Skocz do zawartości

Problem z ustawieniem lusterka zewnętrznego.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam. Miałem pękniętą obudowę lusterka i postanowiłem wymienić całe na nowe. Kupiłem używane kompletne oryginalne lusterko i po zamontowaniu go nie mogę ustawić jak należy. Lusterko jest elektryczne i po ustawieniu go na maksa w moją stronę nie widzę boku auta. Nie wiem co jest grane, lusterko przykręciłem na pewno dobrze, szkło też dobrze siedzi. Czy ktoś miał podobny problem?
Opublikowano
Mialem podobny problem po wymianie mechanizmu. I okazalo sie ze jak wciskalem szklo to na tyle przeskoczylo za zabkach ze tez bylo krzywo jak cholera. Rozloz calosc delikatnie najlepiej w cieple zeby nie popekalo i sprawdz czy da sie zlozyc bardziej prosto.Moze to bedzie to.
O Tempora! O Mores!
Opublikowano
może kupiłeś od anglika

A może mieć to znaczenie?

MOŻE ! lusterka są pod innym kątem w stosunku do nadwozia ! spróbuj jeszcze ręką usawić same lustro, czasem przy myciu zdarzy się,że przeskoczy i potem muszę ręką poprawić lustro (słychać jak przeskakuje na ząbkach). powodzenia !

ONLY ANIA, ONLY BMW
Opublikowano
różnica polega na tym że lusterko angielskie bedzie ustawione na kierowcę angielskiego czyli na strone prawą auta. a jak założysz do auta naszego to przy ustawianiu odniesiesz wrażenie jakby ci zabrakło regulacji
Opublikowano
różnica polega na tym że lusterko angielskie bedzie ustawione na kierowcę angielskiego czyli na strone prawą auta. a jak założysz do auta naszego to przy ustawianiu odniesiesz wrażenie jakby ci zabrakło regulacji

A mogę je jakoś rozróżnić. Chodzi o to że jak jest od anglika to będę chciał je oddać ale gość zapiera się że to od jego auta i na pewno nie z anglika.

Opublikowano

ja np, mam od anglika, ale na wiosne bede wymienial, pilnie potrzebowalem i bralem jakie bylo od reki :)

moje lusterko lewe, tzn prawy bok wkladu jest bardzo mocno wysuniety do tylu auta, jak masz normalnie to prawa strona wklaadu jest schowana do wewnatrz obudowy. A w lusterku lewym z ANGLIKA jest mocno wysuniety do tylu auta.

cos takiego:

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/96c245d0cc354c8e.html

ustaw se lusterko tak zebys widzial dobrz i zobacz czy wklad lezy dobrze czy jakos dziwacznie wyglada :)

Bardzo Mądry Wybór :)

-OO=[][]=OO-

Nie sztuka zabić muche przednią szybą :)

Sztuka zrobić to boczną :D

Opublikowano
generalnie na luzie nie rozróżnisz, dopiero na samochodzie będzie widać. poprostu jak je ustawisz prawidłowo to zauwarzysz na pewno nienaturalny kąt wychylenia wkładu lusterka
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Rozbierz lusterko i spokojnie jest ustawisz na taka pozycje jak ci potrzeba.