Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam :D

Wczoraj na myjni odpadla mi listwa boczna (chodzi mi o te odboje wzdluz drzwi), juz ze starosci, caly plastik pokruszony, i zastanawiam sie co z tym zrobic.

Przykleilem ja wtedy superglue, ale po powrocie z trasy juz jej nie bylo... i za ciekawie to wiadomo nie wyglada...

Mozna gdzies dostac takie nowe?

Jesli nie to jakie wg Was jest najlepsze wyjscie?

Zastanawiam sie nad chromami, ale nie wiem jak to bedzie wygladac, i czy wogole beda pasowac bo sa tam takie rowki...

Jest na allegro pelno takich, ale chyba wolalbym oryginalne, jesli nie znajde to w ostatecznosci, tylko wtedy jakiej szerokosci najlepiej wziasc i ile metrow?

Pozdrawiam
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
witam kolegę j0hnny2007 :) ja bym kupował to tylko oryginalne. najlepiej oryginalne jak miałeś na aucie. są na allegro auta rozbite co mają całe listwy. tylko znaleźć pasująca i zakładać :)
http://img571.imageshack.us/img571/2675/57735638496931821246812.jpg
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
fiona dobrze pisze. allegro to nie wszystko, są przecież szroty też. pojeździj koło swojej okolicy. jakieś muszą być.
Opublikowano
Witam :D

Wczoraj na myjni odpadla mi listwa boczna (chodzi mi o te odboje wzdluz drzwi), juz ze starosci, caly plastik pokruszony, i zastanawiam sie co z tym zrobic.

Przykleilem ja wtedy superglue, ale po powrocie z trasy juz jej nie bylo... i za ciekawie to wiadomo nie wyglada...

Mozna gdzies dostac takie nowe?

Jesli nie to jakie wg Was jest najlepsze wyjscie?

Zastanawiam sie nad chromami, ale nie wiem jak to bedzie wygladac, i czy wogole beda pasowac bo sa tam takie rowki...

Jest na allegro pelno takich, ale chyba wolalbym oryginalne, jesli nie znajde to w ostatecznosci, tylko wtedy jakiej szerokosci najlepiej wziasc i ile metrow?

A na które drzwi potrzebujesz? bo ja kupiłem od Gościa z mojego miasta który ma e34 do rozbiórki i dałem 20zł za tą listwę(po środku wysokości drzwi) na prawe drzwi przednie i 10zł za krótszą listewkę na prawy błotnik bo miałem stłuczkę. Poza tymi które ja kupiłem na inne drzwi może jeszcze ma. Na Allegro drożyzna- widziałem aukcje że za sztukę używki chciano 70zł !!!!! Nie zapomnij ,że musisz jeszcze kupić plastikowe wsówki (na drzwi po 1,5zł/szt. i jest ich pięć ale jest jeszcze szósta której nie ma w sklepach i trzeba jej szukać z orginału)

Opublikowano

W sumie to chcialbym wymienic wszystkie, bo sa juz w nienajlepszym stanie, a te wsowki to gdzie kupic i jakie? Ma to jakas 'fachowa nazwe' ?

Oczywiscie 70zl za kawalek listwy to przesada, za calosc jeszcze...

Pozdrawiam
Opublikowano
ceny nieraz w necie są troche dziwne, warto szukac gdzie indziej, gosc od mojego silnika rozebral całą - moze ma. Przykladowa cena M50b20 - 700pln, 170tys - gazu nie widziala - brzytwa - /to co od niego wziolem i do mojej wlozylem/
Opublikowano
...Oczywiscie 70zl za kawalek listwy to przesada, za calosc jeszcze...

j0hnny jak chcesz to podam Ci ceny ASO'wych listew z Bawaria Motors - ale nie wiem, czy to Ci poprawi nastrój, czy wręcz odwrotnie :D

Tak czy inaczej, pewnie gdzie indziej ulokujesz wtedy słowo „przesada” :)

pozdrawiam

moje BMW (the SILVERY)

E34 520i M20 (R6 12V) Lachssilber Metallic, Chrome-line, 1988r., pasja /klasyk, żółte tablice/

E39 525i M54 (R6 24V) Touring, Titansilber Metallic, Shadow-line, 2000r., daily driving

podpis.png

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
solaris możesz napisać:D pośmiać się chce, a nie mam z czego :D :mrgreen:
Opublikowano

Proszę bardzo :)

Przedni błotnik - 39.75 zł

Przednie drzwi - 101.46 zł

Tylne drzwi - 101.46 zł

Tylni błotnik - 39.75 zł (to mnie zastanawia najbardziej, bo to naprawdę mały kawałek plastiku)

To wszystko przemnożyć przez 2 (bo podawałem ceny za sztukę) i z oryginalnym ładnym kompletem wychodzimy z Bawaria Motors za 564,84zł (jeżeli dobrze policzyłem

pozdrawiam :)

moje BMW (the SILVERY)

E34 520i M20 (R6 12V) Lachssilber Metallic, Chrome-line, 1988r., pasja /klasyk, żółte tablice/

E39 525i M54 (R6 24V) Touring, Titansilber Metallic, Shadow-line, 2000r., daily driving

podpis.png

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Proszę bardzo :)

