Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Mam sekwencje w mojej e36. Zdarza mi sie ze gaz wlacza sie normalnie przy 35 stopniach, a nie raz jade 10 km i dopiero wrzuci chociaz wskazowka od temperatury po 5 km juz stoi w pionie. Czy wie ktos co to moze byc?

Pozdr,

Bardzo dziekuje za odpowiedz

BMW "Today, tomorrow, always"
Opublikowano

No wlasnie nie na temat :evil:, ale odpowiem, ogolnie jestem zadowolony bo przy normalnej jezdzie na trasie pali mi od 8-9 litrow komplet ludzi, zadnych problemow oprocz wyzej wymienionego nie mam a jakiej firmy to nie wiem nawet.

Pozdr

Opublikowano

a to nie jest przypadkiem tak że przełączy sie na gaz po przekroczeniu danych obrotów? Nawet jeśli złapał juz odpowiednią temperaturę.

Także jeśli jedziesz spokojnie to może się poprostu nieprzełączać na lpg.

Oczywiście newet maksymalnie kręcąc obroty silnika gdy jest zimny (nie polecam) nie przełączy sie na gazownie.

Ja trochę nie na temat. Ostatnio zastanawiam sie nad montażem instalacji gazowej w swoim aucie. Gdybyś mógł mi napisać jakiej firmy masz instalacje i jak współpracuje ona z twoją beemką, byłbym wdzięczny...

co do firmy instalacji to ja ma sekwencje składającą się z podzespołów firm KME i TOMASETTO. Nie sprawia żadnych problemów.

Oczywiście nie odczuwam różnicy między Pb a LPG. Czego niemogę powiedzieć o instalce II generacji, którą miałem w poprzedniej E36 - same problemy.

Opublikowano

Kolego Krispl nie wiem jaka ty masz sekwencje, ale na wszystkich ktorych ja jezdzilem gaz przelacza sie automatycznie i obroty nie maja tu nic do gadania. to nie jest II generacja. Temperatura ustawiona komputerowo i gaz musi sie zalaczyc, jezeli nie to cos jest nie tak, u mnie bylo wszystko ok, a teraz cos padlo i chcialbym sie na tym forum dowiedziec co.

Pozdr

Opublikowano

Spoko poprostu nigdy niezwracałem na to uwagi.

Faktycznie tak jest w II gen.

Z tym że po odpaleniu ciepłego silnika chyba tak właśnie jest...

Opublikowano

Z tym że po odpaleniu ciepłego silnika chyba tak właśnie jest...

Tego akurat nie wiem u mnie zaraz po odpaleniu cieplego pakuje gaz i to mnie drazni bo nie raz go zdusi. Gaz jest dobry ale musza go zakladac fachowcy

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Kolego Krispl nie wiem jaka ty masz sekwencje, ale na wszystkich ktorych ja jezdzilem gaz przelacza sie automatycznie i obroty nie maja tu nic do gadania. to nie jest II generacja. Temperatura ustawiona komputerowo i gaz musi sie zalaczyc, jezeli nie to cos jest nie tak, u mnie bylo wszystko ok, a teraz cos padlo i chcialbym sie na tym forum dowiedziec co.

Pozdr

no to sie mylisz, ja mam obecnie druga juz sekwecje i w obydwóch na gaz sie przelacza dopiero po przekroczeniu ok 1,500 obr, jesli by sie dalo jezdzic caly czas na obrotach do 1500 to w zyciu by mi sie na gaz nie przelaczylo

Opublikowano

Witam,

Również mam sekwencję i sama przełącz na LPG nie zależnie od obrotów tylko od temperatury, Zenek123 podjedź tam gdzie Ci zakładali gaz bo prawdopodobnie padł Ci czujnik temperatury, miałem podobnie naprawa trwała 5 min i już jest wszystko super :norty:

Pozdrawiam,

Kamil
Opublikowano
Witam,

Mam sekwencje w mojej e36. Zdarza mi sie ze gaz wlacza sie normalnie przy 35 stopniach, a nie raz jade 10 km i dopiero wrzuci chociaz wskazowka od temperatury po 5 km juz stoi w pionie. Czy wie ktos co to moze byc?

