Skocz do zawartości

320D gwizd z turbiny

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, mam pytanie czy może ktoś podpowiedzieć gdzie w Poznaniu można sprawdzić,swentualnie naprawić turbinę?Przy wyższych obrotach przy jeżdzie mam gwizd,jak stoi jest ok.Gdzie mogę ja sprawdzić??
Opublikowano
może gwizda bo pracuje? a wcześniej wydawała jakieś dzwięki?
Opublikowano
Turbina jak pracuje to wydaje taki lekki gwizd , no chyba że u Ciebie jest bardzo głośny .
Opublikowano
Nie ma co od razu doszukiwac sie uszkodzenia turbiny, u mnie przyczyną gwizdania był pękniety waż turbo-przeplywomierz (ten plastikowy).
Zbir
Opublikowano

Raczej nie polecam, oni są bardziej od napraw pomp wtryskowych ciezarowek ktore im ktoś wczesniej wymontuje

Xdrive

Koder

Opublikowano

witam!

podpinam sie do tematu,u mnie gwiżdże od ok2000 obr do ok 3500obr/min pózniej jest już ciszej,dodam jeszcze ze mam usunięty środek z kata, jednak do tej pory było wszystko ok! dodam ze ten gwizd jest dośc glośny i uciążliwy :( ,kolejny problem jest taki ze jak jade ze stałą prędkością przy ok 2000 obr/min zaczyna przerywac(zamulać)wciskam mocniej gaz to zaczyna dobrze ciągnąc tylko znowu ten gwizd :duh:

wszystko zaczelo sie dziac kika dni temu,dodam jeszcze ze turbina w opini mechanika w bardzo dobrym stanie a jakichś nieszczelnosci nie widzi :? (przynajmniej on)

jezeli ktos ma jakiś pomysł co mogło nawalić to prosze o rady :modlitwa:

• 6 miesięcy temu...
Opublikowano

u mnie gwizd byl spowodowany przegrzaniem się łopatek na wirniku i wygięciu się w drugą stronę, w wyniku czego zatarła się turbina.

dodam, że przy pełnym gazie gwizd było słychać już z kilometra..

Opublikowano

Witam

podłączam się do tematu u mnie jakieś 2 tygodnie temu zaczęła gwizdać przy odpuszczaniu gazu, słychac to dość wytaźnie wewnątrz w kabinie. Przy ddawaniu jakoś cisza ale jak tylko spiszczam z obrotó wt gwizd. Kto Wie, Kto miał tak?