Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Nie jest to post do działu Giełda.

Prawdopodobnie będą mi potrzebne wtryskiwacze paliwa, dlatego szukam po ASO - zadzwoniłem do dwóch punktów, cena to średnio 440 do 480 (zależy czy Lucas/Bosh i do jakiego miasta dzwonimy ;) ).

No i moje pytanko - czy ta cena to za sztukę czy za komplet 6szt.? W jednym z punktów powiedzieli mi że cena jest za sztukę, zapytałem czy chodzi o jeden wtryskiwacz czy o komplet 6szt. .... odpowiedź była że za jeden.

Głupio mi dzwonić do pozostałych punktów ponownie pytając tym razem czy to sztuki czy komplet ;) wole zapytać tu na forum :twisted: może ktoś będzie zorientowany, tak zatem: to cena za sztukę czy za komplet?

Ja wiem że dla właściciela 7ki cena nie gra roli :D ale w tym wypadku, jeśli jest to cena za sztukę, to chyba bardziej opłaca mi się kupić używaną 7kę bez gazu i rozebrać ją na części....

Póki co nie spieszy mi się z wymianą wtrysków, dlatego na spokojnie podchodzę do tematu.

Znalazłem na stronie http://www.realoem.com/bmw/showparts.do?model=GB31&mospid=47344&btnr=13_0275&hg=13&fg=15 te same wtryski - cena np. za wersję Lucas to $45.20 (jeśli dobrze rozumiem, to jest to dolar [czyli 108.48 PLN przy kursie US-PLN 2.40] a w przypadku euro też nie jest źle (w odniesieniu do warszawskiego ASO [158,2 PLN przy kursie EU-PLN 3.50]))

Niech to nawet będzie cena za sztukę, to ta wersja jest milsza dla portfela ;)

Edytowane przez amato

BMW E32 750iA '91 (magia V12 :twisted2: ) & Honda Shadow VT 1100 -custom- chopper

Ex: BMW E32 735i'87, Mercedes-Benz W123 300 D'79, Ford Fiesta '92, Honda VF 750 F'83, Jawa 350'88, Fiat 126p'89, Yamaha RJX 80 SE'87,Motorynka...

:arrow: Schematy E32 :arrow: CERBER -bezpieczeństwo IT

Opublikowano

hehe zalalem STP na 40l i musialem kupić nowe wtryskiwacze :P udalo mi się kupić nowe bosh'a za 260zł/sztu.

niogdy więcej niewleje czegoś do bęzyny to mnie wyleczylo a wszytsko bylo ok dopoki niewyczyscilem ich stp :-)

BMW 750i V12 E32 - Będziesz Mógł Więcej :)))
Opublikowano

Na InterCars znalazłem coś takiego:

InterCars :: Wtryskiwacze paliwa do BMW serii 3/5

Cena brutto 212,16 PLN (czyli komplet 6szt. = 1272,96 PLN brutto) - to już nie prezentuje się tak dramatycznie ;) Odszukałem to przez ich wyszukiwarkę dokładnie określając swoje auto (model, silnik, rocznik) w opisie jest jednak seria 3 i 5 - ale to na co mam patrzeć to tekst "(mot.M42/30)" oznaczający zdaje się mój motor M30, czy tak? :worried:

Mam jeszcze pytanko co do tego STP - jak to właściwie jest, słyszałem o tych preparatach wiele nieciekawych historii ....

BMW E32 750iA '91 (magia V12 :twisted2: ) & Honda Shadow VT 1100 -custom- chopper

Ex: BMW E32 735i'87, Mercedes-Benz W123 300 D'79, Ford Fiesta '92, Honda VF 750 F'83, Jawa 350'88, Fiat 126p'89, Yamaha RJX 80 SE'87,Motorynka...

Opublikowano
Na InterCars znalazłem coś takiego:

InterCars :: Wtryskiwacze paliwa do BMW serii 3/5

Cena brutto 212,16 PLN (czyli komplet 6szt. = 1272,96 PLN brutto) - to już nie prezentuje się tak dramatycznie ;) Odszukałem to przez ich wyszukiwarkę dokładnie określając swoje auto (model, silnik, rocznik) w opisie jest jednak seria 3 i 5 - ale to na co mam patrzeć to tekst "(mot.M42/30)" oznaczający zdaje się mój motor M30, czy tak? :worried:

Mam jeszcze pytanko co do tego STP - jak to właściwie jest, słyszałem o tych preparatach wiele nieciekawych historii ....

Tym bardziej że używka kosztuje 50 pln... a zasadniczy problem jest taki że nieużywany wtryskiwacz lubi zardzewieć i po wymontowaniu z auta i poleżeniu sobie rok może nadawać sie do niczego a wymiana kosztuje...

Pozdrawiam

Opublikowano
na AlleDrogo znalazłem komplet (niedawno były dwie aukcje, teraz jest jedna) 6szt. do E32 w cenie 120 PLN (całość) z gwarancją - najpierw montujesz i sprawdzasz, później płacisz - używane niestety. Jednak raczej wolę nie bawić się w te gwarancje i w ostateczności widma wymiany zakupić nówki.

Opublikowano
na AlleDrogo znalazłem komplet (niedawno były dwie aukcje, teraz jest jedna) 6szt. do E32 w cenie 120 PLN (całość) z gwarancją - najpierw montujesz i sprawdzasz, później płacisz - używane niestety. Jednak raczej wolę nie bawić się w te gwarancje i w ostateczności widma wymiany zakupić nówki.

Kolego !

Ja bym wziął te za 120 z allegro.

Dlaczego ?

Bo jak wydasz 1,2 tys, to wartość auto (księgowo oczywiście) wzrośnie Ci o 1/3). Wtryskiwacze nie padają tak często (chyba, że są żadko używane (gazik)). Kupisz 6 szt za 120. W razie by co, to masz jeszcze ileś tam swoich na wymianę (bo wszystkie Ci nie padły).

Zrobisz, jak uważasz.

pozdr

Mariusz

Opublikowano

Bo jak wydasz 1,2 tys, to wartość auto (księgowo oczywiście) wzrośnie Ci o 1/3).

Nie rozumiem trochę Twojej wyceny jego samochodu na 3600 pln ;-).

Pozdrawiam

Opublikowano

tak, wycena była/jest trochę dotkliwa ;)

mariusz827, nie chodzi o wartość księgową auta, nie robię go na sprzedaż a dla siebie, a w swoje wygody/dobra/luskusy nie żałuję inwestować. Jednak dać 3000 za części w ASO, kiedy w InterCars (te same wtryski BOSHa) są warte 1/3 tego, to jest szczyt snobizmu :D Nie rzecz w tym żeby dużo czy mało wydać, ale w tym aby kupić co trzeba, sprawne, nowe! a przy tym nie przepłacić.