Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Kilka tysięcy byłem sprawcą kolizji....

Uszkodzenia poszkodowanej:

Auto poszkodowanej Opel Astra Kombi

--- zarysowanie nielakierowanego zderzaka moim lakierem

--- oraz zarysowanie felgi także było widać tylko mój lakier na niej

Uderzenie było przy prekości około 20-25 kmh

Poszkodowana otrzymała około 1100zł z mojego OC.. czy takie odszkodowanie jest możliwe przy tak małych szkodach na jej samochodzie..

Czy coś z tym robić czy zostawić...??

Aha zapomniałem dodać... ten Opel miał już jakieś wcześniejsze wgniecenie na drzwiach ale to nie było ode mojego uderzenia...

Czy da sie sprawdzić co wpisała sobie w oświadczeniu do OC poszkodowana? co zostało u niej uszkodzone?

Policja wpisała to co ja napisałem czyli ten zderzak i felga...

Opublikowano

Nie rozumiem do czego zmierzasz...

Byłeś sprawcą kolizji, zostało napisane oświadczenie, poszkodowany dostał pieniądze, więc czemu Cię to interesuje, czy dostał dużo czy mało?

Przecież nie idzie to z Twojej kieszeni :roll:

Po to płaci się OC, by w przypadku kolizji/wypadku nie ze swojej winy dostać stosowne odszkodowanie, które należy się jak przysłowiowa psu zupa.

E46 320d 175 PS@365Nm ...by Rogalotti
Opublikowano

niezdrowe podejscie do sprawy :nienie: 1100 zł to moglaby dostac nawet za ryske !! ale to nie twoja sprawa .... chyba ze dostalbys protokol na szkode calkowita :mrgreen: wtedy mozesz jej nozke podlozyc ale ...1100zł ludzie czaaaaa sie szanowac i nie byc chamskim i wrednym

pozdroo bez napinki

Vw uNd Be-Em-We fRoInDe
Opublikowano
Czy dostała by odszkodowania złotówkę czy sto tysięcy to i tak dostaniesz taką samą zwyżkę OC na przyszły rok.
E 36 320i '96
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

co z tym zrobić?? - wyciągnij wnioski i następnym razem jeździj ostrożniej to nie będziesz miał takich problemów czy poszkodowany dostał za dużo kasy czy nie!! :duh:

a o co u licha tu miałeś na myśli??

Opublikowano

aż tyle razy?

:jawdrop: :jawdrop: :jawdrop: :jawdrop: :jawdrop: :jawdrop:

jak na kilka tysięcy razy to tysiąc zł. to chyba mało? :mrgreen:

Prowadziłeś kiedyś BMW? To jest adrenalina, to jak narkotyk - wciąga. Jesteś królem świata i nikt ci nie podskoczy :diabel_faja:

Nowe forum BMW tylko dla serii 3

http://www.3er.pl

warto tam być!!!

Opublikowano
zawiść ludzka nie zna granic normalnie znieczulica... nie dość, że zarysowałeś komuś samochód to jeszcze boli Cię to ile dostanie odszkodowania... :duh: :mad2:
Kamil
Opublikowano

normalnie buractwo sie szerzy!!!!

jak mojej zonie wjechali w tyl naszej bmw-bylo o tym na forum-byla na miejscu policja itd....

jak ja dojechalem na miejsce zdarzenia to sprawczyni wypadku robila zdjecia dla naszej bmw-spytalem po co-a ona-ZEBY NIE ZOSTAC OSZUKANA!!!

czyli widze ze nie dosyc ze niektorzy niszcza swoja jazda czyjes auta to jeszcze maja pretensje o to ze :mad2: :mad2: ktos dostanie kase :mad2:

a gofer niech sie cieszy ze naprawa nie poszla przez rozliczenie bezgotowkowe, naprawe w ASO i wynajecie auta zastepczego....

bo wtedy rachunek moglby byc na 4 tysie :8)

WYPRZEDAŻ CZĘŚCI E30 E34

CZĘŚCI ZA GROSZE-skrzynie od 250zl,mosty tylne od 150zl,zawieszenia,blachy

#####Kasacja aut#####

tel.787482121

gg 208272

Opublikowano
gofer niech sie cieszy ze naprawa nie poszla przez rozliczenie bezgotowkowe, naprawe w ASO i wynajecie auta zastepczego....

bo wtedy rachunek moglby byc na 4 tysie

babka dała ciała, mogła w aso zostawić bez żadnego problemu.

a jak się skończyła ta przygoda twoja, bo pamiętam że jakieś tam problemy były?

pozdr

Prowadziłeś kiedyś BMW? To jest adrenalina, to jak narkotyk - wciąga. Jesteś królem świata i nikt ci nie podskoczy :diabel_faja:

Nowe forum BMW tylko dla serii 3

http://www.3er.pl

warto tam być!!!

Opublikowano
Nawet jakby dostała za ryse na lakierze 500tys zł, albo jakby jej w sztabkach złota wypłacili, ciebie to nic nie powinno obchodzić.

Jako sprawca stracisz 10% zniżki na OC, które odzyskasz po roku i tyle.

z OC pokrywają szkody do wysokości 300 tys zł :P

do autora tematu - na jakiej podstawie oceniłeś zawyżenie odszkodowania? nie bądź jak ten przysłowiowy pies ogrodnika :duh:

beemki to choroba - nieuleczalna, ale za to bardzo przyjemna

miłośnik E30 ... użytkownik E46 :)

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

jak ja dojechalem na miejsce zdarzenia to sprawczyni wypadku robila zdjecia dla naszej bmw-spytalem po co-a ona-ZEBY NIE ZOSTAC OSZUKANA!!!

:lol: nic by jej to nie dało, u mnie jak mi koleś wjechał w tył E36 były tylko małe odpryski na lakierze na zderzaku i porysowana dokładka. Dostałem 1100zł po pierwszym listownym odwołaniu i cały zwrot za nowa oryginalna dokładke.