Skocz do zawartości

Jak z el. szybami??montaz....

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam pytranie koledzy....kupilem niedawno e34 520 bez el. szyb...a mialem e34 525 z el na przodzie....mam wiec silniki...wystarczy przelozyc...mechanik mi mowil ze jak nie bylo fabrycznie zadnej elektryki to nie ma zadnych kabli pociagnietych..i ze gra nie warta swieczki bo za duzo rozbierania....

wyrazcie swoje zdanie...

Opublikowano
To znaczy ze g..o nie mechanik. Sciągasz boczki, odpinasz mechanizmy, zakłądasz elektryczne, i podłaczas do kostek które są w słupkach - to jest najgorsza i najtrudniejsza czesc. Musisz odkrecic 2 śruby na 7mkę i zamienic podpiac kostki, trzeba tez zdjac oganiczniki i osłony słupka od środka. Po podłączeniu kostek zmieniasz przełaczniki z przodu i smiga... BMW przewidziało wszystko.
Bandite Motor Wagen
Opublikowano
jak nie masz kabli w słupkach, to znaczy , że nie masz wiązki do szyb elektrycznych, ja ten temat już przerabiałem. Takie rady jak powyżej, można sobie wsadzić w buty.
Opublikowano

Cieszę sie ze w koncu moderator zaczał spełniac swoją rolę. Przez 2 misiace nie mozna było sie doprosic.

Opisałem coś co sam robiłem w swoim aucie. Podłączenie elektrycznych szyb w E34 jest proste.

Bandite Motor Wagen
Opublikowano

jak jest takie proste to opisz " step by step". Ja przerobiłem montaż szyb elektrycznych z tyłu i nie miałem żadnych przewodów od elektryki szyb w słupkach, ani w tunelu. Wszystko sie spina pod tylną kanapą i wcale nie jest łatwo to zrobić.

Do Moderatora: coraz więcej na Forum pojawia się ...pustych rad. Z tym należy coś zrobić, żeby nie wprowadzać Ludzi w błąd.

Opublikowano

Do Moderatora: coraz więcej na Forum pojawia się ...pustych rad. Z tym należy coś zrobić, żeby nie wprowadzać Ludzi w błąd.

Nie wszystko da sie zrobić od razu, sukcesywnie będziemy starać się temu zaradzać. Jednocześnie staram się zwracać z apelem do użytkowników, aby każdy kto pisze post lub zakłada nowy wątek wcześniej użył :search: a jeśli to nie przyniesie skutku to starał się właściwie nadawać temat i pisać o konkretach.

Nic nie wnoszące wątki są zamykane. Może da się w ten sposób współdziałać.

:cool2:

Opublikowano
aha to bede musial w wolnej chwili rozebrac drzwi i zobaczyc czy sa wiazki...bo jedni twierdza ze latwo wlozyc a inni ze nie ma wiazek...
Opublikowano
E34 ma rozprowadzoną instalację do elektrycznych szyb do miejsca złącza konektorowego na słupkach drzwiowych. Przełączniki też mają instalację pod tunelem środkowym. Wycina sie półkę i montuje sterowanie szyb. Nie każdy model obsługuje tylko 4xszyby. Wynika to z zastosowanej centralki (pod kanapą tylną) Mniej rozbydowana do 2x szyba lub bardziej rozbudowana 4x szyba. No i instalacja drzwiowa do przeróbki ale to chyba normalne.
Opublikowano
Kolega TSA55 ma racje.mój kolega tez nie miał w e34 z 88r el szyb i kupił same mechanizmy.Wiązki już były puszczone na 4szyby

Przecież wszyscy o tym mówią! :8)

Opublikowano
no nie wiem, ja nie mam elektrycznych szyb i rozbieralem tunel ,bo ciagnalem kabel sygnalowy do wzmacniacza, jakos nie zauwazylem zadnej wiazki do przyciskow w tunelu. tez myslalem o zalozeniu elektryki do mojej e34, ale nie bede calego samochodu rozprowal zeby polozyc instalacje. Wychodzi ze jedne e34 nie mialy instalacji , a inne mialy :duh:

Była E34 M50 2.5 24v :) czerwona

Była Lancia Lybra 2.4 jtd SW lx 2000

Jest Citroen c5 2.2 hdi 2001 exclusive

Jest E34 524 td 1991

1997 YZF 750R (4hd)- sold- nastepny sezon juz hayabusa

http://img244.echo.cx/img244/9103/podavatar6bx.jpg

Opublikowano
coś aż mi się wierzyć nie chce że nie ma instalki. Auto schodząc z taśmy produkcyjnej wyposażane było w całą instalację do szyb. Jeśli klijęt sobie życzył elektryczne szybki to dokładano sterownik odpowiedni i przełączniki plus mechanizmy w drzwiach i po wszystkim. Do szyberdachu na bank wiązki nie będzie jeśli masz na kolbę. Wówczas trzeba ją poprowadzić ale to nie jest tez problem ponieważ cała wiazka idzie pod podsufitka nad głową kierowcy do tylnego słupka i schodzi pod kanapę. Robiłem to w swojej byłej e34 z 88 roku. Szybki tez dokładałem. Może u ciebie ta kość pod tunelem jest wsunięta gdzieś pod dywan i spięta opaską?