś spotkał się z takim przypadkiem? Próbowałem dodać skrypty z DDE 5.0, jednak dalej bez rezultatu.

Miałem podobny problem i zainstalowałem inna inpę taką z Emula i ta ładnie się łączyła z x3 przed lifem czy to z silnikiem czy airbag

Ewentualnie zainstaluj DISa on bez problemu robi te sterowniki... lub

jeśli chodzi o połączenie z silnikiem to połącz go jako e90 i wybierz któryś DDE powinno hulać ....

Opublikowano
pytanie do znawców:) gdzie w inpie znajde: dokładna ilośc paliwa w zbiorniku??
Opublikowano
  • Członkowie klubu

ale żeby ISSS programował starsze trzeba najwspanialszego interfejsu świata czyli ADS

:duh:

1) Nie ten watek

2) bzdury piszesz (bo niby co te 3 tranzystory dla portu USB robią, zwarcie?)

3) Emulator ICOM działa z Ediabas 7.x.x a ten ADS nie obsługuje

Opublikowano
  • Członkowie klubu
Ujjjj NERWUS cios poniżej pasa!!!

Ja nikomu nie żałuje ale forum jest do wymiany informacji nie bajek. Kolega piwek już raz wstecz edytował posty i wyzerował aktywność na forum właśnie przez tego typu komentarze.

Trzeba czasami wylać komuś kubeł zimnej wody by się opamiętał. I taka rola moderatora czyli moja.

Opublikowano

Ok konstruktywną krytykę jestem w stanie znieść ale pan moderator rozpoczyna wojnę .

Ok :cool2:

Jak tylko znajdę chwilkę i pomyśle jak nakręcić film żeby to udowodnić to zaraz go wrzucę.

Opublikowano

:duh: Może i trochę źle napisałem ADS ale przełączony w tryb OBD , bo jak wiadomo Ani SSS ani ISSS nie pracuje w trybie ADS

dlaczego wiadomo tak został napisany , Poza tym nie wyobrażam sobie programowania sterownika gdzie siedzi Flash kasowany ultrafioletem

Opublikowano
  • Członkowie klubu
:duh: Może i trochę źle napisałem ADS ale przełączony w tryb OBD , bo jak wiadomo Ani SSS ani ISSS nie pracuje w trybie ADS

dlaczego wiadomo tak został napisany , Poza tym nie wyobrażam sobie programowania sterownika gdzie siedzi Flash kasowany ultrafioletem

Ok konstruktywną krytykę jestem w stanie znieść ale pan moderator rozpoczyna wojnę .

Ok :cool2:

Jak tylko znajdę chwilkę i pomyśle jak nakręcić film żeby to udowodnić to zaraz go wrzucę.

I to właśnie była konstruktywna krytyka.

Jakoś nie widzę 3 tranzystorów w roli emulatora głowicy ICOM. Wciąż czekam na dowód.

Opublikowano

Czy ja napisałem emulator na 3 tranz. czy że pracuje (hula)czyli interfejs miałem na myśli

sam nie wiem co miałem na myśli :duh: lepiej nie pisać nic bo się narażam konkrecji

:cool2: :cool2: Władza to podstawa zawsze to powtarzam

Opublikowano

Witam

Czy ktoś ma obraz ISTA/d lub ista/p pod vmware i może się podzielić?

Mam na próbę chińskiego icoma i nie mam jak go potestować.

Pozdrawiam.

PS:

Słyszałem ze ista/d jest publik ale za cholerę jej nie mogę znaleźć :)

Edytowane przez roney

jak suka nie da to pies nie weźmie
Opublikowano
Podzielą się, jak podzielisz się z nimi stanem konta :D
Opublikowano
  • Członkowie klubu
Publik jest wersja v43 , v45 juz nie

b4c4c1867b858a60.jpg.30a4296d964cadcc5bbee45deeb1292d.jpg

OFICJALNY ZEWNĘTRZNY PARTNER BMW AG

Chiptuning Programowanie Carplay Kodowanie Diagnostyka BMW AOS

Tel. +48-790-465-462

https://www.facebook.com/Codemybimmer

https://www.instagram.com/codemybimmer

Opublikowano
  • Członkowie klubu
Czy ja napisałem emulator na 3 tranz. czy że pracuje (hula)czyli interfejs miałem na myśli

sam nie wiem co miałem na myśli :duh: lepiej nie pisać nic bo się narażam konkrecji

:cool2: :cool2: Władza to podstawa zawsze to powtarzam

napisałeś tak

Nie zrzucaj na konkurencje. Wyraźnie piszesz ze isid, isss jest słabo zabezpieczony i hula na 3 tranzystorach powieszonych na porcie.

Władza to nie problem dołącz do klubu, zgłoś się na moda i będziesz miał władze.

Opublikowano
  • Członkowie klubu
Ja nawet nie widziałem public w43. A o v45 nie ma co wspominać.

Jak sie ma konto płatne na prywatnym serwerze to sie ma nowe wersje.

Starych wersji nie ma długo bo ważą sporo. Po wyjściu nowej wersji stara jest usuwana z serwera.

Opublikowano

Miałem podobny problem i zainstalowałem inna inpę taką z Emula i ta ładnie się łączyła z x3 przed lifem czy to z silnikiem czy airbag

Ewentualnie zainstaluj DISa on bez problemu robi te sterowniki... lub

jeśli chodzi o połączenie z silnikiem to połącz go jako e90 i wybierz któryś DDE powinno hulać ....

Niestety dalej bez rezultatu, nie mam skryptów do DDE 5.0, moze ktos poratuje kompletem plików do tego silnika lub poda namiary na inpe ktora bedzie miała juz ten silnik?

Taki komunikat widze:

http://www.freeimagehosting.net/91bsw <<

Opublikowano

wszystkie plik masz , gdyby ich tam nie było otrzymał byś komunikat - Błąd kompilacji pliku

jaki masz kabel ????

Opublikowano
  • Członkowie klubu
Kabel jak kabel, blad identyfikacji wychodzi czyli wina po stronie programu lub sterownika. Pewny jestes ze modul dde nie byl wymieniony ?

b4c4c1867b858a60.jpg.30a4296d964cadcc5bbee45deeb1292d.jpg

OFICJALNY ZEWNĘTRZNY PARTNER BMW AG

Chiptuning Programowanie Carplay Kodowanie Diagnostyka BMW AOS

Tel. +48-790-465-462

https://www.facebook.com/Codemybimmer

https://www.instagram.com/codemybimmer

Opublikowano

Jak ma pewność że linia diagnostyczna K nie jest zrobiona na układzie LM 339 lub tranzystorach (takie interfejsy bardzo często maja problemy z komunikacja z nowszymi autami)tylko na układzie Si9241 zamiennik L9637

Jak ADS to nie dotyczy to info o linii diagnostycznejto ja bym zaczął od tego.

Odpalam winkfp ,Comfort mode .Upadte ZUSB .

z listy ecu family wybierz silnik , potem klikasz Done

specjal , diagnosis i odczytaj ecu status lub ident.

będzie wiadomo że przyczyna braku komunikacji nie leży

po stronie INPA

tylko dokładnie tak żeby nie kliknąć programuj przypadkiem