Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam

mam problem bo gdy tankuje paliwo w siodemce to non stop mi odbija i trzeba powoli lac , w zwiazku z tym mam pytanie gdzie znajduje się odpowietrznik ?? Chyba ze cos innego jest przyczyną tego problemu

pozdr

Pozdrawiam,

Tomek

Opublikowano
przekrec pistolet o 90stopni w prawo jak zacznie leciec to juz zostaw go normalnie i po klopocie, tez mam podobny problem, albo niewkladaj na maxa pistoletu do wlewu
www.auto-optima.pl
Opublikowano

Te typy tak mają.

A największą frajde z tym miałem jak w niemcach podjechałem nabrać benzyny. Wylatuje z budynku niemka będzie mi tankować pewnie myślała,że jakiś bogaty niemiaszek zajechał 750ką, Wkłada pistolet pyta foll. Ja nato ja. I ubaw sie zaczyna aż sie odwruciłem w drugą strone żeby nie widziała jak pękam ze śmiechu, a za plecami tylko pstryk pstryk. Niemka aż poczerwieniała,Kręci tym pistoletem w prawo w lewo Byście musieli widzieć jej mine, bezcenne. i tak z 15 minut, wkońcu udało się.Podziekowałem pani zapłaciłem i odjechałem Myśle.że od tej pory już pani E38 nie tankuje.

BMW sie nie psuje
Opublikowano
Niestety nie można tego naprawić bo po prostu nic się nie zepsuło. Tak jak koledzy napisali wcześniej. Tak już musi być, tylko musisz przekręcić pistolet o 90 stopni najwygodniej w prawo. :wink: Heh... a jaki ja byłem zdziwiony gdy pierwszy raz tankowałem...
Opublikowano
mialem tak samo w ... Wartburgu - chyba to typowa wada niemieckich maszyn :wink:

niezłe :D

Ja zawsze przy dystrybutorze staje stroną bez wlewu. Jak wyszarpie z dystrybutora cały wąż to idealnie wystarcza do wlewu i od razu jest pod odpowiednim kątem.

Opublikowano

ale jak tak na serio mialem - i nie szlo nic z tym zrobic - wlew był drożny , odpowietrzenie dzialalo - a wibijało ...

w e32 przez 5 lat moze z raz mi odbiło - a tak to połyka paliwo jak smoka wawelski wisłe - niestety tak szybko jak sie dostaje do baku tak samo z tamtad znika :roll2:

Opublikowano

oprócz przekręcana jest jeszcze jeden sposób

nie podciągajcie pistoleta ręką ku górze, pozwólcie mu leżeć ( a w zasadzie to prawie wisieć) swobodnie

wrażenie jest dziwne, bo wydaje się jakby miał zaraz wylecieć z wlewu.

prawdziwy mężczyzna musi mieć wał, a nie jakieś tam przeguby
Opublikowano
oprócz przekręcana jest jeszcze jeden sposób

nie podciągajcie pistoleta ręką ku górze, pozwólcie mu leżeć ( a w zasadzie to prawie wisieć) swobodnie

wrażenie jest dziwne, bo wydaje się jakby miał zaraz wylecieć z wlewu.

I to jest chyba najlepszy sposób. Pistolet włożyłem luźno jakby wisiał, a paliwo płynęło na zablokowanym pistolecie i ani razu nie odbiło. Zaczął odbijać po wlaniu około 40 litrów, chyba paliwo nie zdążyło sie przelać...
Opublikowano

uczymy się samochodu całe życie

dla ciekawości:

wiecie że schowek (ten przed pasażerem) mona zamknąć tzn zaryglować bez użycia klucza.

wiecie jak?

Opublikowano

w klamce (pod jej ruchomą częścią) jest taka mała dźwignia

przy zamkniętym schowku przesuwasz ją w prawo

zamknięte

otwierasz tylko z klucza