Pozdr,

Bardzo dziekuje za odpowiedz

podjedz do nich to ci wyreguluja...http://www.autoeko.pl/?a=1. :P

Opublikowano
Kolego serdeczny lpg i BMW ?? Jedno zaprzecza drugiemu. Nie chcesz mieć problemów to wymontuj gaz bo on jest dobry tylko do kuchenek. Pozdrawiam.
Opublikowano
Kolego serdeczny lpg i BMW ?? Jedno zaprzecza drugiemu. Nie chcesz mieć problemów to wymontuj gaz bo on jest dobry tylko do kuchenek. Pozdrawiam.

Powal sobie głupoty na zabawie. Chyba że miałeś doczynienie z pseudoinstalacją.

Zenek a może warto wymienić filtr?

Opublikowano

A tak zawsze miałeś czy np teraz jak jest zimniej czy jak ???

Ja tak mam jak jest zimniej, tzn tem jak jade jest juz prawie pionowo i dopiero sie przłącza ale znowu jak sie robi powyżej 0 to juz normalnie się przeącza. (ale znowu jak jest zimno i skrobie sobie szyby to auto sie przeącza przy tych 35st. Albo faktyczni masz czujnik temp kąpnięty

Opublikowano

Witam,

Gazownik powiedzial ze czujnik jest ok. Twierdzi ze pompa wody "nie przepycha cieplej wody dalej stad tak pozno wrzuca gaz". Pomyslalem ze

silnik by sie zagrzal w takiej sytuacji, wiec ciezko mi powiedziec. Gaz wrzucal mi na poczatku najpozniej jak kreska od wody byla w pionie, ale teraz potrafi jechac od"pionu" jeszcze z 5 km. Czasami zdarza sie ze wlaczy gaz normalnie. Wracajac do kuchenek gazowych. Jak jade do 100 km/h to pali mi 8 litrow wiec mysle ze dobra ta kuchenka.

P.S. Skonczcie z tymi stereotypami z bmw i gazem. Jak bede mial bete za 100 tys to nie wrzuce do niej gazu bo bedzie mnie stac, zeby jezdzic na benzynie. Wiekszosc z nas ma samochody do 20 tys.

Opublikowano

Pozdr

no to ty masz dziwna sekwencje, albo dziwnego gazownika( któremu nie chciało sie konfigurowac ustawień... w kazdej dobrrej instalacji można ustawić przełączanie od obrotów gdy reduktor osiagnie odpowiednia temperatura. po odpaleniu ciepłego silnika powinna być takze ustawiona kilkusekundowa zwłoka, zeby chwilke na benzynie pochodził. tak samo jest cos takiego jak sekwencyjne przełaczanie na gaz, czyli kazdy wtryskiwacz załącza się po kolei...

Opublikowano

Jak czytam wypowiedzi ludzi, którzy piszą że gaz w bemkach to pomyłka to aż mnie zdziera. Rozumiem jeśli ktoś ma gaz II generacji to ma strzały, zamulenia i inne chore historie... leczi to nie reguła bo da rade jeździc na tych starszego typu, tylko trzeba je dosc czesto regulowac....

Jesli ktoś ma isntalacje gazową sekwencyjna to nie rozumiem o h... wam chodzi te instalacje są dobierane do każdego samochodu z osobna i dedykowane są jej dane modele do danego samochodu i nie wymaga ona jako takiej regulacji bo wszystko polega na wgraniu softu i w droge....

No i pamiętac o tylko trzeba o wymianie filtrów gazu co 15-20 tyś

.:::B:::. .:::M:::. .:::W:::.