Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam..

Jestem jak wielu z was zagorzałym fanem E36....Ja jestem szczęśliwym posiadaczem E36 cabrio i chciałbym włożyć V8!

Szukam osoby która coś takiego kiedyś robiła i mogła by mi coś poradzić!

Napewno będe kupował drugie auto, więc przekładka ale co dalej?

Czy do silnika od M-ki można dopasować jakiś automat oprócz SMG?

Pozdrawiam i czekam na odpowiedzi......

Opublikowano
Witam, przepraszam za OT. Nie jesteś pierwszą osobą, która myli SMG z automatem :), SMG to skrzynia sekwencyjna, posiada sprzęgło które "wyciska" siłownik. Nie jest to sprzęgło hydro-kinetyczne takie jak w automatach !
Opublikowano
Witam..

Jestem jak wielu z was zagorzałym fanem E36....Ja jestem szczęśliwym posiadaczem E36 cabrio i chciałbym włożyć V8!

Szukam osoby która coś takiego kiedyś robiła i mogła by mi coś poradzić!

Napewno będe kupował drugie auto, więc przekładka ale co dalej?

Czy do silnika od M-ki można dopasować jakiś automat oprócz SMG?

Pozdrawiam i czekam na odpowiedzi......

3 minuty z google.

mam nadzieje ze sie nikt nie obrazi na link z innego forum a to moze Ci troszke pomoze.

http://www.streetracing.pl/forum/index.php?showtopic=51734&st=0

Opublikowano
Witam, przepraszam za OT. Nie jesteś pierwszą osobą, która myli SMG z automatem :), SMG to skrzynia sekwencyjna, posiada sprzęgło które "wyciska" siłownik. Nie jest to sprzęgło hydro-kinetyczne takie jak w automatach !

Tak, wiem napisałem tak żeby sie nie pojawiały odpowiedzi z pomyłką o której napisałeś!

Chodzi mi o typowego automata poniważ przez siły wyższe jestem na niego skazany. Bo kupno SMG to koszmar pieniężny!

myślę o zakupie 4,4 z automatem ale pytanie czy skrzynia sie zmieści w miejsce starego automata.

Opublikowano
oj durzo roboty , silnik wchodzi skrzynia tez ale elektronika podlanczanie . zegary , tylni dyfer ,4.4 wolal bym w nominale mnie problemow z wiaskami , mam nadzieje ze po swapie bedzie wrzystko chodzic jak nalerzy ,alpina wypuscila ok 400 egzem trzeba znalezc ich dokumentacje techniczna ,TO JEST PRAWDZIWY SWAP !!!
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

tez chce to zrobic, dzisiaj jade do swojego znajomego mechanika, zeby o tym pogadac i omowic co trzeba zrobic. Widzialem juz kilka silnikow na allegro i pewnie mozna sie dopytac o czesci. Dzisiaj wieczorem albo nawet jutro bede w stanie wiecej napisac. Zabieram sie za to w lato.

p.s.Tez mam cabrio :)

http://img.userbars.pl/100/19975.png

BMW - Bokiem Mozna Wyjechac ;)

Opublikowano

Ja sie dowiadywałem i uwierz .....jest to bardzo drogie!

Potrzebna jest łapy do silnika, miska oleju, pompa i smok oleju!!!!!!

Bardzo drogie części i nie dostępne w podróbach!