Przedni błotnik - 39.75 zł

Przednie drzwi - 101.46 zł

Tylne drzwi - 101.46 zł

Tylni błotnik - 39.75 zł (to mnie zastanawia najbardziej, bo to naprawdę mały kawałek plastiku)

To wszystko przemnożyć przez 2 (bo podawałem ceny za sztukę) i z oryginalnym ładnym kompletem wychodzimy z Bawaria Motors za 564,84zł (jeżeli dobrze policzyłem

pozdrawiam :)

O te kutafonki :D

To też śmiech na sali :twisted2: :mrgreen:

Opublikowano
solaris - za ile wychodze z m50b20 - pod pachą, jesli masz takie dane :modlitwa:

Rozumiem, że pytasz o cały samochód (nie o sam silnik) :)

hmmmm, musiałbym się dłużej zastanowić nad tym i wymienić baterie w kalkulatorze - a wspólniczka pogania mnie teraz do zabrania się za robotę :D :cool2:

EDIT;

Ale tak „na oko” to wyszłoby podobnie lub trochę więcej niż dzisiejsze ceny za współczesne 520i (to jeżeli chodzi o części, bo nie wiem jak byłoby z zapłatą dla tego, który skleiłby i pomalował taki model „w skali 1:1” :) )

moje BMW (the SILVERY)

podpis.png

Opublikowano

wiec chyba temat listew zamkniety.

O moderatorze , nie pozwalaj na rozwiniecie tego tematu johnego2007 do rozmiarow poprzedniego. Teraz zejdzie z listew na sklad chemiczny wygluszenia maski w zaleznosci od tempeatury zewnetrznej koncowki wydechu z allegro ktora zaczela wydawac dzwieki a`Remus i wplynelo to na pobieranie tlenu dwuatomowego kierowanego baterią magnetyzerow do rurki od nurkowania, niezbędnej do poprawnej pracy filtra kabinowgo, co jednoznacznie pozwoli na wydajniejsze dawkowanie trawy w fifce wodnej. AVE

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

O moderatorze , nie pozwalaj na rozwiniecie tego tematu johnego2007 do rozmiarow poprzedniego. Teraz zejdzie z listew na sklad chemiczny wygluszenia maski w zaleznosci od tempeatury zewnetrznej koncowki wydechu z allegro ktora zaczela wydawac dzwieki a`Remus i wplynelo to na pobieranie tlenu dwuatomowego kierowanego baterią magnetyzerow do rurki od nurkowania, niezbędnej do poprawnej pracy filtra kabinowgo, co jednoznacznie pozwoli na wydajniejsze dawkowanie trawy w fifce wodnej. AVE

wybaczcie ale ten tekst mnie rozwalił :mrgreen: :twisted2: Ujęte wprost proporcjonalnie :D

Dobra ja już nic nie pisze. Pan Moderator niech zamknie temat :)

Opublikowano

gość jest the best! zawsze temat fajnie sie rozwinie i czasem pośmiać się można bo ludzie czasem szybko się denerwują i pienią ;)

Johnny 2007- jak nie będziesz miał gdzie kupic tych plasticzków mocujących listwy to ja Ci kupie w sklepie z częściami do BMW. Mam w pobliżu taki. One są chyba po 1,5zł i z paragonem wyslę Ci w kopercie a Ty mi kasę oddasz na konto.Także luz.

Opublikowano
Ja kupiłem na allegro ładny komplet za 150 pln, po porostu nie bądź nerwowy, przeglądaj oferty, w ciągu miesiąca trafisz. A jeśli chodzi o spinki mocujące to kupiłem w ASO (nastawiając się na straszne zdzierstwo) po.....79gr sztuka :D
Opublikowano
Ja kupiłem na allegro ładny komplet za 150 pln, po porostu nie bądź nerwowy, przeglądaj oferty, w ciągu miesiąca trafisz. A jeśli chodzi o spinki mocujące to kupiłem w ASO (nastawiając się na straszne zdzierstwo) po.....79gr sztuka :D

no proszę, a ja myślałem że taniej już nie można- bo kupowałem po 1,5zł co i tak mile mnie zaskoczyło...ale żeby nie było że chciałem zarobić na spinkach to daje tel do sklepu: (81)7405151 lub (81)4441414 i trzeba poprosić numer wewnętrzny do sklepu z częściami BMW. :wink:

Opublikowano

Dlugo nad tym myslales :)

Jak juz mowilem w tamtym temacie, a nie skonczylem bo zamkniety, z glupota wygrac sie nie da, wiec nie zamierzam ;)

gość jest the best! zawsze temat fajnie sie rozwinie i czasem pośmiać się można bo ludzie czasem szybko się denerwują i pienią

Zaloze fanklub :twisted2:

Johnny 2007- jak nie będziesz miał gdzie kupic tych plasticzków mocujących listwy to ja Ci kupie w sklepie z częściami do BMW. Mam w pobliżu taki. One są chyba po 1,5zł i z paragonem wyslę Ci w kopercie a Ty mi kasę oddasz na konto.Także luz.

OK, narazie musze znalezc listwy, przymierze jeszcze chromy, ktore i tak bede zamawial... ale nie wiem jak to wyjdzie.

Podjade do aso fiata bo mam niedaleko... i zobacze jeszcze czy maja

Pozdrawiam