Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam co może być przyczyna że kontrolka od klocków wcale sie nie pali nawet kiedy przekręce zapłon.czy może to być coś związane z czujnikiem?Jeśli czujnik nie jest podłoczony to moze to być przyczyną?
Opublikowano
no nawet na logike jesli tego czujnika nie ma to nie ma się co palic
Opublikowano

W E36 jak przekręcisz stacyjkę to czerwone kontrolki (w tym ta od klocków) świecą przez chwilę i później gasną. Wydaje mi się, że w E46 też tak jest chodź nie pamiętam dokładnie.

Jeśli nie świeci to powód jest banalny - żarówka się przepaliła.

Tak samo w E36 jak czujnik odłączymy to kontrolka świeci cały czas. Ale jak w E46 jest to nie wiem.

http://www.dami.pl/~wiktorc/BMW/tuning.jpg
Opublikowano

więc jeśli podłączę nowy czujnik powinno być wszystko ok.Jeśli sie nie zapali to sprawdze żarówke a na kontroli zegarów powinna się zapalić? nawet jeśli nie ma czujnika?

Pozdrawiam :cool2:

Opublikowano
w e46 po przekręceniu zapłonu zapala się żółta kontrolka od okładzin i po sprawdzeniu przez komp auta że jest OK po chwili gaśnie.czujnik klocków to nic innego jak zworka która jak jest dobra to zamyka obwód a jak się przetrze to następuje rozwarcie i kontrolka świeci.do celów diagnostycznych możemy zewrzeć dwa druciki czujnika i komp będzie to "widział" jako sprawny czujnik i kontrolka zgaśnie.natomiast w licznikach e46 nie ma klasycznych żarówek ,są mini diody świecące które są "wieczne" ,a jeżeli już to wymiana jest uciążliwa(robota dla elektronika)
Opublikowano

ale u mnie ta kontrolka wcale się się nie pali nawet po przekręceniu zapłonu czyli bo w tej chwili jest rozłączony czujnik więc po założeniu nowego powinno być wszystko ok tak ?

Pozdrawiam :cool2:

Opublikowano

jak nie masz czujnika to powinno się świecić!!!!!!!gdy czujnik zepsuty lub jego nie ma wcale to się świeci,(pisałem o tym post wyżej)

u ciebie to nie jest usterka związana z czujnikiem