Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Panowie co to może być ??

Jak jadę autem po nierównościach wszystko jest oki żadnych stuków w okolicach przedniego zawieszenia ( oprócz maglownicy zrobił mi sie jakiś luz i jak jadę po kostce czy czymś podobnym to mi coś stuka a jak po równej drodze albo wybojach na drodze to jest oki, ale nie o to pytam ....) ale jak znacznę hamować a są jakieś nierówności jakieś garbki na jezdni albo coś to coś mi zaczyna stukać coś jak wahacz ( dodam ze ostatnio wymieniałem tulejki w górnym wahaczu i jak mi je wymieniali to mówili że wszystko jest oki z resztą podzespołów ).

I tak sie zastanawiam czy może być wina tych tulejek od górnego wahacza może jakieś wadliwe albo źle zamontowali.

Co możecie mi powiedzieć na ten temat.

= pozdrawiam BUCZER = :mrgreen:

Baureihe: E34

Fahrzeugtyp: 520i

Motor: M50

SPRZEDANA :(

ale może E46 albo E39 tylko jaka :)

Opublikowano

Ale to nie jest dźwięk tylko wyraźny " stukot"

A jest taka możliwość że przenosi z tyłu?

A jak tak to co to może być ?

Jak skończy mi sie sesja na uczelni to pojadę do mechanika bo teraz to bunia i tak stoi bo nie mam czasu jeździć, ale po sesji odrazu pojade

Opublikowano

witam

A ja zapytam o stan Twoich amortyzatorów.

Miałem kiedyś podobne objawy, zwłaszcza odczuwalne to było przy hamowaniu na skrzyżowaniach gdzie były nierówności (np. koleiny i dołki - a w Wa-wie niestety ich dużo). Słaby amorek nie trzyma tak dobrze opony na asfalcie.

pozdro

Jeśli się mylę ... sorki

BMW ... zbliża

Opublikowano
Amorki oki bo byłem na sprawdzeniu i wyszło oki wszystko

Opublikowano
Kolego - pojedź na stację diagnostyczna i niech ci na rolkach sprawdza to kosztuje 15-20 zł a u mechanika to zabulisz
www.trofea-sport.pl
Opublikowano
To tuleje może być " czuć " z przodu jak sie jedzie przy hamowaniu ?? czy powinno być je czuć bardziej z tyłu ?

Opublikowano
Ja miałem to samo , tulejki masz całe ale któryś sworzeń jest do wymiany , najlepsza opcja dla Ciebie to wymiana albo gdy masz kupowac zamienniki to regeneracja starych. Ewentualnie sprawdz łączniki stabilizatora i drązek srodkowy.
Opublikowano
Czemu lepiej regenerować ?? Niż kupić jakiś dobry zamiennik Jest jakaś różnica ??