Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Czesc nazywam sie Łukasz i mam BMW 524TD i mam taki problem. Mam problem z uruchomieniem auta kiedy jest zimny silnik i jak stoi dluzej. Rozmawiałem z Mechanikiem i powiedzial mi ze moze byc przestawiony kąt wtrysku czy jest to mozliwe?? I jak mozna to naprawic?? prosze o pomoc. Z góry dziękuje. :D
Opublikowano
jak juz odpali to rzuca silnikiem na chwile, przykopci nieco bo wtedy moga być swiece żarowe - niewielki koszt naprawy
(OO)=== OO===(OO)
Opublikowano

...a próbowałeś rozgrzać 2-3 krotnie świece i dopiero odpalić silnik, jeżeli tak to jaki był efekt? jeżeli nie to spróbuj...

pozdrawiam

Opublikowano
Tak juz probowalem tak robic i czasem zalapie odrazu ale czesciej trzeba krecic chwile zeby zalapal. A odpalenie wyglada tak ze jak chce go odpalic to jak by chcial zalapac odrazu a po 2sekundach trzeba go kilka razy krecic zeby zalapal. mechanik mi powiedzial ze moze byc to kat wtrysku przestawiony ze za mala dawke paliwa dostaje. czy jest to mozliwe??
Opublikowano (edytowane)

podepnę się pod temat....

u mnie jest tak samo - tzn: trzeba długo kręcić żeby odpaliła, i już, juz prawie odpala a potem znowu jakby przygasa....

czytałem na forum, że to może łańcuch rozrządu, nastawnik albo kąt wtrysku do regulacji,

czy możliwe, że świece mimo że działają grzeją słabo lub krótko??

Edytowane przez mtworus

BMW - Będziesz miał wydatek...niestety prawda

TDS - Trudno Dojść Sedna... oj bardzo

myślisz że BMW to dobre auto - przesiądź sie na Toyotę...zobaczysz jak się myliłeś

Opublikowano
Jedz na regulacje początku tłoczenia pompy wtryskowej,zmierz ciśnienie sprężania.
Ja tez mam drugi pojazd z klasycznym napedem R1100R
Opublikowano

oki -

tylko na forum też czytałem opinię że jak słaba kompresja to raczej na ciepłym kiepsko pali- bo olej rzadszy i tak nie uszczelnia dorze...czy to prwda??

muszę tylko znaleźć dobrego szmechtera. ... bo jak czytam opinię niektórych kolegów co "mechanicy" potrafią zrobić z TDSem, oraz ile za to jeszcze skasują- to aż skóra cierpnie na karku.......

cieżko o dobrego fachmana w kwestii TDSa.....zwłaszcza o dobrego "pompiarza" z prawdziwego zdarzenia........będe szukał....

BMW - Będziesz miał wydatek...niestety prawda

TDS - Trudno Dojść Sedna... oj bardzo

myślisz że BMW to dobre auto - przesiądź sie na Toyotę...zobaczysz jak się myliłeś

• 5 miesięcy temu...
Opublikowano
Kolego może po prostu paliwo ci sie cofa o tym nic nie pisałeś Ja tak miałem , a nie juz może kąt wtrysku swiece po co od razu grzebać tak do srodka
Opublikowano
Na pewno masz dobre świece? Zapala Ci się zielona kontrolka na liczniku poz rozgrzaniu świec?
http://images33.fotosik.pl/376/633352ed1b63d463.jpg