Skocz do zawartości

Jaki olej i filtr oleju najlepszy do bmw 318is m44 ???????

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam tak jak w temacie:

olej hmm... zastanawiam sie nad shell helix plus 10w-40 ponoc bardzo dobry i lepszy od castrola! teraz mam mobila super s 10w-40 i chce zmienic na inny bo na tym oleju mi głosniej silnik chodzi! co myslicie o tym shellu??? a moze jest jakis lepszy???

i jaki filtr oleju kupic do mojego m44??? jakiej firmy najlepszy i wogóle???

POZDRO!

Opublikowano

He he temat o olejach :D Zaraz będzie burza :D

Miałem taką sytuacje jak Ty. Miałem Mobila Super S i też silnik zaczął pracować głośniej. Przesiadłem się na Magnateca. Ja nie mam z nim żadnych problemów ale użytkownicy sporo piszą o klekocie itp.

Tu chyba ma znaczenie jaki konkretny wóz ma smaka bo jednemu chodzi dobrze na tym a innemu na tym :D

Bardzo chwalony jest Valvoline max life 10W-40.

A co do filtra (wkładu) to ja używam filtrona i nie mam żadnych problemów. A jak chcesz jakiś konkretny to możesz kupić a ASO :D

Pozdrawiam.

Krzysiek

Było:

E36 318 is coupe 93'

E36 323i sedan 97'

Opublikowano
Ja uzywam mobil super s 10w-40 i jest ok. Filtr oleju to filtron ale przy nastepnej wymianie zainwestuje w oryginal.Ciekawe czy bedzie jakaś roznica
Opublikowano
Najbardziej odczuwalna roznica bedzie w cenie, innych rewelacji nie wroze :twisted2: Co do magnateca to fakt, silnik przy nim lubi klekotac, zmienilem go na Elf competition STI i silnik pracuje jakby delikatniej, klekot z rana sie zdaza ale jest taki jakby subtelniejszy. Nastepny olej jaki kupie to bedzie albo Shell albo Valvoline, sprawdze co te cudenka sa warte... Pozdrawiam!
Opublikowano
filtrona niechcem??? a to dlaczego, filtron jest nawet lepszy od knechta i najlepsze jest to ze filtron robi nawet filtry do nowych aut tz pierwszego montazu, jezeli ktos tak kupil jakis tam filtr i mu jest zacienka uszczelka itp to niech zobaczy co bylo wczesniej! i czy dobry filtr kupil, w firmie gdzie pracuje mamy z 300 modeli filtrow i jeden od drogiego rozni sie tylko np ze uszczelka jest prostokątna a nie okrąga a tak wszystko identyczne, pozatym filtron ma w filtrach wkrecanych gwinty gnitowane a nie gwintowane, ja bez zadnego oporu zalozyl bym filtrona i napewno sie nieboje bo niemam czego,
www.auto-optima.pl
Opublikowano
Witam tak jak w temacie:

olej hmm... zastanawiam sie nad shell helix plus 10w-40 ponoc bardzo dobry i lepszy od castrola! teraz mam mobila super s 10w-40 i chce zmienic na inny bo na tym oleju mi głosniej silnik chodzi! co myslicie o tym shellu??? a moze jest jakis lepszy???

i jaki filtr oleju kupic do mojego m44??? jakiej firmy najlepszy i wogóle???

POZDRO!

Poczytaj sobie tematy o olejach - dyskusji było sporo i tu nic nowego nie wymyślimy.

Filtr tak jak ci radzili. Ja też już Filtrona nie dotykam (w razie czego - nie będę się o to kłócił - to mój wybór i tyle).

Opublikowano

panowie prosze o porade!!! byłem w sklepie motoryzacyjnym kupiłem olej shell helix plus 10W-40 i kupiłem filtr oleju marki MANN filter!

mówiłem zeby mi z serwisu sciagneli oryginał ale gosc mi powiedział ze to jest tez niemiecki filtr i ze chyba jego montowali w bmw takze mozna kupic wiec kupiłem jak myslicie dobry bedzie?? ma ktos u siebie takowy?

POZDRO!

Opublikowano
a dlaczego sie przesiadles???

na liczniku 200tysi a moze i wiecej,stukaly powoli zawory i mi sie silnik troche spocil mozliwe ze wczesniej byla lany polsyntetyk ja nie wiedzialem i zalalem full syntetyk dlatego teraz nie kombinuje

MY NAME IS, KRZYSIU JEZYNA ZE SZCZECINA :wink:

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?t=60823 ZOBACZ TO!!

http://img261.imageshack.us/img261/6339/logorot125ee4.jpg

Opublikowano
ja jestem nadal za (póki co) jeszcze oryginalnym, przywożonym i rozlewanym w niemczech Liqui Moli...naprawdę olej godny polecenia i też inne środki tej firmy..parę lat temu jak pojawił sięw polsce jako jeden z niewielu miałem dostęp do tej marki i do wszystkich produktów tej firmy ponieważ jej siedziba była...w mojej byłej szkole..w dodatku miałem rabat..wielu osobom dostarczałem ten olej i produkty..nigdy nikt nie narzekał..
Opublikowano
Dokładnie, nie ma żadnej różnicy jaki filtr weźmiesz, ja zawsze biorę filtr i filtrona i olej lotosa, bo skoro nie widać różnicy, to po co przepłacać? To tylko siła sugestii, silnik nie będzie Wam lepiej chodził jak mu wlejecie droższy olej, bez różnicy.
Opublikowano
Dokładnie, nie ma żadnej różnicy jaki filtr weźmiesz, ja zawsze biorę filtr i filtrona i olej lotosa, bo skoro nie widać różnicy, to po co przepłacać? To tylko siła sugestii, silnik nie będzie Wam lepiej chodził jak mu wlejecie droższy olej, bez różnicy.

Powiedz ze zartujesz, prosze :modlitwa: :modlitwa: :modlitwa:

Opublikowano
co wy chcecie od filtrona??? marka naprawde znana na siecie i nieslyszalem aby ktos mial jakies tam problemy z filtronem, chyba ze wsadzil jakis tam zamiennik i cos tam niepasowalo,
www.auto-optima.pl
Opublikowano
filtron czasem lubi sie troszke rozpaść a w aso nowy orginal kosztuje od 17 do 22 zł zależy gdzie w Polsce :( kupisz ale to groszowe sprawy co do oleju ja za mobila 10w40 place 100zł ( 5L) mysle ze to nie jest zbyt wiele a napewno lepiej sprawuje sie niż lotos sorki za aluzje ale lotoso to do malca bym nie nalał bo by mi by było go szkoda
Opublikowano
ciekawi mnie ile u breczki w aso w bialymstoku kosztuje filtr, zaloze sie ze najdrozej w polsce, a ze filtron sie rozpad, dziwne, codziennie zmieniamy z 20 autach olej i wiekszosci idzie filtron i nigdy sie cos takiego niezdazylo, a pracuje juz tam 1.5 roku czyli jakies przynajmniej 900aut przejechalo przez wymiane oleju i nic takiego sie niezdazylo, ja teje castrola bo tak bylo od poczatku i taki olej dedykuje BMW i tego sie trzymam, pozatym lotos semi i pelny syntetyk niejest taki zly, oleje naprawde zaawansowane technologicznie tyle ze mineralny jaki bym 10lat temu taki i jest do dzisiaj
www.auto-optima.pl