Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Ja jakos nie mialem smialosci tam zwierac :) Jak mam zaplacic 20 zl za wymiane oleju byle gdzie to wole dac 30 zl i wymienic z kasowaniem inspekcji. Czego jak czego ale pradu to ja nie kminie ni w zab i boje sie go jak ognia, mechanike wiem ze jak rozbiore to wkoncu zloze do kupy a przy pradzie chwila nieuwagi i witajcie wydatki :)
Opublikowano
... a potem powiedział mi że mam patrzeć na zielone diody na desce rozdzielczej i co każdą jedną zieloną diodę, która zgaśnie, mam przyjeżdżać do niego na kontrolę i uzupełnianie stanu oleju

czy potrafisz we wlasnym zakresie sprawdzic poziom oleju silnikowego ?

Pamiętam jakoś że się wyciągało bagnet i wycierało szmatką itp. ale nie mam pojęcia ile i jakiego oleju wlać, kompletnie się na tym nie znam, więc chyba już wolę dać 20 zł niż coś zepsuć :/

poproś kogoś z forum z Twoich okolic, to zaoszczędzisz jakieś 16 zł (ze 4 wydasz na browarka) i pogadasz sobie o beemkach :8)

beemki to choroba - nieuleczalna, ale za to bardzo przyjemna

miłośnik E30 ... użytkownik E46 :)

Opublikowano
... a potem powiedział mi że mam patrzeć na zielone diody na desce rozdzielczej i co każdą jedną zieloną diodę, która zgaśnie, mam przyjeżdżać do niego na kontrolę i uzupełnianie stanu oleju

czy potrafisz we wlasnym zakresie sprawdzic poziom oleju silnikowego ?

Pamiętam jakoś że się wyciągało bagnet i wycierało szmatką itp. ale nie mam pojęcia ile i jakiego oleju wlać, kompletnie się na tym nie znam, więc chyba już wolę dać 20 zł niż coś zepsuć :/

poproś kogoś z forum z Twoich okolic, to zaoszczędzisz jakieś 16 zł (ze 4 wydasz na browarka) i pogadasz sobie o beemkach :8)

sa jeszcze inne plusy - przestaniesz bac sie pradu (przynajmniej w zlaczu diagnostycznym) a jak juz nauczysz sie samodzielnie kasowac insp, nastepnym razem ktos Tobie postawi browarek za "usluge" :cool2:

Opublikowano

Niestety na przykładzie koleżanki Weroniki widać jak mężczyzni taktują kobiety!!Głupi przykład z warsztatem...osobiście nie lubie spojrzeń typu "przyjechała głupia baba to da się ją naciągnąć"

Zamiast powiedzieć gdzie jest bagnet i jak kontrolować stan oleju to śmieją się pod nosem.

Jak PioterW napisał zawsze można poprosić kolegę o pomoc.

Osobiście uważam ze otwarcie maski pzrez kobietę nie wzbudzi salw śmiechu. Przynajmniej ja nigdy nie miałam z tym problemu :)

Ciekawe kiedy zmienią się w końcu stereotypy??

Opublikowano

Gabi

nie o to chodzi

tez uwazam, ze kobieta znajaca umiejscowienie wlewow roznych plynow pod maska i sama uzupelniajaca ich braki to bardzo przyjemny i budujacy widok, ale przyznasz, ze niestety jeszcze rzadki

probujemy Weronice delikatnie zasugerowac, ze to naprawde łatwe i z pewnoscia da sobie rade, ale niech sama zdecyduje, czy chce robic to osobiscie

Opublikowano
Ktos powinien jej pokazać na spokojnie od czego zacząć :), wytłumaczyc krok po kroku i cierpliwie przede wszystkim!!Ale niestety u mężczyzn z tą cierpliwością jest "kiepsko" szczególnie jeżeli chodzi o tłumaczenie kwesti motoryzacyjnych :roll:
Opublikowano
Ktos powinien jej pokazać na spokojnie od czego zacząć :), wytłumaczyc krok po kroku i cierpliwie przede wszystkim!!Ale niestety u mężczyzn z tą cierpliwością jest "kiepsko" szczególnie jeżeli chodzi o tłumaczenie kwesti motoryzacyjnych :roll:

tez sie dziwie, dlaczego zaden z chlopakow z jej rejonu tego nie zaproponowal (albo zrobil to na priva i o tym nie wiemy ) :mrgreen:

a skad u Ciebie taki STEREOTYP, ze mezczyzni nie potrafia tlumaczyc kobietom, nie sa cierpili, itd ? :twisted2:

moje dziewczę na przyklad (oprocz innych niepodwazalnych umiejetnosci ) nauczylo sie chociazby kasowac owa inspekcje :wink:

Opublikowano

Przyznaję nie wszystkim brak cierpliwości !!! Ja większości dowiedziałam się od kolegów :) Biorąc pod uwagę fakt że to moje 1 BMW, 1 automat i 1 problemy :( ale wystarczy poczytać, zapytać a dostanie się odpowiedź na wszystko:) Trzeba tylko chcieć.

A co do tej inspekcji to może i mi wytłumaczysz jak to się robi bo wczoraj wymieniłam olej i w ten temat jeszcze się nie zagłębiałam :think:

Opublikowano
A co do tej inspekcji to może i mi wytłumaczysz jak to się robi bo wczoraj wymieniłam olej i w ten temat jeszcze się nie zagłębiałam :think:

masz na prv

powodzenia !

Opublikowano

Gabi, ja też jestem kobietą ale mnie takie coś motywuje... dlatego zagłębiam wiedzę i gdy jadę do mechanika to lubię widzieć wytrzeszcz oczu gdy zaginam go pytaniami :twisted:

Niektórzy nawet nie potrafią mi odpowiedzieć, bo sie nie znają :lol:

Opublikowano

Trochę dziwi mnie zachowanie tych gości już pomijając to ze ci kazali przyjechać i sprawdzac olej za 20zł ale że im taki pomysł wpadł do głowy gdy zobaczyli prawie 20letnie BMW? :duh:

jeszcze bym zrozumiał gdyby to było jakieś ładne kilku letnie, tymbardziej goście zasługują na nagrodę darwina :mad2:

oczywiście Weronika bez obrazy :wink:

Prowadziłeś kiedyś BMW? To jest adrenalina, to jak narkotyk - wciąga. Jesteś królem świata i nikt ci nie podskoczy :diabel_faja:

Nowe forum BMW tylko dla serii 3

http://www.3er.pl

warto tam być!!!

Opublikowano
a co wazniejsze to ten gosc to chyba nie lubi kobiet ....moze chetniej pomaga panom ... ja udzielił bym takiej porady KOBIECIE bezpłatnie

a gdyby była ładna to ja bym jej nawet zaproponował sprawdzanie poziomu oleju osobiście :mrgreen: i tak znacznie częście, bo wiadomo że odpowiedni poziom oleju to podstawa :norty: :norty: :norty:

Prowadziłeś kiedyś BMW? To jest adrenalina, to jak narkotyk - wciąga. Jesteś królem świata i nikt ci nie podskoczy :diabel_faja:

Nowe forum BMW tylko dla serii 3

http://www.3er.pl

warto tam być!!!

Opublikowano
hehe chłopaki - obie ręce na klawiaturę :lol:

Opublikowano

1. zapytaj sprzedawcy

2. poszukaj naklejki (etykietki) pod maską

3. poszukaj pojemnika po oleju w bagażniku

w razie niepowodzenia zalej jakimś dobrym półsyntetykiem ... chyba, że masz całkiem nowe auto, to full syntetyk, albo mocno starsze, to mineral