Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

jezeli priorytetem jest cena kup sobie mniejsze bmw

bo jak ci cos sie spiepszy to cena serwisu bedzie ogromna

a te 7mki juz sie sypia coraz czesciej, w nie trzeba ladowac kupe kasy a nie kazdego stac...

Opublikowano

U mnie na warsztacie właśnie stoi 735i Czarna i pan chce ją sprzedać.

Ma dosyć bogate wyposażenie, Navi+Tv, jeżdżące krzesła,PDC przód tył. czarna sóra,steptronik i takie tam pierdoły 96r Pan chce coś 25kpln czy coś takiego.

BMW sie nie psuje
Opublikowano
jezeli priorytetem jest cena kup sobie mniejsze bmw

bo jak ci cos sie spiepszy to cena serwisu bedzie ogromna

a te 7mki juz sie sypia coraz czesciej, w nie trzeba ladowac kupe kasy a nie kazdego stac...

7 się sypią... Ciekawa teoria. Oczywiście jeśli mówimy o seri 7 za pare tysięcy złotych to pewnie jest przy niej dużo roboty. Kwestja jest taka, jakiej 7 kolega szuka ? i jaka to jest rozsądna cena dla niego ?Ja sądzę że sypią się nawet nowe samochody które robione są chyba z marchewki. Wole jeździć 13 letnia E38 niż nowym oplem czy jakąś skodą.
Opublikowano
Wole jeździć 13 letnia E38 niż nowym oplem czy jakąś skodą.

Ja z identycznego powodu wybrałem wpierw 30 letniego Mercedesa W123, a w między czasie zakupiłem BMW 735 z 87 z pompą do remontu (Meśka odremontowanego i zadbanego korzystnie odsprzedałem)

Wolałem wymienić pompę paliwa, zmienić hamulce, wydać na płyny czy wymienić wycieraczki (miałem od jakiegoś fiata :P ) etc. niż wozić się jakimś fiestą lub oplem calibrą czy inną vectrą lub omegą, nawet kilku letnią.

Tak więc ja kupiłem BMW za kilka ptysi - miałem super okazję :) i nie żałuję teraz autko śmiga jak diabeł i pali przyzwoicie. Ładny kolor, zero rdzy, wszystko cacy.

Zatem moja rada jest taka - nie kieruj się ceną, oczywiście ustal sobie jakiś minimalny poziom ceny, ale niepotrzebnie nie przeginaj w górę - nierzadko BMW 7 za 12ooo może być w gorszym stanie technicznym od tego za 4ooo

Wsiądź, zrób sobie przejażdżkę, wejdź do innego, zrób to samo, prześpij się ;) weź kogoś kto będzie tym trzeźwiejszym i niech poskacze w około auta - po co? bo jak się napalisz to taki ktoś zrobi Tobie zimny prysznic "to jest krzywe, to stuka" itd. ;)

BMW E32 750iA '91 (magia V12 :twisted2: ) & Honda Shadow VT 1100 -custom- chopper

Ex: BMW E32 735i'87, Mercedes-Benz W123 300 D'79, Ford Fiesta '92, Honda VF 750 F'83, Jawa 350'88, Fiat 126p'89, Yamaha RJX 80 SE'87,Motorynka...

:arrow: Schematy E32 :arrow: CERBER -bezpieczeństwo IT

Opublikowano
[nierzadko BMW 7 za 12ooo może być w gorszym stanie technicznym od tego za 4ooo

chyba się jednak trochę rozpędziłeś za bardzo

marnujesz życie jeżeli nie jesteś dobry w tym co robisz
Opublikowano
a chcesz mi powiedzieć że wyższa cena warunkuje lepszy stan?????

BMW E32 750iA '91 (magia V12 :twisted2: ) & Honda Shadow VT 1100 -custom- chopper

Ex: BMW E32 735i'87, Mercedes-Benz W123 300 D'79, Ford Fiesta '92, Honda VF 750 F'83, Jawa 350'88, Fiat 126p'89, Yamaha RJX 80 SE'87,Motorynka...

Opublikowano

ktos kto laduje kilka tysiecy w serwisowanie auta nie sprzeda za 4 tysiace (balbym sie kupic taki egzamplarz)

ja osobiscie wole zadbany doprowadzac powoli do stanu bardzo dobrego

niz zaniedbany do tylko dobrego...

Opublikowano
a chcesz mi powiedzieć że wyższa cena warunkuje lepszy stan?????

a napisałem to gdzieś ?

Opublikowano

bmwkolo - ja nie mam na myśli kupowania złomu za 4 tys. i doprowadzania go do stanu używalności oraz jako takiego wyglądu. Czasem jednak zdarzają się perełki gdzie np. właściciel w akcie desperacji (wierzyciel na karku) sprzedaje auto, lub sypnie mu się jakaś część do wymiany za 500 PLN on obniża cenę auta o 1.000 PLN w stosunku do tzw. umownej średniej rynkowej.

Czasem także zdarza się że auto które było bite w tył, w przód, przeciął je pociąg, poturlał tramwaj ktoś poskłada i poskleja je na nowo (wydając na to nie tyle ile powinien) i wystawia za cenę 2x lub 3x większą w stosunku do tzw. umownej średniej rynkowej wartości identycznego modelu w stanie DB.

Opublikowano
bmwkolo - ja nie mam na myśli kupowania złomu za 4 tys. i doprowadzania go do stanu używalności oraz jako takiego wyglądu. Czasem jednak zdarzają się perełki gdzie np. właściciel w akcie desperacji (wierzyciel na karku) sprzedaje auto, lub sypnie mu się jakaś część do wymiany za 500 PLN on obniża cenę auta o 1.000 PLN w stosunku do tzw. umownej średniej rynkowej.

Czasem także zdarza się że auto które było bite w tył, w przód, przeciął je pociąg, poturlał tramwaj ktoś poskłada i poskleja je na nowo (wydając na to nie tyle ile powinien) i wystawia za cenę 2x lub 3x większą w stosunku do tzw. umownej średniej rynkowej wartości identycznego modelu w stanie DB.

popadasz w skrajności , teoretycznie tak się może zdazyć ale to są bardzo uodosobnione przypadki . a ponadto wyzej napisałes że ...

nierzadko BMW 7 za 12ooo może być w gorszym stanie technicznym od tego za 4ooo

... co jest równoznaczne z "często" i tym samym wielką bzdurą .

Zgodzę się , że czasami taki egzemplarz za 8tzł może być lepszy od tego za 10tzł ale nie tak jak Ty to przedstawiłeś .

Ktoś kto woła za E32 z M30 pod maską 12tysi raczej wie co ma ...

Opublikowano
ok, przyznaję, nadużyłem wyrażenia "nierzadko" :)

Opublikowano

Ale jednak przypadki E32 za 15 tys które jest padliną są, bo takie tydzień temu oglądałem, na dodatek właściciel powinien zająć się pisaniem Fantasy...

Każde auto trzeba sprawdzac jakby miało byc totalnym złomem, a kupujący ma to udowodnić, jak się nie uda udowodnić to się wtedy zastanawia nad kupnem :cool2:

http://pomocdrogowakrk.pl

Tel:790 580 495