Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam

mam pytanko, posiadam e36 2.0 benzynka coupe (grudzien 92). chcial bym sie dowiedziec czy w moim autku jest pasek czy lancuch rozrzadu ?

czytalem na forum rozne opinie ze lancuchy byly od 93 i takie tam.

prosze o odpowiedz ludzi znajacych sie na rzeczy :8)

Opublikowano
Masz silnik o oznaczeniu M50 czyli masz łańcuszek.

dzieki za szybka odpowiedz, ale jeszcze jedno tzn jak to jest z wymiana tego lancuszka? slyszalem ze wymienia sie tylko jak juz cos zaczyna klekotac? czy to ma jakis sens? czy po prostu wymienia sie to przy jakims okreslonym przebiegu?

Opublikowano
Żywotność łańcucha producent przewidział na ok 500tyś km ale jak są niepokojące objawy należy wymienić wczesnej.
Opublikowano
Żywotność łańcucha producent przewidział na ok 500tyś km ale jak są niepokojące objawy należy wymienić wczesnej.

dzieki wielkie !

spie juz spokojnie bo nic sie nie dzieje !

pozdrawiam :dance:

Opublikowano
W tak dużych silnikach montowany był łańcuch.

Paski to napewno w 1.6 i w niektórych 1.8 i pewnie jakieś inne wyjątki, poprawcie mnie jeśli się mylę.

m40b16 i m40b18 pasek ? Czy jeszcze jakieś ?

http://images.spritmonitor.de/575756.png
  • 3 miesiące temu...
Opublikowano
dokopałem sie do tego tematu , w innych nie znalazłem odpowiedzi . Znalazłem 318i e 36 z 92 i jest na pasku , czy to nie jest czasem ten slilnik ,na którym ludzie wieszają psy ??
Opublikowano
Tak to jest M40 na pasku na którym waśnie ludzie wieszają psy :mrgreen:

Pozdrawiam.

Krzysiek

Było:

E36 318 is coupe 93'

E36 323i sedan 97'

Opublikowano
Tak to jest M40 na pasku na którym waśnie ludzie wieszają psy :mrgreen:

no to [BAD] ;/ a znalazłem taką fajną 3 :)