Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

wiem że temat był dokladnie parę dni temu ale nikt dokładnie nie odpowiedział na pytanie poza tym że tds ma IC oraz inny komp,a temat mnie interesi bo znajomy ma td i poza tymi dwiema rzeczami chyba wszystko jest taksamo :reading2:

Pozdro klubowiczom.bęndę wdzięczny za jakąś stronkę ze schematem tds.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
dokładnie tak, jak piszesz (róznica w IC i kawałku elektroniki)
Kai
  • 1 rok później...
Opublikowano
to co wypisują ci angole to jakaś totalna bzdura bo od kiedy to td intercoolr a tds nie , i według angoli to turbo w td wytwarza 2.2 bara a w tds 1.9 bara. :twisted2:

Dokładnie - wszystko na odwrót :duh:

marzenie : E34 M5

http://img266.imageshack.us/img266/9927/540podpisnj4.jpg

• 3 tygodnie później...
  • 10 miesięcy temu...
Opublikowano

Myślę że TD różni się wyraźnie w osiągach tylko w katalogu, w praktyce trudno jest wyczuć różnicę pomiędzy tymi dwoma autami. Może ktoś ma jakieś inne doświadczenie?

Czy ktoś może przerabiał TD na TDS?

Opublikowano
Różnica w piątce jest wyraźna(dosc duza masa auta) ale juz w trójce mniej,jest różnica bo to 30koni ale jak bym miał brać dla siebie to tylko td bo trwalszy i mniej kłopotliwy silnik,jezdziłem taka e36 z automatyczna skrzynia-wrazenia ekstra(szczególnie w opcji sport)pozdro
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

ja wlasnie zakupiłem 525 td i.... już wiem, że innego nie chce :modlitwa:

sporo sie nasłuchałem o wadach i zaletach tds-ów i smiem twierdzić, że td jest chyba lepszy pomimo, ze tych kucy troche mniej pod maską.

Bayerische Motoren Werke
Opublikowano
chyba w tym, ze jak wolniej jade to wiecej krajobrazu zobacze :-)

Zapewne racja.

Sam tez sobie strzele gola i napisze ze pewnie w spalaniu tez masz przewage, mimo wiekszego samochodu ;)