Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

%5B640%3A480%5Dhttp%3A//www.ae0.ksiezyc.pl/img/DSC00091.JPG

Moim zdaniem wężyki masz za bardzo powyginane miałem podobnie i poprawiłem; auto ciut lepiej jeździ na wysokich obrotach.

Tylko teraz mój montaż nie ma nic wspólnego z estetyką ale za to jest praktycznie.

Pozdrawiam

Opublikowano

Moim zdaniem wężyki masz za bardzo powyginane miałem podobnie i poprawiłem; auto ciut lepiej jeździ na wysokich obrotach.

Hmm u mnie chodzi bez zarzutu ,wężyki nie sa pozaginane staralem sie zeby nie byly dlugie .Nic nie szarpie chodzi idealnie ;-) zbierac tez sie niezle zbiera ;-)

Pozdrawiam

318i e30 bylo

320i e30 bylo

325 tds jest

323i jest

Opublikowano
Do Michael : Pali ok 2l gazu więcej niż pokazuje BC. Myśle że to normalne zjawisko, bo gaz ma mniejszą wartość opałową dlatego silnik spala go 20% więcej (hyba gazownik wprowadza jakieś korekty przy programowaniu instalki - ale nie jestem pewien czy to jest czas wtrysku czy długość trwania wtrysku a może jedno i drugie - nie znam sie na tym :?
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

jeżeli chodzi o BC to nawet nie patrze,

wychodzi też koło 2 litrów więcej,

wg moich wyliczeń ostatnio podczas traski nad morze z dzieciami żonką i bagażnikiem pełnym wyszło całe 12 litrów gazu czyli na bogato :)

haha

jestem bardzo zadowolony!!!!

po za tym e60 530d było na trasce i jakoś nie widziałem zeby odchodził :)

pewnie purchawa mu siadała hehe jak to w dieslu

ps.

12x2,15 = 25,8 / 4,55 = 5,6 litra ropy :) (mastercard)

instalacja gazowa = nowa turbina z gwarancją :) (mastercard)

brak klekotu i smrodu ropy = bezcenne :)

Opublikowano

do gazu musisz jeszcze doliczyc troche paliwa a przy duzej pojemnosci na zimnym silniku trochle łyknie poza tym przeglady u gazownika i droższy przegląd w dowodzie no i predzej czy pozniej zacznie robic kangury i sie spierdzieli no ale cos za cos.

Zastanawiam sie nad gazem do e39 2.0i u mnie w Opolu za Zenita chca 3500, BRC 4500zl i stag300 3500zł wszystkie z bakiem w kole i z wlewem pod klapka wlewu paliwa, warsztat na ulicy oleskiej Opolskie Centrum Gazu czy jakos tak sie nazywa, co sadzicie o cenach?

Opublikowano

podchodząc tak do sprawy i zakłądając usterki

to wierz mi ze diesel to większa mina :)

przepływka purchawa egr złe paliwo wtryskiwacze

częsty brak mocy i wcale nie małe spalanie jak na diesla,

co do cen to trochę za wysokie,

pare stów można urwać,

a co do opłacalniości gazu,

jak się jeździ tylko po mieście, gasi zapala gasi to pewnie ze jest inaczej,

wszystko zalezy od kalkulacji,

no i jak się zakłada gaz do jakiegoś trupa to pewnie ze sie zaraz coś urwie,

Opublikowano

Zastanawiam sie nad gazem do e39 2.0i u mnie w Opolu za Zenita chca 3500, BRC 4500zl i stag300 3500zł wszystkie z bakiem w kole i z wlewem pod klapka wlewu paliwa, co sadzicie o cenach?

Na ceny nie patrz tylko na opinie zakładu jak się chłopaki znają to naprawdę warto zapłacić ze 300 więcej. Ja u siebie jestem świeżo po założeniu staga300 (ok 2tygodni). Spaliłem 3 kociołki. Żadnych błędów, żadnych szarpań, żadnych gaśnięć na dohamowaniu. Wlew też pod klapką wlewu z przejściówką, a centralkę sterującą (ON/OFF) schowałem do tego schowka pod podłokietnikiem. Wszystko ładnie i dyskretnie
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

Michael,bardzo ładnie założona instalka, pogratulować.

Nie widze tylko,gdzie zainstalowałeś w kolektorze wężyk z podciśnieniem

Opublikowano

Ad1 jak możesz to napisz w którym miejscu podłączałeś się do ogrzewania reduktora.Mam taki sam motor jak ty a na dniach będę zakładał instalację.Widziałem że jest tam sporo tych przewodów za kolektorem i nie wiem w które się "wciąć".Na nagrzewnicę ida 3 a tylko jeden jest gorący.Jak możesz to zapodaj jakieś fotki jak to u ciebie jest zrobione.

Z góry dziękuję.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
zalozyłem staga 300 cena 3400zł e39 520i, chodzi dobrze tylko pozno mi sie przelancza na gaz chodzi o to że silnik sie nie nagrzewa wychodzi na to ze mam walniety termostat bo niby caly czas obieg jest otwarty, pytanie moje jest takie w ktorym momencie wam sie przełancza na gaz? wskażnik temperatury jest podzielony trzema kreskami wiec chyba kazda kreska to 33stopnie, poprzednicy napisali tu ze przełancza im sie jak wyjdzie z niebieskiego pola tylko według tych kresek to to nie jest 30stopni tylko mniej bo pierwsza kreska jest dalej, w ogole przy spokojnej jezdzie dzisiaj czyli dosyc chłodno temperatura dochodzi mi do pierwszej kreski, czasem troche poza, a jak sie cisnie to dochodzi do połowy całego zakresu wskaznika(pozycja pionowa czyli chyba 50stopni o ile wskaznik jest liniowy). Jak jest u was? jaka macie temp przy jezdzie?
Opublikowano
zalozyłem staga 300 cena 3400zł e39 520i, chodzi dobrze tylko pozno mi sie przelancza na gaz chodzi o to że silnik sie nie nagrzewa wychodzi na to ze mam walniety termostat bo niby caly czas obieg jest otwarty, pytanie moje jest takie w ktorym momencie wam sie przełancza na gaz? wskażnik temperatury jest podzielony trzema kreskami wiec chyba kazda kreska to 33stopnie, poprzednicy napisali tu ze przełancza im sie jak wyjdzie z niebieskiego pola tylko według tych kresek to to nie jest 30stopni tylko mniej bo pierwsza kreska jest dalej, w ogole przy spokojnej jezdzie dzisiaj czyli dosyc chłodno temperatura dochodzi mi do pierwszej kreski, czasem troche poza, a jak sie cisnie to dochodzi do połowy całego zakresu wskaznika(pozycja pionowa czyli chyba 50stopni o ile wskaznik jest liniowy). Jak jest u was? jaka macie temp przy jezdzie?