Skocz do zawartości

SZYBY orginal czy zamiennik ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
W lato oddalem auto do lakierowania i wymiany 2 blotnikow przednich od tego czasu zacza sie problem . Najpierw uslyszalem ze im szyba pekla jak ja wycinali a potem jak montowali boczna po probie zdjecia klamki tez ja zepsuli , To jest poczatek gechenny . zostaly zalorzone nowe szyby i jak zaczolem urzytkowac auto to okazalo sie iz jest ono 2 razy glosniejsz ,szumy denerwujace . wymienilem wrzystko podnosnik uszczelke ,spasowalem i nic caly czas kicha jak bym mial nie domknieta szybe i wrarzenie jak by jej wcale nie bylo . jak mnie tir mijal to az mnie uszy bolaly od dzwieku .zaczalem sie przygladac i stukac w szyby . dzwieki wydawane sa rozne . wiec najpierw zalorzylem boczna orginalna . niedosc ze PASOWALA jak ulal to jeszcze sie regulowala od razu i jej profile byl super dopasowane . a dzwiek przez szybe przedostajacy sie stlumiony nie drarzniacy ucha szyby ORGINALNE boczne sa dzwieko chlonne !!! A teraz dalszy ciag przednia szyba jak jechalem to mialem wrarzenie jak by wiatr i dzwiek przenikal przez szybe lecz nie czulem tego na twarzy slaba izolacja od otoczenia . Najpierw ja jeszcze raz wkleilismy . Co sie okazuje nie do konca pasowala mozna bylo troszeczke odsunac uszczelki ok 0,5 mm od slupka uszczelki a przeciesz sa wklejane . luz powsal bo szyba byla zlych wymiarow . a jak wycieraczki zbieraly to zawsze byla brudna szyba . zawsze gdzies cos . . DECYZJA zapadla wymieniamy na orginal . I tu zdziwienie nie dosc ze pasoje jak ulal uszczeleczki przylegaja . dzwiek nie slychac wiatru idealna izolacja poprostu ORGINAL to ORGINAL !!!!! nigdy wiecej zadnych zamiennikow szyba przednia niedosc ze jest idealna idealnie trzyma wygiecie to jeszcze jest dzwiekochlonna . W firmie X dowiedzialem sie ze jak mnie stac na orginal to mam go kopic bo tylko ten trzyma normy reszta jak trafisz . Cos musi w tym byc . Auto cichutkie jak pszczulka , a WY zrobicie jak chcecie to ze firma robi dla BMW ze znaczkiem i bez to cos znaczy sa technologie zastrzezone , i male niuansy ktore daja koncowy efekt i JESZCZ jedno jak sie wlancza wycieraczki to cala szyba jest czysciusienka nic na niej nie zostaje w rzadnym miejscu ,
Opublikowano

Wymieniałem przednią szybę w E36 coupe i gdzie nie zadzwoniłem było tak samo:

1) - 200zł

2) - uu coupe 300zł

3) - zielona? 400zł

4) - z zielonym paskiem? 470zł

5) - + uszczelka ? 570zł

znalazłem szybkę taką za 320zł z montażem - (przy starej uszczelce, czego ponoć nie robią bo za trudne, łatwiej wyciąć..). Dodam ze szyba JAAN Wrocław.

Montaż u znajomego 9pracował przy szybach 10 lat, efekt idealny, brak komplikacji :dance:

BMW M3 COUPE i AUDI RS 4

Było E-36 coupe i było by do dziś

gdyby nie ślepi emeryci na drogach.

Jest E-46 ale to już nie to samo ...

Opublikowano

Jeszcze ORYGINALNY słownik ortograficzny i szyby będą rewelacyjnie się spisywały.

A tak na poważnie to że części blacharskie nie trzymają wymiarów to wiedziałem ale że szyby nie to szok. Do tej pory zakładałem już kilka szyb w różnych autach i nie było problemu

Opublikowano
wkleiłem dużo szyb oryginały i zamienniki i nikt nie narzekał bo wszystko zależy jak się wklei szybę, to tak jak np z mechanikami jeden zrobi dobrze drugi trochę gorzej.
Opublikowano
U mnie również zamiennik spisuje sie na szóstkę (szyba przednia)
Opublikowano
Ja mam inny problem niewiem czy mi pomozecie. Chodzi o to ze kupilem bunie od kolesia ktory przyciemnil wszytskie szyby przednie tez ale... jak je zamykam uciekaja mi ( 2przednie) z uszczelek i nie domykaja sie do konca tzn od slupka jest szpara na 4mm :( co ja mam zrobic?? rozbieralem drzwi kabinowalem z ustawieniem ale nic to nie daje :( pomozcie. pozdro
Opublikowano
Dziwna sprawa, może amator zapomniał podokręcać prowadnice lub nie tak złożył...?

BMW M3 COUPE i AUDI RS 4

Było E-36 coupe i było by do dziś

gdyby nie ślepi emeryci na drogach.

Jest E-46 ale to już nie to samo ...