Skocz do zawartości

Czy moglo sie cos zepsuc ? Przy deptaniu przy zimnym silniku

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Mowie ci Ziemniak, pojedz na kanal i zobacz sam. Poruszaj wydechem, popukaj piescia... chyba bedzie najprosciej .
Nigdy nie kłóć się z idiotami, sprowadzą Cię do swojego poziomu i pokonają doświadczeniem.
  • Odpowiedzi 92
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

cool wicia ----nikt nikomu nie jedzie stwierdzam fakty i nie mialem zamiaru nikogo obrazac

ZIEMNIAK-naprawde nie wazne kogo to auto i nikt nikomu nie zarzucal ze jak mamy to nie mozesz byc i psac na forum -po to jest forum by na nim pisAC

I TEZ RADZE WEJSC POD AUTO PORUSZAC POPUKAC I ZOBACZYC CO Z TYM "WYDECHEM"SIE DZIEJE-I WCALE NIE MUSISZ JECHAC DO ASO BY SIE O TYM PRZEKONAC-OCZYWISCIE JEZELI TO JEST TAK JAK MOWISZ

OSD- :lol:

mowia Nam ustąp głupszemu-dlatego ten świat wygląda jak wygląda

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/2dcf661d0c724a2d.html

Opublikowano
Hm, no to jak sie dotyka katalizatora, to jest ruchomy, i stuka, ale czy to od tego nie wiem, bo jak zalacze silnik, i trzymam reka kata, to i tak stuka.
Jesli nie masz nic konkretnego do napisania nie pisz nic ! Nie znam sie na mechanice ale che sie poznac :). Prosze o wyrozumialosc.
Opublikowano
Qrcze dawno nie nie było, a tu taki temat przegapiam :mrgreen: Ziemniak nie wiem czy dobrze zrozumialem - jak dotykasz katalizatora na zgaszonym silniku to stuka, a jak nie dotykasz to tez stuka? Moze mysze masz w środku? :jawdrop:
Opublikowano
Zupelnie źle rozumiesz. Cos stuka. Nie ktorzy mysla ze to moze katalizator, mi sie bardziej wydaje ze panewki. Na szczescie w koncu w sobote jade do znajomego. W aso cos powiedzieli ze jest ok. Ale to starszej to tlumaczyli, ale zapomniala dokladnie o co chodzi. Co do katalizatora, jak go dotykam, to sie rusza, nie jest stabilny, i moze to daje taki efekt. Z opisu mamy wynika ze to moze katalizator. A jak wlacze silnik, i przytrzymam reka katalizator, tez cos klekota. :twisted2:
Jesli nie masz nic konkretnego do napisania nie pisz nic ! Nie znam sie na mechanice ale che sie poznac :). Prosze o wyrozumialosc.
Opublikowano
Zastanów sie człowieku !! Nie którzy mieli do mnie pretensje a teraz jak patrze na nie ktore posty to centralnie :jawdrop: . Nie szukam panewki, panewek w wydechu :mrgreen:
Opublikowano

Ty jedz ziemniak lepiej do jakiegos mechaniora dobrego i jemu wszystko opowiedz i pokaz bo nie wiem czy zauwazyles ze zamiast otrzymywac podpowiedzi na Twoje "zakodowane" posty to Ty dajesz innym ubaw...JA NIE WIEM JUZ CO TO SIE TAM U CIEBIE DZIEJE W TYM AUCIE-NIE MAM JUZ ZADNYCH POMYSLOW

PS.powiem Ci ze zrobiles postepy bo te ostatnie posty da sie zrozumiec :wink: POWODZENIA I DAJ ZNAC JAK ZNAJDZIESZ USTERKE

mowia Nam ustąp głupszemu-dlatego ten świat wygląda jak wygląda

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/2dcf661d0c724a2d.html

Opublikowano
Wszystko idze w prawidłowa stronę. Sobota jade bankowo do 1 mechanika, jesli on bedzie za cienki, mam w zanadrzu 2 goscia, tylko ze on sie zna bardzo dobrze na Bmw i chyba je tylko robi ale to jest poza moim miastem 15 km w 1 strone. A jesli cos nie tak tez jest 3 opcja tylko ze juz nie znam osobiscie, ale robia tylko Bmw, ale jak patrzylem same jakies m3 :jawdrop: .
Opublikowano
Witam

Ziemniak!Widze,ze ie motas strasznie!

nie lepiej bylo kupic Tico?

pozdrawiam

Eee to nie jego fura, poprostu wyszalal sie na matki aucie i sumienie go ruszylo :)

Nigdy nie kłóć się z idiotami, sprowadzą Cię do swojego poziomu i pokonają doświadczeniem.
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
Wlasnie nie wyszalal, bo w sumie nie jeździlem ostro, ale pare razy na w sumie zimnym silniku, i goazowalem, ale nie duzo,dlugo, jedynka przeskok na dowjke, maks gaz, i do konca 3 i koniec, i najczesciej w dol. Z tego co sie przypuszcza stuka to jesli cos takiego jest, to stuka wlasnie to, regulator wajha lub, fajka rozrządu, tak powiedzieli bo ja nie umiem rozczytac w opini.
Opublikowano
Hm, moze byc ciezko, bo to bardzo klekota od dolu a teraz za bardzo nie mam kanalu. A kamery tez nie mam, ale cos sie postaram.
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano
Wiec tak bylem dzis sadze u konkretnego mechanika. I sprawa sie ma tak, ze pierwszy raz cos takiego zobaczylem wziol lekarskie sluchawki-stetoskop i zaczol sluchac, panewki(myslalem ze to to) silnik, mowi idealnie zadnych stukow itp, nastepnie skrzynia mowi idealnie zadnych stoków az doszedl do pompy hydraulicznej i mowi ze to tam. Powiedzial ze jeździc, bo nic od tego sie nie zepsuje a jak juz padnie to wtedy sie martwic. Wiec pytanie do was czy to mozliwe i ogolnie za co jest odpowiedzialna ta pompa hydrualiczna.Pzdr
Opublikowano
Panowie czekam na rade opinie. PZde