Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Od 2 tygodni mam problem z centralnym zamkiem.Na początku zamykał wszystkie drzwi poza drzwiami pasażera z przodu.Później wył przy otwarciu drzwi i trzeba była przekręcic 2 raz do przodu zeby przestał.Ostatnio zamyka dopiero za drugim podejściem, a dziś nie otwiera już do końca drzwi kierowcy i musze otworzy tylne drzwi i wyciągnąc "cypla" zeby otworzyc drzwi kierowcy.Co jest nie tak?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Z zamykaniem na 2 razy to ponoć wina jest kabli co idą koło klapy bagażnika. mój ojciec też musi zamykać na 2. a otworzyć też jak Ty. wszystkie sie otworzą a od strony kierowcy nie wybija mu całkiem tego cycka. Wiec też się przyłączam do pytanka częściowo.
http://img571.imageshack.us/img571/2675/57735638496931821246812.jpg
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Przede wszystkim te owe kabelki sprawdzić. mój tata ma ponoć gdzieś poprzecierane i dlatego zamyka na 2 razy. tylko on jak zwykle nie ma czasu koło tego zrobić. Ale kabelki przede wszystkim :)
http://img571.imageshack.us/img571/2675/57735638496931821246812.jpg
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Ogólnie powodem zamykania "na dwa razy" jest problem z którymś z zamków (siłowników) master. Są trzy takie - drzwi kierowcy i pasażera z przodu oraz zamek klapy bagażnika (brak kontaktu na przykład również s powodu złamanych/przetartych kabli). Było już o tym nie raz klepane na forum.
Kai
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

HEJ :D

Mam malutki problem :lol:

Samochód pojechał do mechanika w celu załozenia nowej chłodnicy i odłączeniu Webasta, z działającym centralnym z pilota.

A wrócił z niedziałającym :evil:

W ogóle z pilota nie zamknę auta, rygielki odbijają, (dodam, że kluczykiem z przodu nie da rady zamknąć) jedynie przez zamek w klapie ale tam trzeba przytrzymac przekręcony kluczyk bo inaczej to odbije.

Gdzie szukać przyczyny?

Moze wyjął nie ten sterownik/bezpiecznik?Jak tak to gdzie go szukac?

pozdrawiam

Opublikowano

Hejka! Przede wszystkim Panowie Koledzy SZANOWNI :search: :search: :search: :search: :search: :search: :search: :search: :search: :search: :search: :search:

temat centralki w e34 jest tak popularny i magiczny za razem,ze juz wiele postow powstalo na ten temat... :mrgreen: jesli chodzi o jakies praktyczne uwagi...z doswiadczenia wiem,ze to kaprysne urzadzenie...lubi odmowic wspolpracy..a zaraz potem, nie wiedziec skad idlaczego zacznie dzialac jak nalezy :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: pierwsza rada..jesli chodzi o kwesti nie chodzacych poszczegolnych zamkow - warto rozebrac i przeczyscic mechanizmy :lol: czasami moze pomoc..a przy okazji sprawdzic przewody...W moim przypadku zepsuty z poczatku zamek zaczal chodzic,jak Przyjaciolka trzasnela drzwiami..a ja juz chcialem jechac do elektryka :mrgreen: WNIOSEK: zaprosic na przejazdzke Przyjaciolke :twisted2: :mrgreen: a przy okazji cos milego mozna zyskac :lol: co do kwestii centralki "popsutej"przy jakis pracach - sprawdzic bezpieczniki i te pod tylna kanapa rowniez + przewody, bo ktos mogl je przypadkowo uszkodzic :P heheheh Pozdrawiam!! i raz jeszcze :search: :search: :search: :search: :search: :search: :search: :search:

niemożliwe NIE istnieje!!:P

BMW - i wszystko jasne...:D

Opublikowano
grzesiek_tshehe..jasne,ze tak byloby najlepiej...ale naprawde malo ktory mechanik ma na tyle samokrytyki w sobie, by przyznac sie do winy :lol: taki kraj :P heheh..jak mojemu ojcu pourywali szpilki przy piastach,jak zmieial kola na zimowki...to ladnie to moskowali, a pozniej zwalali na poprzedni zaklad :mrgreen:

niemożliwe NIE istnieje!!:P

BMW - i wszystko jasne...:D