Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Zgubiłem klucz do bmw E46 2003r., a w drugim nie działa mi pilot czyli (centralny zamek, alarm). Auto otwieram i odpala z klucza. czy ktoś mi możę odpowiedzieć czy ten kluczyk można otworzyć żeby wymienić baterię, próbowałem ale strasznie ciężko idzie i nie chcę popsuć klucza. Znajomy mi powiedział że w tym kluczu nie ma baterii, tylko mógł się rozkodować i trzeba go zaprogramować. Czy ktoś mógłby mi doradzić. Z góry dziękuję!!![/img]
Opublikowano
witam sa kluczyki ktore nie maja bateri laduja sie same w momencie kiedy kluczyk jest w stacyjce kodowanie klucza masz wyzej pozdrawiam

Tam jest akumulatorek, co w sumie jest bateria tyle ze z mozliwoscia ladowania, ciezko by bylo wogle bez bateri :)

Nigdy nie kłóć się z idiotami, sprowadzą Cię do swojego poziomu i pokonają doświadczeniem.
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Witam wszystkich . Podłącze się do tematu problem z kluczykiem ...

otóż w e46 2000r (kluczyk w kształcie rąbu z akumulatorkiem) nie działa pilot i centralny zamek, jak wkładam klucz do zamka to otwiera tylko jedne drzwi ... czy to może być problem z bezpiecznikami ? Czy przed próba kodowania klucza sprawdzić bezpieczniki ? Nie mam instrukcji i nie wiem gdzie ich szukać i które są odpowiedzialne za centralny zamek :( pomocy ...

Opublikowano
Witam wszystkich . Podłącze się do tematu problem z kluczykiem ...

otóż w e46 2000r (kluczyk w kształcie rąbu z akumulatorkiem) nie działa pilot i centralny zamek, jak wkładam klucz do zamka to otwiera tylko jedne drzwi ... czy to może być problem z bezpiecznikami ? Czy przed próba kodowania klucza sprawdzić bezpieczniki ? Nie mam instrukcji i nie wiem gdzie ich szukać i które są odpowiedzialne za centralny zamek :( pomocy ...

Witam

Rozpiska bezpieczników dla e46 w TYM temacie, a kodowanie kluczyka TUTAJ

Pozdrawiam

Przeczytaj moje artykuły:

Test 530d F10, przekrojowy o E30 i E36

http://img40.imageshack.us/img40/1371/renoma.jpg

http://images.spritmonitor.de/310241.png

Opublikowano
...próbowałem zakodować kluczyk procedura z forum ale dalej nic z tego ...słychać po trzecim przyciśnięciu strzałki takie cykniecie w centralnym ale ani nie zamyka ani nie otwiera ... inna sprawa to ze jak dłużej przytrzymam środkowy przycisk to domyka szyby a jak strzałkę to otwiera ...a jak bagażnik to otwiera tylko szybę bagażnika ... o co tu chodzi ?
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

bylem dzis w serwisie nieautoryzowanym i zaplacilem 50 pln za kodowanie kluczyka, gosc wsiadl na 20 sek do auta z kluczykiem i zakodował, pewnie tak samo jak pisze w autodacie, ktora jest do sciagniecia powyzej :)

szkoda ze nie wpadlem na pomysl poszukania na forum kodowania kluczyka troche szybciej, to sam bym to zrobil, a tak 50 pln w plecy :)

cale szczescie ze nie pojechalem do serwisu autoryzowanego, bo tam 120 by mnie wykasowali :)

Polecam studiowanie forum ;)

Opublikowano
ja kupujac auto mialem tylko jeden kluczyk. kupilem nowy `czysty` i postapilem wedlug opisu i dziala. moim zdaniem to sprubuj jeszcze raz i jak nie zadziala to przejedz sie do servisu
Opublikowano
ja kupujac auto mialem tylko jeden kluczyk. kupilem nowy `czysty` i postapilem wedlug opisu i dziala. moim zdaniem to sprubuj jeszcze raz i jak nie zadziala to przejedz sie do servisu

Kupiłeś kluczyk z 'czystym' grotem i dałeś do dorobienia, a potem sam zaprogramowałeś? Ile taki kluczyk Cię kosztował i gdzie go kupiłeś?

E46 320d 175 PS@365Nm ...by Rogalotti