Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Mam luz na przekładni.Nie widać śladów wycieków.Czy może ktos już regenerował ,jakie to są koszta????Jest tam śruba czy gdy ja wkręce zmiejsze luz?????

E34 1988r 2.0l 12v M20

E36 1.8i 1996r sedan.

Opublikowano

Ta sruba sluzy wlasnie do kasowania luzu, musisz sie z nia obchodzic delikatnie. Ja skasowalem i auto przestalo po drodze latac.

Mysle, ze nie oplaca sie dawac przekladni do regeneracji, chyba, ze naprawde masz luz, ktorego nie da sie skasowac.

Pozdro

• 1 miesiąc temu...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Ta sruba sluzy wlasnie do kasowania luzu, musisz sie z nia obchodzic delikatnie. Ja skasowalem i auto przestalo po drodze latac.

Mysle, ze nie oplaca sie dawac przekladni do regeneracji, chyba, ze naprawde masz luz, ktorego nie da sie skasowac.

Pozdro

Możesz napisać coś więcej? Która śruba (pewnie ten trzpień z nakrętką), co znaczy, żeby się z nią obchodzić ostrożnie (jak bardzo ostrożnie, na ile można sobie pozwolić, żeby ją dociągnąć?).

Kai
Opublikowano
no wlasnie - po popuszczeniu tej kontry na klucz nr 17 ten trzpien trzeba wkcecic czy wykrecic > czy jest mozliwe ze to sie zapieklo ? bo mi nie chce sie bardziej wkrecic a wykrecic nie próbowalem .

pozdro ... kiko

www.cwaniak.pl

chcesz troszke miejsca w sieci ? daj znac ..........

Opublikowano
zmniejszasz luz wkręcając śrubokrętem płaskim śróbę. W ten sposób dociskasz tryby "ślimaka" przekładni. Obchodzić delikatnie oznacza wkręcać nie tyle ile sie da!!!! Tylko po troszku nie za dużo. To są ruchy rzędu kilku milimetrów. Jak dociśniesz za dużo to nic nie popsujesz tylko za ścisło zrobisz i bedą problemy z powracaniem kierownicy do prostych kółek. Auto będzie dziwnie sie zachowywało na drodze będzie za czułe na ruchy kierownicą. Szczerze to nie sądzę żebyś tym znacząco poprawił sytuację luzu w układzie. Kolumna kierownicza w E34 każda stuka. Jeszcze nie widziałem idealnej. No chyba że u ciebie jest walenie nie stuki wiec wtedy to już tylko wymiana. Trafienie na sensowną kolumnę to jak szóstkę w totolotka. Pozdrawiam
Opublikowano
a może jakiś schemacik jak by sie komuś chciało :D

Baureihe: E34

Fahrzeugtyp: 520i

Motor: M50

SPRZEDANA :(

ale może E46 albo E39 tylko jaka :)

Opublikowano
kurcze - ja nie moge ruszyc ta sruba :( kontra da sie popuscia a trzepieniem ani rusz :(

pozdro ... kiko

www.cwaniak.pl

chcesz troszke miejsca w sieci ? daj znac ..........

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
jak poszukasz to znajdziesz gdzieś wcześniej był poruszany dokładnie ten sam temat, było tam dokładnie opisane wszystko wraz z fotami i schematami