Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
BMW 735I 1991r M30 OD PEWNEGO CZASU ,NA WOLNYCH OBROTACH ZACZYNA MI MRUGAĆ LAMPKA CIŚNIENIA OLEJU.DODAM ZE TYLKO KIEDY AUTKO JEST PRZECHYLONE ,NAPRZYKŁAD PRZY PODJERZDZANIU POD WZNIESIENIE.KIEDY STOI PROSTO WSZYSTKO JEST SUPER.OLEJU JEST NA MAXA. I SILNIK JEST ZDROWY . MOZE KTOS SIĘ JUŻ Z CZYMŚ TAKIM SPOTKAŁ.
Opublikowano

Silnik oleju niebierze Mobil 1 10w40 półsyntetyk od ponad trzech lat.Sprawdzałem co rano oleju jest maximum na podziałce i niezchodzi olej z podstawy filtra.Mam kilka pomysłów

- zapchany smok od pompy oleju

-sama pompa oleju

-czujnik cisnienia oleju

Opublikowano
Silnik oleju niebierze Mobil 1 10w40 półsyntetyk od ponad trzech lat.Sprawdzałem co rano oleju jest maximum na podziałce i niezchodzi olej z podstawy filtra.Mam kilka pomysłów

- zapchany smok od pompy oleju

-sama pompa oleju

-czujnik cisnienia oleju

Oczywiście, może być uwalony czujnik, ale mam jeszcze jeden pomysł (miałem tak w Omedze B). Miska była wgięta (kamień, krawężnik etc), akurat przy smoku i przy zimny oleju długo paliła się lampka od ciśnienia (jakieś 15s po odpaleniu, na ciepłym się już nie paliła). Tak czy siak, musisz się pod furkę położyć (a jest zimno :-), ale to, na pocieszenie, jednak "ona" = "beemka" )

pozdr

Mariusz

Opublikowano
Co to za zaworek,fakt niedawno wymieniałem podstawe filtra poniewaz nietrzymała oleju i po nocy cała zawartość puszki była w misie .Teraz po przestaniu nawet kilku dni filtr jest pełen.Umówiłem się w poniedziałek ze swoim mechanikiem,on obstawia czujnik ciśnienia oleju.