Skocz do zawartości

lampy przednie od Angielskiej wersji?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
ma ktos moze zamontowane w E36 lampy od angola?? bo angole swieca bardziej w lewa strone :( a wlasnie poszukuje lamp soczewek do e36 ale wiekszosc co sa na allegro to wlasnie z angoli :/ da sie to jakos przerobic??
BMW E36 318i :) 91r ;) czerwien
Opublikowano
Mają inny kąt załamania światła, nie przejdzie przeglądu i w ogole strasznie rzuca sie to w oczy w nocy (miałem tak), podobno można zmienić szkło i coś tam, ja zmieniłem całe reflektory.
Opublikowano

w europejskich autach lampy swieca tak ___/ ___/

a w anglikach chyba tak \___ \___

chodzi o wiazke swiatla jak jest rozpraszana :)

tak mi sie wydaje ;)

Opublikowano
w europejskich autach lampy swieca tak ___/ ___/

a w anglikach chyba tak \___ \___

chodzi o wiazke swiatla jak jest rozpraszana :)

tak mi sie wydaje ;)

dokladnie

Opublikowano

Temat przerabialem osobiscie i sprawa wyglada tak:

Jezeli masz oryginalne reflektory soczewkowe, to na 99.9 % nie bedziesz mial problemu, gdyz mozna w nich przestawic kont padania swiatla. Niestety musisz lampy wykrecic i potem rozkrecic. Ja mialem dwa rozne reflektory, jeden byl boscha a drugi chyba helli i roznie sie w nich ten kat przestawialo. Nie pamietam dokladnie w ktorym jak sie przestawialo, ale w jednym chyba wystarczylo tylko zdjac tylna pokrywe i trzeba bylo poluzowac lub odkrecic 3 chyba srobki i przestawic/przesunac lustro w druga mozliwa pozycje (mniej wiecej o jakies 20 stopni). W drugim reflektorze musialem niestety wykrecic caly srodek lampy z obudowy (co bylo troche czasochlonne) i potem tak jak wczesniej trzeba odkrecic lustro i wkrecic w odpowiedznie odwory wczesniej nie uzywane (przesowajac lustro mniej wiecej o 20 stopni). Generalnie do lustra jest przyczepiona soczewka za ktora jest specjalna zapadka okreslajaca kat padania swiatla. Przesowajac lustro, przesowa sie takze ta zapadke i wtedy lampy swieca na druga strone jezdni.

Jezeli natomiast masz reflektory bez soczewek, to nie wiem jak tam jest, ale wtedy pewnie trzeba by bylo wymieniac szklo i byc moze lustro, ale to tylko mi sie tak wydaje.

Jezeli masz reflektory zespolone firmy SONAR, to mozesz je wyrzycic :twisted2: bo tam raczej nie przestawisz :-D

Pozdrawiam

Opublikowano
Temat przerabialem osobiscie i sprawa wyglada tak:

Jezeli masz oryginalne reflektory soczewkowe, to na 99.9 % nie bedziesz mial problemu, gdyz mozna w nich przestawic kont padania swiatla. Niestety musisz lampy wykrecic i potem rozkrecic. Ja mialem dwa rozne reflektory, jeden byl boscha a drugi chyba helli i roznie sie w nich ten kat przestawialo. Nie pamietam dokladnie w ktorym jak sie przestawialo, ale w jednym chyba wystarczylo tylko zdjac tylna pokrywe i trzeba bylo poluzowac lub odkrecic 3 chyba srobki i przestawic/przesunac lustro w druga mozliwa pozycje (mniej wiecej o jakies 20 stopni). W drugim reflektorze musialem niestety wykrecic caly srodek lampy z obudowy (co bylo troche czasochlonne) i potem tak jak wczesniej trzeba odkrecic lustro i wkrecic w odpowiedznie odwory wczesniej nie uzywane (przesowajac lustro mniej wiecej o 20 stopni). Generalnie do lustra jest przyczepiona soczewka za ktora jest specjalna zapadka okreslajaca kat padania swiatla. Przesowajac lustro, przesowa sie takze ta zapadke i wtedy lampy swieca na druga strone jezdni.

Jezeli natomiast masz reflektory bez soczewek, to nie wiem jak tam jest, ale wtedy pewnie trzeba by bylo wymieniac szklo i byc moze lustro, ale to tylko mi sie tak wydaje.

Jezeli masz reflektory zespolone firmy SONAR, to mozesz je wyrzycic :twisted2: bo tam raczej nie przestawisz :-D

Pozdrawiam

ooo super odpowiedz :) interesuja mnie tylko i wylacznie soczewki :) takze wg tego co napisales jezeli kupie soczewki boscha albo zkw?? to da rade zmienic je tak zeby swiecily w prawa strone :) tak??

:cool2:

Opublikowano
Ja swoje In- Pro brałem wlasnie od angola, soczewki- da sie je bez problemu przestawic na europejskie, kwestia odkreceniu 3 srubek w reflektorze i przesuniecia w lewo lub w prawo(nie pamietam) i swieca normalnie :)

Sprzedam czesci do BMW E36 1.8(115KM)!!!

Kontakt: 502278481 lub pw.

Opublikowano

ooo super odpowiedz :) interesuja mnie tylko i wylacznie soczewki :) takze wg tego co napisales jezeli kupie soczewki boscha albo zkw?? to da rade zmienic je tak zeby swiecily w prawa strone :) tak??

Tak, tzn. nie wiem jak ZKW bo takich nie mialem, ale jak sa to lampy OEM lampy to pewnie tez. No i kolega wyzej pisze ze w lampach In.Pro tez nie ma problemu.

Opublikowano

Tak, tzn. nie wiem jak ZKW bo takich nie mialem, ale jak sa to lampy OEM lampy to pewnie tez. No i kolega wyzej pisze ze w lampach In.Pro tez nie ma problemu.

a lampy OEM to jakie??

Opublikowano

a lampy OEM to jakie??

OEM czyli Original Equipment Manufacturer (oryginalne wyposarzenie producenta). Chodzilo mi o to, ze jezeli lampy ZKW sa oryginalnymi lampami BMW to tez nie powinno byc problemem z przestawieniem wiazki.