Skocz do zawartości

e39 wymiana szczęk hamulcowych od recznego

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
A jest sens wymieniać w automacie? Przecież i tak jak przełączasz na P, to blokuje się most. Jak byłem na badaniu technicznym facet spojrzał, że automat i mówi, że ręcznego nie sprawdza, bo nie ma sensu.
Opublikowano
A jest sens wymieniać w automacie? Przecież i tak jak przełączasz na P, to blokuje się most. Jak byłem na badaniu technicznym facet spojrzał, że automat i mówi, że ręcznego nie sprawdza, bo nie ma sensu.

Oczywiście że jest sens.A jak wysiada hamulce to co wtedy przełaczysz na P.Po zaparkowaniu należy zaciągnać dodatkowo reczny aby nie obciążać skrzyni automatycznej.Dosyć dziwne podejscie tego diagnosty :duh:

Pozdrawiam.

Opublikowano
Po zaparkowaniu należy zaciągnać dodatkowo reczny aby nie obciążać skrzyni automatycznej.

Tu się całkowicie zgadzam, szczególnie na górkach mocno obciąża się skrzynię.

• 3 lata później...
Opublikowano
Witam wymieniłem sobie wczoraj szczękui bo reczny już mi ledwo trzymał na ostatnim ząbku i coś mi tarło w jednym kole. Szczeki były jeszcze dośc grube ale w jednym kole całe popekane wszystko wyczyściłem tarcze wewnatrz przszlifowałem kamieniem . Po złożeniu regulację mam wykręconą do połowy i nadal słabo ręczny trzyma czy jest jeszcze jakaś inna regulacją prucz tej w bębnie ?