Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam...

Zawsze z rana, gdy autko postoi w nocy na mrozie mam taki problem iz ciezko kreci sie kierownica...W miare nabijania km i nagrzewania sie efekt ten ustepuje...i teraz pytanie : Czy nalezy wymienic plyn do wspomagania?? (moze to efekt starosci lub cus)??

Pozdrawiam :)

Opublikowano
Witam...

Zawsze z rana, gdy autko postoi w nocy na mrozie mam taki problem iz ciezko kreci sie kierownica...W miare nabijania km i nagrzewania sie efekt ten ustepuje...i teraz pytanie : Czy nalezy wymienic plyn do wspomagania?? (moze to efekt starosci lub cus)??

Pozdrawiam :)

masz chyba zly plyn w ukladzie..nie powinien gestniec...wymien :norty:

Opublikowano
wymiana pewno nic nieda . ale sprobuj , dla mnie nawalone sa zawory w maglu jak jest zimno kurcza sie przepuszczaja do wymiany magiel
Opublikowano
witam ja mam problem tego typu że jak temperatura spadnie ok 5 stopni poniżej zera pompa potrafi zawyć sobie kilka sekund coś tak jakby nie miała siły przewalić oleju chyba powoli sie kończy pompa co wy o tym sadzicie kiera bez względu na to chodzi leciutko i pompa po tych kilku sekundach nie wyje pozdro
Opublikowano

rowniez mam podobny problem...tyle ze do tego dochodzi poranne skrzypienie(jak stary tapczan :| ) przy skrecaniu kół przy ujemnych temperaturach...

plyn zmienilem byl czarny...ale jakiejs szczegolnej poprawy nie zaobserwowalem...

ktos z Was mial moze taki problem i udalo mu sie go pozbyc?

Opublikowano
wymieniłem w lecie płyn na mobil atf i jak jest mróz ok -10 to też przez pierwsze 2-3 km czuje że wspomaganie gorzej chodzi , troche wkurzające to jest

ZAWIOZĘ NA ŚLUB !!!!

%5B640%3A129%5Dhttp%3A//xenonis.whitestarprogramming.de/save_the_e36/img/pics/banner.gif

Opublikowano
ja chyba zmienie na taki jak leją w ASO czyli ATF Dextron II

ZAWIOZĘ NA ŚLUB !!!!

%5B640%3A129%5Dhttp%3A//xenonis.whitestarprogramming.de/save_the_e36/img/pics/banner.gif

Opublikowano

czyli to wkurzajace poranne skrzypienie tez jest zasługa tego oleju??myslalem ze to maglownica...

(ostatnio tydzien jezdzilem w klimacie +10st i tego skrzypienia faktycznie rano nie bylo)

co wobec tego zrobic by w zimie sie nie wstydzic a jednoczesnie nie zafundowac rozszczelnienia wspomaganiu ?

Opublikowano

Ja mam u siebie dextron III

pół roku temu miałem regeneracje maglownicy i muszę teraz płyn wymienić bo mam obiawy takie jak mówicie

Nie wiem czy to coś pomoże ale mam kisiel zamiast płynu i trzeba go zmienić

.