Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Czy montaż przepływomierza w BMW e36 318i z 94r. to duży problem. Chodzi o to czy wymiana wiąże się z koniecznością dodatkowych regulacji bądź jakichś innych czynności ? Jeżeli nie to zawsze zostaje kasa w kieszeni zamiast płacić ją mechanikowi....jeżeli nie jest to problem ale coś dodatkowo trzeba zrobić to proszę o wskazówki...z góry dzięki pozdrawiam ;)

Opublikowano

Witam.

Nie jest to duży problem, jeżeli masz podstawowe zdolności manualne to sobie poradzisz. Nie trzeba nic regulować po wymianie, pamietaj tylko, aby odłączyć sobie masę - od akumulatora.

Odkrecasz opaskę na przewodzie gumowym od strony przepustnicy oraz przyłącza elektryczne i wymontujesz przepływomierz z górną częścią obudowy filtra powietrza (oczywiście musisz odczepić spinki łączące górną i dolną część obudowy filtra. Następnie odkręcasz śruby, które mocują przepływomierz do obudowy filtra i przystępujesz do zamontowania nowego przepływomierza w kolejności odwrotnej.

Pozdrawiam
Opublikowano
Trzeba chyba wykasować błąd po odpięciu przepływki...ale nie jestem pewny.... :roll:

Nie trzeba. :wink:

Dzięki cool_wicia!! :cool2: :dance:

Opublikowano
No to luz mam nadzieje ze po weekendzie skończą się problemy z przepływomierzem...tak poza konkursem czy na walniętym przepływomierzu może nienormalnie dużo palić ? Pewnie tak bo momentami na niskich biegach brakowało skali dopiero na 4 i 5 biegu przy 2000 tysiącach wracał do normy.
Opublikowano
Podepnę sie do tematu - szukałem ale nie znalazłem - mam takie pytanko do osób które orientują się w cenach- jaki jest koszt przepływomierza i gdzie najlepiej kupować? - dla formalności napiszę że, do wersji m40b16 73 kW. Za wszelką pomoc z góry dziękuję
masqo
Opublikowano
Podepnę sie do tematu - szukałem ale nie znalazłem - mam takie pytanko do osób które orientują się w cenach- jaki jest koszt przepływomierza i gdzie najlepiej kupować? - dla formalności napiszę że, do wersji m40b16 73 kW. Za wszelką pomoc z góry dziękuję

Nowy,czy używka?? Używka na allegro w granicach 100-200 zł.

Nowy to już SPORY wydatek,wg katalogu internetowego Foty..uwaga... 3000zł :jawdrop:

Pozdrawiam

Przeczytaj moje artykuły:

Test 530d F10, przekrojowy o E30 i E36

http://img40.imageshack.us/img40/1371/renoma.jpg

http://images.spritmonitor.de/310241.png