Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, mam pytanie czy może ktoś podpowiedzieć gdzie w Poznaniu można sprawdzić,swentualnie naprawić turbinę?Przy wyższych obrotach przy jeżdzie mam gwizd,jak stoi jest ok.Gdzie mogę ja sprawdzić??
Opublikowano
Nie ma co od razu doszukiwac sie uszkodzenia turbiny, u mnie przyczyną gwizdania był pękniety waż turbo-przeplywomierz (ten plastikowy).
Zbir
Opublikowano

witam!

podpinam sie do tematu,u mnie gwiżdże od ok2000 obr do ok 3500obr/min pózniej jest już ciszej,dodam jeszcze ze mam usunięty środek z kata, jednak do tej pory było wszystko ok! dodam ze ten gwizd jest dośc glośny i uciążliwy :( ,kolejny problem jest taki ze jak jade ze stałą prędkością przy ok 2000 obr/min zaczyna przerywac(zamulać)wciskam mocniej gaz to zaczyna dobrze ciągnąc tylko znowu ten gwizd :duh:

wszystko zaczelo sie dziac kika dni temu,dodam jeszcze ze turbina w opini mechanika w bardzo dobrym stanie a jakichś nieszczelnosci nie widzi :? (przynajmniej on)

jezeli ktos ma jakiś pomysł co mogło nawalić to prosze o rady :modlitwa:

• 6 miesięcy temu...
Opublikowano

u mnie gwizd byl spowodowany przegrzaniem się łopatek na wirniku i wygięciu się w drugą stronę, w wyniku czego zatarła się turbina.

dodam, że przy pełnym gazie gwizd było słychać już z kilometra..

Opublikowano

Witam

podłączam się do tematu u mnie jakieś 2 tygodnie temu zaczęła gwizdać przy odpuszczaniu gazu, słychac to dość wytaźnie wewnątrz w kabinie. Przy ddawaniu jakoś cisza ale jak tylko spiszczam z obrotó wt gwizd. Kto Wie, Kto miał tak?