Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
szukam informacji na temat E39 528i co należy sprawdzic i przed zakupem i jaki to naprawde jest samochód. Czy jest juz tam montowany Vanos?
Opublikowano

jesli mnie wiedza nie myli to powinna miec podwójnego Vanosa

zalezy ktory rocznik , od 1998r bedzie miec podwójnego a od 1994r pojedynczego

Pozdrawiam,

Tomek

Opublikowano

Hej Jaca,

Mam E34 525i z 1996 w automacie, za to kolega ostatnio kupił sobie E39 528i tez w automacie. Jeździłem tym autem i jest po prostu cudowne. W porównaniu do mego silnika, to auto ma bardzo dobry dół, ciągnie od niskich obrotów (no i jest ponad 150kg lżejsze).

Co do sprawdzania auta to najlepiej jest podjechać gdzieś i sprawdzić w warsztacie, a pobieżne oględziny powinny być takie same jak w przypadku każdego innego auta: Zawieszenie, praca silnika, wycieki, wszystkie urządzenia elektryczne, zamki, płyny itp.

Nie jestem specjalistą i na pewno bym zabrał ze sobą kogoś, kto się zna na autach. Ostatnio ktoś tez pisał, żeby zabrać auto do konkurencji na przegląd np. Audi/MB, bo często bierze ich ambicja i wręcz starają się wyszukać słabe punkty auta, co tobie może wyjść tylko na dobre.

Pozdrawiam,

Andrzej

"Gdyby wybory miałyby coś zmienić, to dawno zostałyby zakazane" - JKM

!!! ZOBACZ MOJE AUKCJE !!!

Opublikowano
jesli mnie wiedza nie myli to powinna miec podwójnego Vanosa

zalezy ktory rocznik , od 1998r bedzie miec podwójnego a od 1994r pojedynczego

zaraz,zaraz...ale 528 wychodzi od 96r a nie od 94.tak jest na Vanos-ie.ogólnie samochód ok chodź brał bym coś mocniejszego.w sobotę właśnie sprzedałem swoja druga 528 i byłem z niej zadowolony praktycznie do samego końca.na tydzień przed sprzedażą powoli się "sypała" :?

ale 2.8 to dobry motor bo mało pali a mocy było wystarczająco żeby się swobodnie poruszać :wink:

http://img236.imageshack.us/img236/9483/podpis1wx9.png

One heart,one beat

Moja E32 735i

Opublikowano
. Czy jest juz tam montowany Vanos?

oczywiscie ze tak

Opublikowano
Jezdze 528 od kilku miesiecy, jestem bardzo zadowolony odpowiedni stosunek mocy do ciezaru do 230 ciagnie spoko.Mam prawie full wyposazenie tylko nawigacji nie ma. Spalanie na trasie przy okolo 140-160 km/h 10.5 - 11lit powyzej wiadomo. Najmniej spalila mi przy 100km na autostradzie 8.5-9-9.5( wskazania komputera) Co sprawdzic? Standardowo co w bmw. Polecam ten model bardzo elastyczny . Nastepny bedzie 525ibo 528i tylko do 2000. :cool2:

Freude am fahren

http://img481.imageshack.us/img481/483/img0050ek9.jpg

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
Gwoli ścisłości to pierwsze 528 były już w 1995r. Mój kolega takim jeździł...
Tomek