Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Może to śmieszne ale w mojej E-39/7 letniej/ lekko obniżyły się dzrzwi od kierowcy i zamykają się jak w syrence.Obniżyłem trochę na zamku ale niewiele dało .Trzeba chyba na zawiasach podnieść .Proszę o poradę .

Pozdr Carnet

Opublikowano

Jeszcze nigdy żaden element karoserii od trzaskania sam się dobrze nie spasował . Już samo odkręcenie śrub spowoduje że drzwi opadną max. na słupku i furka straci linie :nienie:

Skorzystaj z rady Denniska i pogadaj z blacharzem niech skasuje luzy na zawiasach :wink:

Opublikowano
Jak sie dobrze przyjrzysz to prawie w kazdym aucie drzwi sa opadniete i dopiero zamykajac je zamek drzwi na slupku prowadzi je lekko ku gorze. I dealnie wlasnie byloby spasowac je przy pomocy blacharza.
  • 6 lat później...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Chłopie daj spokój z wyciąganiem tematów z przed 6 lat,jak zauważyłem to już nie pierwszy.

Masz tyle nowych/bieżących tematów w których koledzy czekają na odpowiedzi.Po tylu latach to kolega już na pewno sobie poradził z tym problemem i najprawdopodobniej nie ma już tego samochodu.

Z regulacją drzwi jest trochę zabawy bo ciężko trafic precyzyjnie,ale się da i bez pomocy blacharza.Żadna filozofia na zawiasach są śruby,a zamek na słupku też jest regulowany :wink: .

ec2Wze6.jpg
Opublikowano
Równierz uważam, że bez pomocy blacharza się nie obędzie. Miałem ten sam problem... więc udałem się do blacharza i teraz jest ok :cool2:

Popieram CIHY-ego,jak ingerencja blacharza(żle mi sie kojarzy to słowo,blachara),jak ktoś ten owak ma trupa poszarpanego konstrukcyjnie to niech niech nie afiszuje się na forach i opinii publicznej.Albo to jest BMW albo klejuch z dwóch trupów który rozpada sie na ulicach naszych miast i robi wesoło w gazetach i lokalnych żródłach przekazu :wink: .

BTW>> tego jakiś pajac nie wymyślił>>regulacji podkładką ,zamkiem w słupku,trzeba ingerencji chirurga to trzeba ,ale zawieśc szrot na swoje miejsce spoczynku.Chyba w każdym przesądza myśl --bezpieczeństwo na pierwszym miejscu :wink: Ja pewnych stereotypów nie rozumiem>>>potem mamy dwie częsci szukające sie wzajemnie po ul.Cezarego :?: POzdr.

Temat nie wart konfliktów i zgrzytów >>prosze o usunięcie.