Skocz do zawartości

Centralny nie zamyka przy zamykaniu rygilkiem

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Dlaczego tak może być że centralny nie zamyka przy zamykaniu rygilkiem kierowcy? Z alarmu zamyka bez problemu wszystkie drzwi, z otwieraniem nie ma żadnego problemu.

Druga sprawa czy nie powinno być tak że zamek pasażera obok kierowcy też powinien wszystko otwierać?

Pozdrawiam

Opublikowano
Witam

Druga sprawa czy nie powinno być tak że zamek pasażera obok kierowcy też powinien wszystko otwierać?

Tak powinno być. W przednich drzwiach są "mastery" centralnego.

pozdr

Mariusz

Opublikowano
zgadza się działą wszystko łącznie z domykaniem szyb!!!

Ale chyba E32 nie ma seryjnie domykania szyb? To chyba możesz mieć ale w dołożonym alarmie...

Pozdrawiam

Opublikowano

Ale chyba E32 nie ma seryjnie domykania szyb? To chyba możesz mieć ale w dołożonym alarmie...

Pozdrawiam

Nawet w e34, bez skór, tylko 2xES miałem domykanie szyb z kluczyka, więc w e32... ?

I nie miałem zamykania z pilota !!!

pozdr

Mariusz

Opublikowano

Pozdrawiam

Nawet w e34, bez skór, tylko 2xES miałem domykanie szyb z kluczyka, więc w e32... ?

pozdr

Mariusz

A z kluczyka? Hmm... muszę sprawdzić aż...

Pozdrawiam

Opublikowano
Witam

Dlaczego tak może być że centralny nie zamyka przy zamykaniu rygilkiem kierowcy? Z alarmu zamyka bez problemu wszystkie drzwi, z otwieraniem nie ma żadnego problemu.

rozkrec drzwi i zobacz czy silniczek od centralnego siedzi na miejscu i sie nie rusza u mnie byl problem w poluzowanych srubkach dokrecilem i pomoglo

Opublikowano

Pozdrawiam

pozdr

Mariusz

A z kluczyka? Hmm... muszę sprawdzić aż...

Pozdrawiam

DZIAŁA!! :D :D

Jak to fajnie odkrywać nowe funkcje w samochodzie :)

Pozdrawiam

Opublikowano

stało się że mam może nie ten sam, ale identyczny problem, nagle ni z tego ni z owego centralny przestał działać... i teraz tak:

1. jak rozebrać boczek ;) w jakim aucie, ale w moim e32 chcę unikać rozwiązań siłowych, więc wolę najpierw zapytać - śrubki widziałem tylko przy zamku.

2. Gdzie jest centralka i bezpiecznik od zamka centralnego? Szukałem go w komorze silnika wśród innych, ale widać to było niewłaściwe miejsce :P

BMW E32 750iA '91 (magia V12 :twisted2: ) & Honda Shadow VT 1100 -custom- chopper

Ex: BMW E32 735i'87, Mercedes-Benz W123 300 D'79, Ford Fiesta '92, Honda VF 750 F'83, Jawa 350'88, Fiat 126p'89, Yamaha RJX 80 SE'87,Motorynka...

:arrow: Schematy E32 :arrow: CERBER -bezpieczeństwo IT