Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Proszę o podpowiedź w którym miejscu znajduje sie pompka spryskiwaczy reflektorów ksenonowych w E38 z 1995 roku :?: Spryskiwacze ksenonów bardzo by mi się przydały w trasie, lecz moja pompka z tego co wiem od poprzedniego właściciela jest spalona. Podjąłem decyzję o wymianie pompki lecz nie wiem w którym miejscu jej szukać ? Może ktoś z forumowiczów miał okazję wymieniać już ten element, będę wdzięczny za wszystkie podpowiedzi. PS. Koszt pompki to jedyne 100 zł :wink: .

Opublikowano

Jeśli źle koledze podpowiem to mnie oczywiście poprawcie. Według mnie ta pompka znajduje się w dolnej,przedniej części zbiornika spryskiwacza , pod zbiorniczkiem do intensywnego.

No i przy okazji chciałbym taką pompkę kupić , bo mnie się spaliła , jeśli ktoś by miał na zbyciu :)

Nadal dobrze mnie się jeździ :)

Kasa dla Ciebie

Opublikowano
Prezes. Nowa kosztuje 100 zł, więc nie ma co szukać u forumowiczów tylko do sklepu i zamówić... Z tego co widzę, brak odpowiedzi to chyba nikt nie miał z pompką problemów ?...
Opublikowano
witam ja u siebie w E38 wymieniałem pompkę spryskiwaczy szyby i tam w zbiorniku (prawy przód za nadkolem) jest też pompka reflektorów taka większa, zaznaczam jedynie że mam zwykłe lampy nie xenony
Opublikowano
z pompką reflektorów to chyba wiekszość ma problemy, ja również. Znaiduje się ona z prawej strony za nadkolem prawego przedniego koła.
Opublikowano
Tak na marginesie to ona wiele "nie zdziała " poprostu zmoczy lampe .... a przetrzeć i tak trzeba na CePeeNiee .. takie moje odczucie organoleptyczne....

tylko najgorsze jest to, ze niewiele umyje, ale plyn wypsikuje w kosmos. nawet jak spryskuje sie tylko szyby, to co kilka spryskiwan szyby, plyn leci tez na reflektory.

http://forum.7er.pl/images/signatures/212758479446f629c8be0f9.png