Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam mam pytanko czy moze juz ktos z was kąbinowałz czymś takim jak mają nowe VW Passaty ze otwierająć lub zamykając auto central zamkiem to zapalają sie automatycznie światła a przy zamykaniu po paru sekundach gasną wie moze ktoś z was jak to zrobić bo z chęcia bym sobie zainstalował coś takiego z góry dzieki za uwage i odp.:)
Opublikowano

W E39 jest tak samo /jak Ty to opisujesz/ jak w nowych passatach, ale za całe oświetlenie auta odpowiada moduł świateł, czyli LCM i on jest odpowiednio zaprojektowany i zaprogramowany. Tak że to może być bardziej skomplikowane niż mogło by się pozornie wydawać. Ale może ktoś się tym bawił i wie nieco więcej?

W każdym mąć razie, powodzenia :)

Opublikowano

koledze pewnie chodzi o swiatla zewnetrzne,jak na przyklad w mercedesach zapalaja sie halogeny.

z teoretycznego punktu widzenia,jesli znasz sie troche na elektryce,i lubisz pobawic sie z kablami i lutownica,sprawa wyglada dosc prosto.

w praktyce,byloby troche zabawy ale moim zdaniem sprawa do ogarniecia w jedna wolna sobote :D

najprosciej skrecic wylacznik czasowy,lub z braku laku mozna tez sobie samemu zlozyc.

pozatym wystarczy wpiac sie w zyle sterujaca silownikiem zamka w drzwiach i poprzez czasowke,pociagnac kablociag do elementow ktore wedle uznania maja sie zapalic zadzialac po otwarciu/zamknieciu zamka (nie zapominajac oczywiscie o przekaznikach)

pozrawiam

Opublikowano

niektóre wautomatyczne włączniki świateł relizują takie funkcje.

Gasisz auto i masz np. 45 s. na dojście do domu przy zapalonych światłach.

Rzeźba w gównie, ale da się to zrobić, na hama to można nawet zwykłą czsówkę przemysłową podpiąć.

Opublikowano
ta funkcja nazywa sie bezpieczna droga do domu (safe way home) i jak dobrze poszukacie na forum to juz kiedys bylo od ktorego roku w e39 i e38 taka funkcja wystepowala. W e34 czegos takiego nie bylo o ile dobrze wiem.
Opublikowano

tylko że nie wiemy o jakie auto chodzi.

w e39 jest coś takiego, wystarczy błysnąć długimi przy wyłączonej stacyjce.

Sam się zdziwiłem jak to odkryłem :)

Opublikowano

no wnioskujemy ze chodzi o e-34 jak wynika z opisu w profilu.

tak jak pisalem i kolega potwierdzil,totalna rzezba ale jak najbardziej wykonalne.