Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

BMW E36 Coupe 1.6 1996

Nie wiem co sie stalo...

wprowadzilem auto do garazu... wylaczylem silnik itd... otworzylem maske bo musialem wymienic zarowke mijania po lewej stronie... po wymianie wzielem sie za sprzatanie sprzatalem z 2 h radio gralo po sprzataniu wsiadam chce odpalic a tu nic... slychac tylko strzelanie jak z karabinku :)

wylaczylem dmuchawe ale dalej tez nic...

nie wiem czy to aku padlo ? ale chyba nie bo radio gra swiatelka w srodku auta sie swieca...

czy moze wywalilo jakis z bezpiecznikow po tej mojej wymianie...

gdzie szukac ?

Opublikowano
BMW E36 Coupe 1.6 1996

Nie wiem co sie stalo...

wprowadzilem auto do garazu... wylaczylem silnik itd... otworzylem maske bo musialem wymienic zarowke mijania po lewej stronie... po wymianie wzielem sie za sprzatanie sprzatalem z 2 h radio gralo po sprzataniu wsiadam chce odpalic a tu nic... slychac tylko strzelanie jak z karabinku :)

wylaczylem dmuchawe ale dalej tez nic...

nie wiem czy to aku padlo ? ale chyba nie bo radio gra swiatelka w srodku auta sie swieca...

czy moze wywalilo jakis z bezpiecznikow po tej mojej wymianie...

gdzie szukac ?

naladuj aku. aku. :norty:

Opublikowano

Stary myk z tym pykaniem :D .Wystarczy ze na pycha z trójeczki odpalisz,jeśli nie chcesz to trzeba podładowac.

Wogóle akumulator teoretycznie jest na 3 lata.

Opublikowano
a to szmaciura :P

tyle co ja przed kumple pochwalilem ze patrz oryginalny aku auto ma 11 lat i pali bez problemu :P

napewno :F ? czyli klemy i reaktywacja...

tylko dziwnie bo przed tym jak wjechalem do garazu to jezdizlem troche po miescie...

lepiej naladuj..bo samym jezdzieniem nie naladuje sie dobrze :mrgreen:

Opublikowano

a zobacze zaraz czy jest od nowosci czy juz byl wymieniany...

napewno jest oryginalny BMW...

wczesniej nawet sie nie zajakla :)

mialem drzwi otwarte itd... wiec swoje to robilo...

hmm dobrze ze mam aku z tylu to pojdzie bez problemow...

bo w innym wypadku ciezko bym to widzial bo garaz mam wpuszczany w ziemie :D

Opublikowano

Mnie to samo spotkalo wczoraj a akumulator z maja tego roku. NA poczatku myslalem ze to cos innego sie posypalo ale na szczescie aku.

Podjechalem do elektryka sprawdzil go i okazalo sie ze aku jest dobry i trzeba go naladowac. Powiedzial mi ze nawet nie mam co myslec o wymianie jak podjade do sklepu gdzie go kupilem bo wsztko z nim OK. Powiedzial wlasnie ze najgorsze jest to zalaczone radio na wylaczonym silniku.

Opublikowano

mam jeszcze pytanie jedno...

wiem ze to moze smieszne ale ja nigdy nie mialem problemow... z aku... bo sprawnosc dla mnie auta do podstawa...

a nauczyc tez jakos nie mial mnie kto...

normalnie podlaczyc aku z innego auta... tylko czy na odpalonym silniku tego drugiego ? czy nie... ? tak zebym 2 nie rozladowal :D

Opublikowano
mam jeszcze pytanie jedno...

wiem ze to moze smieszne ale ja nigdy nie mialem problemow... z aku... bo sprawnosc dla mnie auta do podstawa...

a nauczyc tez jakos nie mial mnie kto...

normalnie podlaczyc aku z innego auta... tylko czy na odpalonym silniku tego drugiego ? czy nie... ? tak zebym 2 nie rozladowal :D

jedno i drugie....to co zaznaczylem :mrgreen:

kto pyta ten nie bladzi :norty: